Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky poradíte, kam na černé a šedivé oboustranné froté?
Já jsem zase pajcovala Emitex a Peg Perego nánožník 😀 Ještě teď musím jít došívat fusak (fakt nesnáším tohle obšívání kočárů 😠 , už to šiju od soboty 😠 ), ale výsledek stojí za to. Resp. myslím tím to, že když jsem měla v kočáru bývalý červený fusak, bylo to jak pěst na oko, takhle to ladí a vypadá ten kočárek fakt úžasně 😵
Trochu víc jsem si to podepsala 😀 Chtěla jsem totiž udělat na nánožník aplikace mašinek, ale pak jsem si řekla, že kdybych někdy měla ještě holčičku, tak by to nebylo rozumné, i když teda Mína mašinky miluje... Ale já si minule u červeného setu do Callista říkala, že si příště radši uřežu ruce než to šít znova! A jak jsem dopadla... 😝 Takže jsem ty mašinky našít možná mohla...
@sufik1 moc moc moc ti děkuji za "odstřižky", opravdu by člověk neřek, jak velikou službu těch pár kousků může udělat a jakou z toho člověk bude mít radost 😉 Díky!
Mám další dotaz. Když dělám aplikaci na tričko -mám podžehlenou aplikaci a mám podžehlit i tričko? Když dělám malou tak podžehlím jen aplikaci. Ale těď chci narozeninové tričko s velkou čtyřku. Jinak mikiny z chlupaté teplakoviny mám hotové. Jen nevím čím uplatit Veroniku, aby se nechala uplatit. Sladké nejí a pod pohrůžkou se tváří jak vrah nebo hotentot. 🙂
Díky
Já měla dneska den bez dětí tzv. OKT (ohne Kinder Tag - jak to nazvala má kamarádka), tak jsem taky po dlouhé době něco ušila. Tepláky mají být slimky, tak uvidím, na modelovi, jak to bude vypadat .... chtěla jsem, aby na to navlíknul oteplováky.
@koki_melo - mi poskytla červenou a proužkatou látku na lokty trička, takže ještě jednou díííík. toto trvalo, než jsem to vyplodila, co? 😀 😀
@sislik2010 nemusíš, stačí ta aplikace.
@bury hihi, budu za pajcku, tričko z téhle zelené látky s červenými rukávy má u mě od Vánoc objednané kamarádka, tak alespoň vidím, že ta červená je k tomu fakt hezká 😀 Máš to hezký! OKD musel být super! 😀
@zuzkasim Jo jo, je v plánu (zatím jsem ho dala na druhé místo, protože je zima a Kryštof je zalezlý s rukavičkama, navíc nesedí, takže madlo vůbec nepoužíváme, ale na jaře už to bude nutnost), jen nevím, z čeho, kočárkovina mi zbyla dva kousky 10 cm * 10 cm a to ještě jenom možná 😀 Fakt jsem měla z pr. kliku, když jsem objednala kočárkovinu na chlup přesně.
Z čeho jsi šila potah ty? (softshell nechci)
@caramilla krásne si ten kočík vytunila, a la caramilla
@bury to je parádní, to by mi to dítě řvalo radostí tůtůůůů 🙂
@jitu22 přidávám se k názoru, že je to nejdokonalejší využití tučňáků, co jsem kdy viděla!
@caramilla ty jsi fakt magor! To je super, fusak a nánožník! Já bych se na kočárek asi zvysoka 🙂. Koupila jsem už na první šedý fusak, co ladí ke všemu a basta 😀 😀 😀
@zuzkasim Jo, asi to tak budu muset udělat 😉
@kuna Já koupila na Mínu taky přesně takto šedý emitex, protože jsem měla mutsy přesně takto šedý, tak aby ladil, k tomu Snapíkovi jde úplně 100%, ale rozbily se zipy a pro mě přešívat zip, to radši nový fusak 😠 Já mám fusaky teda dva, jeden ve sporťáku, kde spí a jezdíme na výlety a pak jeden v golfkách do města a na městské procházky, fakt to nejde přendavat 😠
@caramilla nadhera! ja bych na to nemela nervy! 😀
a teda konecne jsem pokorila dalsi mou sici metu - body a ono je to fakt jednoduche.. 😅 jen jsem misto druku dala patentky, bo jsem nemela odpovidajici barvu, tak snad to bude fungovat i s nima. jen jsem
@sufik1 mooc hezky! taky tu mam kostlivce - overal z lamy.. od zari. nemuzu se k tomu dokopat. cekam, ze to dosiju, az to bude orlikovi male a zima skonci 😀 😀 😀
@sufik1 No jo, ale ten tvůj starší už má trochu rozum, tedy předpokládám🙂 Naše mrně je neřízená střela a mít ji 2x, z látek bych si uvázala hezkou mašli... Ale je fakt, že ona je extrémní, všechny děti takové zdaleka nejsou, starší hoši byli proti ní andílci (ovšem to doceňuju až teď).

No to je mazec kdyz to das takhle vedle sebe,asi bych to tu mela radne docist😉 to je fakt husty 🙂 🙂 jinak rozdil je teda jeste v tom ze jieff si je vymyslela a ja opajcovala triko z pinterestu 😉