Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kornelia - já většinou používám na to lemování tříkroký cik-cak a to proto, že nejsem kamarádka s dvoujehlou - prostě to štelování napětí spodní nitě je pro mě šílený. Takže se snažím použít normální steh, který je trošku pružný.
@zuzkasim - já si právě myslím, že "správně" to má být taky z tou výztuhou, ale nedělám to 😉
@lilly2711 - jako vždy nádhera 😉 asi od tebe někdy obšlehnu to zapínání. Už jsem jednou chtěla dělat softky takhle do pasu, ne do nápletu, ale doradilo mě to, že by tam měl být zip a vůbec mě nenapadlo, že by to šlo vyřešit takhle.
kurňa ted na to koukám, nejprv mělo být před a pak až po...
@bury vdaka, kludne mozes, ja som nadsena tymto sposobom riesenia pasu, lebo mojim detom proste softky do patentu nejdu 😒 takze najst sposob ako to urobit bez toho bola vyzva a ja som spokojna. Pred tym som sila tak, ze som len nasila vkuse pas patentu a po krajoch soft, ale nepacilo sa mi to a bolo to hrube, tak sijem ako klasicke nohavice a patent spevnujem lem gumkou a tak prisivam spodok. Na OL zacistene a prisite sa to gajdalo.
holky kolik byste objednaly matroše na župánek 122? Stačí mi metr?
Tý jo, je to možné, že se tu bavíte o novoročních kšeftech a mně dneska přišly na Fler dvě zprávy? 😀 I když tam nemám nic vystaveného?
@jieff Super. Naštěstí ta modrá je tak profláklá, že to fakt nevypadá, že bys tu hezkou židli ze vzteku svlékala 😀 Moc hezké, to jsou takové ty drobné věci, co udělají obrovský dojem! 😵
@zuzkasim Je to šito podle Emitex Monti - je základní část a k tomu spodní dno, a mezi to vložíš prodlužovací část. Ale jak jsem to došila, tak jsem naznala, že to je totální kravina, že by bylo lepší prodávat základní část a dvě dna, jedno delší a jedno kratší. Takto je to efektní, ale podle mě nepraktické, zbytečně moc zipů. Já jsem si chtěla prodloužit tu základní část víc jak to má Monti, protože základ od monti by byl letos K. už krátký, ale nedošlo mi, že když k tomu udělám 30cm ten prodlužovací díl, tak ten fusak bude asi 120 cm dlouhý 😀 Takže asi příští zimu ušiju náhradní dno, které bude delší. I když jsem se zařekla, že teda fusak už nikdy 😝
@bordino já šila tyhle http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/02/zupanek.html
z jednoho metru jsem poskládala 2 vel. 92. Mám se ti kouknout na spotřebu do ottobre ve vel. 122? Mám to pyžámkový číslo
Ahojte baby mám otázku mimo šitia --veľmi by som chcela kúpiť mixer,teda neviem či to patrí do kategorie mixérov-prístroj podobny ako ten smoothie maker.Chcela by som aby to robilo nielen šťavu,ale aby to aj dužinu použilo a robia sa v tom rôzne kokteily,mliečne,ovocné,zeleninové..Na ten originál smoothie čo predavaju v top shope ci v zlavovych veľmi nevidim dobré recenzie.Máte niektora nieco také doma a naozaj overene?Ponorný mixer mám,toto je trosku ine.Aj recepty su tusim dake k tomu niekde na nete. 🙂
@caramilla Tak to je bomba!!! Taky bych se hned zachumlala.
@jieff To vypadá fakt krásně a moc se mi líbí ten polštářek!
@anastazieb Příšerka je super!!!
Foto mikinky z warmkeepeku pro starší. A mladší má něco mezi vestičkou a mikinou. Další ji ušiju s krátkým rukávkem a bude to moci nosit na zahradu potom jako zateplení. Foto pouze na Báře - ta nemá ješte z focení rozum a tak se nechá. Veronika se vyfotit nechtěla ani za kindervajco( až tak jsem se snížila). Dobrý model by u nás byl jenom pes. Ten se fotí moc rád. - nahodí nožku přez nožku a natočí hlavu na profil.
Jinak když jsem viděla ten Caramillin fusak - tak to se asi bude muset přestěhovat na sibiř nebo my umrzneme 🙂 . Teda jestli nejaká zima přijde. Tady kŕasně svítí sluníčko😀
Jé to vypadá že je kapsa nakřivo, ale není jen jsem to tak blbě naaranžovala.
Holky nabízím ZARO š145 ,230g cena by byla 130kč když se vezme 20m. Přidá se někdo objednat bych chtěla příští týden.

Ahojte šikulky 🙂 Som úplný začiatočník. Poradí mi niekto, kde by som, najlepšie na internete, zohnala mikrovlákno na ušitie vkladačiek? Potrebujem niečo rýchlo schnúce - keď tak poradťe aj niečo iné. Ďakujem