icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
12. jan 2015

@lilly2711 - tuhle patku tu holky mají na různých strojích, takže třeba se ozve někdo, kdo bude vědět, jestli jde i na Singer.

ucitelka70
12. jan 2015

@lilly2711 my sme robili veľké nákupy na tenexe, kráčajúca pasuje od brotheru po veritas, je s kovovým uchytením, skúsim dohľadať

lilly2711
12. jan 2015

@ucitelka70 dakujem. Uz jej slubujem asi dva mesiace, ze sa na to popytam, ale sviatky sme mali desne, len teraz sa dostavame do normalu.

jieff
12. jan 2015

@petkasv Peťo stihlas toho spoustu! A je sranda, že jsme si na Vánoce ušily skoro stejné šaty 🙂 Máš je moc hezký! http://od-ji.blogspot.cz/2015/01/prsi.html

jieff
12. jan 2015

Ještě jsem vyfotila proužkované triko pro Jirku, a dva oblečky pro kamarádky fenku

jitu22
12. jan 2015

Já mám dvě pyžama s tučňákama - látka notně okoukaná, tak jsem se vyblba s aplikacema 😀 Není to křivé, jen křivě vyfocené :-P

genkai271
12. jan 2015

@jitu22 -bomba 😉

anastazieb
12. jan 2015

@jitu22 úžasný nápad 😉

crawler
12. jan 2015

@jitu22 aplikace bomba!!!jsem si zavzpomínala na mou 1.oblíbenou PC hru 😀

jieff
12. jan 2015

@jitu22 to je vtipnyyy!!!

jitu22
12. jan 2015

@crawler to byl okamžitý nápad - manžel někde narazil na web s retro hrami, tak jsme měli nostalgický večeř a pařili hexxagon 😀

koki_melo
12. jan 2015

@jieff a ja si rikala, ze uz jsem tyhle satky nekde videla! 😀

koki_melo
12. jan 2015

@jitu22 blazne 😀. Super!!!

terezita
12. jan 2015

@jitu22 tak to je bozi, neco naprosto neokoukaneho! 😵

caramilla
12. jan 2015

@jitu22 Absolutní bomba, nejlepší pyžamo, co jsem kdy viděla, nejlepší zpracování tučňáků, co jsem kdy viděla 100 + 100 bodů 😀

sislik2010
13. jan 2015

@jieff manžel se rád fotí. Nebo jako děti fotí za sladkost? 😉

sislik2010
13. jan 2015

@jitu22 pyžama super, že je to počítačová hra mě nenapadlo, ale manžel šel kolem a hned to hlásil. Nejsem hrací šílenec. Já mám pexeso a člověče nezlob se 😒

petkasv
13. jan 2015

@jitu22 to je skvělý!!!!
@jieff no neke 😀 😀 😀 tak to je šílený, já ty šaty miluju, jsou prostě jiný a trochu praštěný 😀 ty tvoje jsou krásný, řasený rukávy, paráda 😀 mám ještě jedny takový divočejší, ale tyhle jsou prostě super 😀 někde na pinterestu jsem totiž viděla triko z těch kapek a proužků a tak mě to trklo že z toho udělám šaty 😀 šatičky pro malou jsou skvělé 😀

caramilla
13. jan 2015

@sislik2010 tohle je fakt otázka dne 😀 Já u té fotky přemýšlela, jak to udělali, že na tričko nefunguje gravitace 😀

ucitelka70
13. jan 2015

@jitu22 parádne aplikácie

sislik2010
13. jan 2015

@caramilla no to je fakt. Já spíš jen přemíšlela za co fotí, že se i usmíva 🙂
U nás ani Veronika nefotí za sladkost. Ta jen za výhrůžku. 🙂

jitu22
13. jan 2015

@caramilla díky za pochvalu. Od mistra aplikací se cení dvojnásob 😉 A ohledně barev souhlasím s Koki, mně se taky na Tobě víc líbí teplejší barvy. Ale na Tobě je dobré, že umíš nosit ty praštěnosti a i když to třeba není stoprocentní odstín, tak stylem Ti to sedí, je vidět, že se v to ctíš dobře a svá a to ve výsledku převáží.
Hezký blog o barvách a barevných typech je supervizaz.net/blog.php. Ale doporučuju vyšetřit si na to víc času, je to chytlavé 😉

jieff
13. jan 2015

@caramilla
@sislik2010 slíbila jsem že uříznu hlavu 😅 Jen mi bylo líto uříznout i ten úsměv. A s gravitací to je snadný, fotila jsem rychle, na dalších fotkách už je triko dole.

kamishek
13. jan 2015

@jitu22 ty hry s tučňákama jsou super 😵 😵 😵 vidím to stejně jako @caramilla - nejlepší zpracování tučňáků, co jsem kdy viděla 😵

jieff
13. jan 2015

@petkasv Mě to zase napadlo, když jsem rozbalila balík s látkama a tam byly pěkně vede sebe. Jsme důkaz, že ne vždycky je stejná věc pajcem 😉

kamishek
13. jan 2015

@jieff triko i akční foto super 🙂

koki_melo
13. jan 2015

@jieff @petkasv holky, já teda fakt nechápu, jak dokážete nezávisle na sobě vymyslet a ušít dvoje stejné šaty, když na světě je tolik možností a kombinací...to je prostě neuvěřitelné 😀 .

jieff
13. jan 2015

@koki_melo 🙂))))

caramilla
13. jan 2015

@koki_melo Je tam jeden rozdíl, Jieff má lemováná rukávů po šířce látky 😀