icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
11. jan 2015

@koki_melo - líbí se mi, ale asi bych si jí taky nedala.... holky je to marný, manžel je zabejčenej čím dál tím víc 😝 😝

koki_melo
11. jan 2015

@bury seš taky konzerva 😝. Mě se ta limetková líbí strašně moc, bílá by byla decentní, ale pravda je, že je velice moderní a taková "klubová", do komerčních prostor a asi i ty boule zmenšují trochu prostor. Ale je hrozně zajímavá, ne, že ne 🙂.

koki_melo
11. jan 2015

@bury @macin73 @caramilla tak manžel ji nazval psychadelickou 😀 😀 😀 dám si ji aspoň na hajzlík 😀 😀 😀

kornelia
11. jan 2015

Dievcata viete mi dat link na video,ci fotopostup, ako sa prisivaju aplikacie z latky? Vsade na youtube som nasla len robene vysivacim strojom, ale ja si myslim,ze sa to da aj normal strojom nie? Husty entl, ci ako, ale potrebujem vediet ci to treba niecim podlozi alebo ako sa to robi. Dik

Jo a stale na stroj cakam, nebol skladom a ze vraj dodavatel strojov zacal az osmeho,tak vybavuju porade. Uz je mi troska luto,ze som si nepriplatila par eur za stroj skladom, som uz netrpezliva.

petkula
11. jan 2015

Holky, chtěla bych moc tyto dva pejskové úplety nebo alespoň jeden z nich, nechcete se některá připojit? Minimální množství je 6 m, to bych nevyšila. Kdo by chtěl, napište mi do IP, pošlu odkaz na tabulku, pořádá ji Tereza Stránská - některé tam už jste. Cena je 235,- za metr.

zuzkasim
11. jan 2015

@kornelia Je potřeba si koupit buď oboustranně nažehlovací vlizelín (někdy pod názvem novopast, ale musí mít lepidlo z obou stran) nebo vliesofix. Nakreslíš si požadovaný motiv buď přímo na vliesofix na tu papírovou stranu (bude pak ve výsledku zrcadlově obráceně, tak pozor třeba u písmenek) nebo na vlizelín, vystříhneš, přiložíš na to látky a zažehlíš (žehličkou musíš jezdit po látce, ne po lepidle). Když budeš přižehlovat na vlizelín, tak si pod to musíš dát pečící papír, jinak by sis to celé přilepila na žehlicí podložku. Vystříhneš, dáš na tričko (nebo kam chceš), přižehlíš a ojedeš hustým entlem. Nic na tom není. Videa neznám.

zuzkasim
11. jan 2015

@petkula Doplním informace od @petkula ti horní pejsci jsou 100% bavlna, ti spodní 95% bavlna, 5% elastan.

petkula
11. jan 2015

@zuzkasim děkuji 😉

stella299
11. jan 2015

Ahojte, viete poradiť poprípade požičať/predať strih na chlapčenské nohavice k 1.sv. prijímaniu. Vopred vďaka.

ucitelka70
11. jan 2015

teraz som len stiahla fotky z decembrového šitia, kvalita nič moc

mia___
11. jan 2015

Dievčatá, idem aj ja po radu. Čo myslíte, ako šije Joma aplikácie ako táto? http://joma-style.blogspot.cz/2011/08/immer-wie...
Premýšľam, z čoho spraviť tú šedú/hnedú aplikáciu? Iba z podžehleného úpletu som už robila a po čase sa to začalo krútit dovnútra. Toto vyzerá alo fleece, ale či to nebude blbosť na triko..?

anastazieb
11. jan 2015

@kornelia delala jsem fotonavod, jak to delam ja 😉
www.fler.cz/blog/aplikace-krok-za-krokem-fotona...

caramilla
11. jan 2015

@koki_melo třeba by na holky ale mohla působit hypnoticky 😀

koki_melo
11. jan 2015

@caramilla to ty bláho, to by byla pecka!!! já ji koupím, to je jistý! 😀 😀 😀

sislik2010
11. jan 2015

@ucitelka70 pěkný, ta první mikina je z čeho. Lama nebo ta počesaná teplákovina waremkepek ( nebo tak někjak se to píše) 🙂

ucitelka70
11. jan 2015

@sislik2010 lama- welsoft

ucitelka70
11. jan 2015

@anfei píšem IP, budeme mať v rodinke prírastok v júli... budem dvojnásobná babina

crawler
11. jan 2015

@macin73
@koki_melo to není o tom,kdo je konzerva- mě se z podobných efektů taky dělá šoufl- pořád mě to nutí na to civět, pak mi začnou jít oči šejdrem a pak už se zamotám a kácím se k zemi 😀

koki_melo
11. jan 2015

@crawler protože seš konzerva 😝

petkasv
11. jan 2015

Holky zdravím 😀 trošku vám to tu zaspamuji 😀 oblečky ušité od vánoc, focené dne, fakt nestíhám 😀
- trička pro mou zákaznici, už mě uhání přes dva měsíce 😖
- dvoje legíny pro Bětku
- zbytek legín pro Rozárku
- trika pro Bětku
- trika pro mě
- a šaty pro mě (mých dlouhodobě sháněných 20cm sakury, nebylo potřeba, mám fakt velké zásoby 😀)
v prvních šatech jsem tu lítala na ježíška v druhých na silvestra 😀
ještě mám jedny ale nechala jsem je v práci 😖
a jdu na školu v přírodě (chystat jí pro děcka) 😀

crawler
11. jan 2015

@koki_melo no..vlastně asi jo 😀

kornelia
11. jan 2015

@anastazieb dakujem

terezita
11. jan 2015

@mia___ ma to na vysivacim stroji a často to dávaj na filc.

argo1
11. jan 2015

@ucitelka70 Hasičská bunda je skvělá!!!

a_lexa
12. jan 2015

@ucitelka70 krásné a ta bunda je úžasná. 🙂

lilly2711
12. jan 2015

Ahojte zienky po 100 rokoch 😀

mam cosi usite aj nafotene, ale idem teraz pre radu ------------- potrebujem pre mamku na SINGER 2250
kracajucu patku, ktora sa da kupit a ju nezruinuje??? Nechce nic drahe, je dochodkyna, ale nieco, co aj vydrzi a bude pasovat, hm? -------------DAKUJEM !!!!!!!!!!!!! ----------------

snowwitch
12. jan 2015

@ucitelka70 Teda, hasičská bunda je dokonalá!
@petkasv Krásné, jako vždy!

Holky, nezahlédly jste někde látku se vzorem pavích per?

bury
12. jan 2015

@lilly2711 - http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?314,patka-kr... já mám Brothera a tahle tam sedí, možná zkusit tam zavolat, jestli by seděla i na Singer.

lilly2711
12. jan 2015

@bury vitam kazdu pomoc a radu, mamka nema penazi nazvys a nesije tolko, aby dala nejaku brutal sumu, aku pytaju za original singer patku.