Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahojte, myslíte, že by sa plienky haipa daipa pastelka dali upravit na zapinanie patentkami? Mam doma site, su trosku vacsie aj tie usi maju dlhsie, ale nejako ta snapka na nich dobre nedrzi, uz ma to s nou nebavi, tak uvazujem, co s nimi....dakujem za kazdy tip 🙂
@sislik2010 Spal v něm včera a dneska, včera bylo asi 7 nad nulou, dneska na nule a přehřátý nebyl, to je totiž asi výhoda vlny, že zbytečně nepřehřívá, nebo mě to tak přijde 😵 A pravda je, že když ho vyndavám, tak se pomazlím 😀
Jasmínka, když jsem to šila, tak se do toho chumlala a strašně prosila, že z toho chce peřinku atp. Tak přemýšlím, že bych jí z toho ušila do pojíčku prostě takový"kobereček" na relax, třeba na čtení knížek. Máte někdo zkušenost? Na co se to dá využít u 4leté holčičky? 😉
@caramilla máme ušity z původních beránkových fusaků takové větší polštáře a mají to v domečku. Je to něco jako válecí vak , válí se po tom Veronika a i Bára, protože see obstojně doplazí kam potřebuje. I pes se poválí. A na mich se taky holky ochotně válí - máme doma vlastní canisterapii😀
@sislik2010 Dík za tip - a vyplnila jsi je těma příšernýma elektrizujícíma kuličkama, které jsou pak všude? 😀
@caramilla ne ne ne. Takové ty z rouna nebo jak se to jmenuje. Není to takové přesípací, ale to asi nevadí. Z tech malejch kuliček jsme měli polštář a asi ho pes trochu natrhnul. Kuličky jsme nacházeli ještě tak rok potom.
@sislik2010 kuličky jsou příšerný. Mám ve dvou vacích, dvojité jištění - vnitřní a vnější potah a stejně občas odněkud kulička vyplave.
OT: Holky "chlebařky", jaký máte robot na hnětení těsta??? Dostala jsem zelenou na nákup robotu a chci ho hlavně na kynutá a chlebová těsta. Zvládne nějaký i 1,5kg těsta?
@argo1 to mě taky zajímá. Mám moulinek a na chleba tam nemá háky ale takovou vrtulku a je to na úplný h***o. Chleba mám 1,2 a moc to nezvládá. Vyšnekatí to nahoru k poklopu a dole se motá nasucho. V únoru mají být v dtestu nejaké ale asi jen mixery ruční. Tak to dělám ručně😛
@alenf Musela jsem si ten tvůj mixer vygooglit, nevím, u nás se dělají veškeré šťávy a koktejly v mixéru, který mám k robotovi Bosh mum.
@sislik2010 Oblečky jsou krásně veselé díky těm pruhům, mám je taky nasyslené.
@caramilla Zaro se dá určitě i na žehlicí prkno, mám jím obšitý otočný podnos z Ikea http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/9007... na příležitostné přižehlování při patchworku, jo a vlastně jím mám potažený i malý rukávník, akorát ten jsem nepotahovala já, ale dostala jsem ho takhle.
@argo1 Máme domácí pekárnu Moulinex XXL, 1,5kg chleba zvládá v pohodě, má 2 hnětací vrtule, ale to asi není to, co jsi měla na mysli, ne?
Holky, jaké patentky/druky dáváte, když šijete extendor na body? Sedí baby druky, nebo ty co jsou u kleští vario? Chtěla bych ušít extendor pro známou a nemám tu žádné staré body (kdyžtak vyrazím do sklepa...) a originál ManyMonths mi nesedí ani na baby druky, ani na vario ze sady ke kleštím... tak nevím.
@lenasss veliká gratulace
@caramilla ty jsi normální MAGOR!!!!!! (pardon 😅 ) ten fusak je naprosto DOKONALEJ, ÚCHVATNEJ...já chci být tvoje další dítě!!!!!!! Nemám slov!!! A ta úžasná beránčí vložka!!!!!
Jinak já jsem z toho taky dělala polštářek pro 4 leťáka - chtěl něco mezi polštářkem a hračkou takže vznikla taková polštářko-ovce (polštář s hlavou a 4ma barevnýma nohama na který si sám vybral látku) ale bohužel jak ho pořád tahal tak ho ztratil.
@laeela pýžo super, předčila jsi @caramilla, kterou jsem kdysi, v mladické nerozvážnosti, nařkla ze zhýralosti, když ušila Míně kalhotky z Lille. Co je to ale proti viz foto. To už trumfnou jen srajtky z krtka...a to je výzva! Co myslíte, budou hezčí z krtka oranžového, zeleného nebo ti žlutí kolibřícci? 😀 😀 😀 😀 😀
@caramilla jo jo jsou to jakoby kuličky. Teď jsem se vrátila z keramiky tak píšu až teď.

@sufik1 jj je nehořlavé ,potřebuji na prkno a chňapky