Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Dievcata viete mi dat link na video,ci fotopostup, ako sa prisivaju aplikacie z latky? Vsade na youtube som nasla len robene vysivacim strojom, ale ja si myslim,ze sa to da aj normal strojom nie? Husty entl, ci ako, ale potrebujem vediet ci to treba niecim podlozi alebo ako sa to robi. Dik
Jo a stale na stroj cakam, nebol skladom a ze vraj dodavatel strojov zacal az osmeho,tak vybavuju porade. Uz je mi troska luto,ze som si nepriplatila par eur za stroj skladom, som uz netrpezliva.
@kornelia Je potřeba si koupit buď oboustranně nažehlovací vlizelín (někdy pod názvem novopast, ale musí mít lepidlo z obou stran) nebo vliesofix. Nakreslíš si požadovaný motiv buď přímo na vliesofix na tu papírovou stranu (bude pak ve výsledku zrcadlově obráceně, tak pozor třeba u písmenek) nebo na vlizelín, vystříhneš, přiložíš na to látky a zažehlíš (žehličkou musíš jezdit po látce, ne po lepidle). Když budeš přižehlovat na vlizelín, tak si pod to musíš dát pečící papír, jinak by sis to celé přilepila na žehlicí podložku. Vystříhneš, dáš na tričko (nebo kam chceš), přižehlíš a ojedeš hustým entlem. Nic na tom není. Videa neznám.
Ahojte, viete poradiť poprípade požičať/predať strih na chlapčenské nohavice k 1.sv. prijímaniu. Vopred vďaka.
Dievčatá, idem aj ja po radu. Čo myslíte, ako šije Joma aplikácie ako táto? http://joma-style.blogspot.cz/2011/08/immer-wie...
Premýšľam, z čoho spraviť tú šedú/hnedú aplikáciu? Iba z podžehleného úpletu som už robila a po čase sa to začalo krútit dovnútra. Toto vyzerá alo fleece, ale či to nebude blbosť na triko..?
@kornelia delala jsem fotonavod, jak to delam ja 😉
www.fler.cz/blog/aplikace-krok-za-krokem-fotona...
@ucitelka70 pěkný, ta první mikina je z čeho. Lama nebo ta počesaná teplákovina waremkepek ( nebo tak někjak se to píše) 🙂
@sislik2010 lama- welsoft
@anfei píšem IP, budeme mať v rodinke prírastok v júli... budem dvojnásobná babina
Holky zdravím 😀 trošku vám to tu zaspamuji 😀 oblečky ušité od vánoc, focené dne, fakt nestíhám 😀
- trička pro mou zákaznici, už mě uhání přes dva měsíce 😖
- dvoje legíny pro Bětku
- zbytek legín pro Rozárku
- trika pro Bětku
- trika pro mě
- a šaty pro mě (mých dlouhodobě sháněných 20cm sakury, nebylo potřeba, mám fakt velké zásoby 😀)
v prvních šatech jsem tu lítala na ježíška v druhých na silvestra 😀
ještě mám jedny ale nechala jsem je v práci 😖
a jdu na školu v přírodě (chystat jí pro děcka) 😀
@anastazieb dakujem
@ucitelka70 Hasičská bunda je skvělá!!!
@ucitelka70 krásné a ta bunda je úžasná. 🙂
Ahojte zienky po 100 rokoch 😀
mam cosi usite aj nafotene, ale idem teraz pre radu ------------- potrebujem pre mamku na SINGER 2250
kracajucu patku, ktora sa da kupit a ju nezruinuje??? Nechce nic drahe, je dochodkyna, ale nieco, co aj vydrzi a bude pasovat, hm? -------------DAKUJEM !!!!!!!!!!!!! ----------------
@ucitelka70 Teda, hasičská bunda je dokonalá!
@petkasv Krásné, jako vždy!
Holky, nezahlédly jste někde látku se vzorem pavích per?
@lilly2711 - http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?314,patka-kr... já mám Brothera a tahle tam sedí, možná zkusit tam zavolat, jestli by seděla i na Singer.

@koki_melo - líbí se mi, ale asi bych si jí taky nedala.... holky je to marný, manžel je zabejčenej čím dál tím víc 😝 😝