icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
10. jan 2015

@bury To víš, zkušenosti, když něco pos....., tak máš aspoň dost času to opravit 😀 😀 😀 . A kdyby děti bonzovaly, žes malovala, tak si poklepeš na čelo a řekneš: ty si snad miláčku myslíš, že jsem se tu ten měsíc nudila a malovala čerstvě vymalovaný barák??? 😀 😀 😀

caramilla
10. jan 2015

@zuzkasim Fakt? Já mám za to, že tahle modrá není moje barva. Ta mikina se mi líbí, ale třeba ty naušnice vůbec nenosím, přijde mi, že se ke mě vůbec ta barva nehodí. Fakt to nechápu, na fotkách to vypadá dobře, i oblečené se mi to líbí, ale jinak si myslím, že to moje barva není 😀 Záhada 😀 Ona je ta mikina trochu tmavší modrá, špatně se to fotí.
Jinak, abych tě "uklidnila", my nemáme fotku jako všichni 4 ani jednu. Máme fotku ze křtin, ale tam je i kmotr a farář, manžel nesnáší focení a nechá se vyfotit s dětmi, to jo, ale s mnou nikdy. ☹ Hodně moc mě to mrzí, ale nemůžu s tím vůbec nic dělat, jsou to hádky a nakonec na fotce vyplázne jazyk ☹ Fakt bych v těch situacích brečela, já mám fotky ráda a je to pro mě moc hezká památka, stačily by mi dvě takové fotky za rok...
Já Kryštofa nosím už jen na zádech a nebo ring sling, na břiše jsem ho měla naposled asi v listopadu, když byl nemocný, tak to břicho je lepší, chce se přitulit, ale dám to tak 30 - 60 minut a pak mě strašně bolí v kříži. Na břicho tak 8 kg a víc už je moc. Navíc je obr 😀 Ale pro účely fotky jsem chtěla ukázat, že ta vsadka není moc malá. Když jsem ji fotila kdysi s Kryštofem, tak čtenářky blogu psaly, že je jen na novorozence, že je moc úzká a není, je úplně v pohodě i na 10 kg dítě, tak proto ta přerostlá fotka 😀

koki_melo
10. jan 2015

@caramilla Souhlas, tohle není tvoje barva, nicméně, na těch fotkách v ní vypadáš dobře a sekne ti.
Ale třeba to modré triko focené ve vločkách, které ti teda sedlo střihem a velikostí jak prdel na hrnec, tak to bylo na tobě strašně studené. Tobě sedí teplé barvy, přírodní...si myslím já...s rybíma očima 😀 .
Jo a tyrkysová...ale ta sedí asi všem 😉.

caramilla
10. jan 2015

@koki_melo jo, díky za ujištění! Protože jsem si původně chtěla to vločkové ušít, pak jsem si ale říkala, že to není moje barva, že musím odolat, tak díky za ujištění, že to je pravda 😀 MOje barvy jsou zelená, tyrkysová a taky růžová a některé odstíny červené.

koki_melo
10. jan 2015

@caramilla A horčice z popínavek a diamantů, ta si sekla eňo fuňo!

koki_melo
10. jan 2015

Jinak díky všem za nakousnutí tématu tapet...fakt moc díky, ještě bych prosila více odkazů na nějaké drahé...neb jsem si jistá, že do nového bytu ta tapeta musí, protože některé jsou fakt pecka všech pecek. Ale ty ceny!!!

A pak to smradi vojedou voskovkou...takže nic, tapety až za pět let, ušetřeno 😝

sinala
10. jan 2015

@caramilla tak mě se to modré tričko na Tobě taky moc líbilo 😉

kachnator
10. jan 2015

@koki_melo Já obě brala na kupsi-tapety.cz. Puntíky do ložnice a kytky http://www.kupsi-tapety.cz/269218-jakost-1-tape... čekají na chodbu. Až teda ukecám manžela, že to je zbytečný někoho objednávat, že ty vlísový se lepí skoro samy 😎

bury
10. jan 2015

@koki_melo - prosím prosím.... u nás jsme zase kvůli tapetám rozhádaný 😝 😀 😀 😀 manžel se zaseknul a prostě NE!!! ale jsou to pálky, co? Ty vliesový jsou omyvatelný a prý z toho jdou dobře pastelky.... 😉

zuzkasim
10. jan 2015

@koki_melo No právě ty vliesové tapety můžeš otírat navlhko, takže by asi zvládly i tu voskovku🙂

koki_melo
10. jan 2015

@bury drahý to sice je, ale zase ti posune to bydlení o kus někam jinam, pokud vybereš dobře, myslím, že dokáží prostoru pomoci a prospět. Třeba tohle http://www.lavmi.cz/salon-vliesova-tapeta si myslím, že dokáže hezky zvětšit prostor...dala bych ji třeba jen na jednu stěnu v chodbě...jako jo, chce to vybrat s rozumem, žádný okoukatelný úlet...ale chápu, jestli je chlap zaseklej, tak to bude chtít čas 😉 .

sinala
10. jan 2015

@koki_melo četla jsem "žádný okoukatelný ÚPLET" 😀 😀 😀

anfei
10. jan 2015

Holky mám dotaz. Co děláte se starýma látkovkama. Jsem se vrhla po roce k vytřídění skříní a je mi líto je vyhodit. Mám tu anavy,imse používané jedním,některé obouma a pak dost našitých v dobrém stavu a některé fungl nepoužité. Prostě komplet výbava 🙂 ale co s tim?

sinala
10. jan 2015

@anfei prodat

terezita
10. jan 2015

@anfei nebo pořídit další dite 😁

anfei
10. jan 2015

@sinala Dík moc. To mě vůbec nenapadlo,já bych je klidně někomu dala,ale nevím kde.

anfei
10. jan 2015

@terezita 😀 to mi doma neprojde,ale nikdy neříkej nikdy 😉

zuzkasim
10. jan 2015

@anfei Ty, které jsou ve velice dobrém stavu se dají prodat, rozpadající se dostává manžel na leštění kola a takové ty horší daruji tady na koníkovi ve sk. daruji za poštovné.

bury
10. jan 2015

@anfei - když dáš na koni na bazárek, tak určitě prodáš. Nebo na Mimibazar. Já jsem zatím prodala vždy vše. 😉

@koki_melo - já bych taky určitě dala jen jednu zeď - jde mi fakt jen o zútulnění dětskýho pokoje. Aby to prostě bylo trošku barevný. Mně se líbí různý proužky a tohle by byl dobrej úlet - to by se ti hodilo k tričku http://www.lavmi.cz/emma 😀 😀

anfei
10. jan 2015

Holky dík moc, v tomhle jsem děsně nepraktická. 😒

katka82
10. jan 2015

@anfei většinu plen jsem prodala tady za bazázku a něco dala kamarádce 😉

caramilla
10. jan 2015

@anfei určitě se prodají 😉

koki_melo
10. jan 2015
sinala
10. jan 2015

@koki_melo jako těhotenská 😀 😀 😀

koki_melo
10. jan 2015

@sinala dělá super efekty, to se mi líbí...a omyvatelná, to se mi bude líbit ještě víc 😵

macin73
10. jan 2015

@koki_melo tyjo, nic pro mě... mně by se z te tapety dělalo soufl 😕

sufik1
10. jan 2015

vy mi dáváte s tapetama. Nikdy by mě nenapadlo si dát tapetu. To až konečně seženeme ten byt, co už rok a půl nemůžeme sehnat, tak z vás budu tahat nápady.

caramilla
11. jan 2015

@macin73 mě se taky z toho točí hlava 😀

koki_melo
11. jan 2015

@caramilla @macin73 jste konzervy, me prijde skvela, ale asi bych si vzala bilou 😎

macin73
11. jan 2015

@koki_melo já jsem - to je známo 😀