Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zuzkasim díky. Původně jsem je myslela na elasťáčky, ale nevím, nevím. Jestli to není škoda do školky, ale zase je pěkně barevná a dobře viditelná v záplavě růžových triček😉
už vám tam chybí jenom bobr na bobra a budete jako na mžp http://upload.tn.nova.cz/bin/mobile/index.php?a...
Já jsem si na Bosh Mum oddělala motor hnětením chlebového těsta. Naštěstí byl v záruce a opravili ho. Pak jsem si koupila radši pekárnu. Velká je jak kráva, už v ní ani nepeču, ale jen hnětu. A hněte stokrát lépe než ten MUM.
@argo1 @daisyr @mooncaa já mám Bosch Mum a chlebové jsem v něm teda nezkoušela (ale mám pekárnu). Zato jsem kdysi, neznalá konzistence výsledného těsta, do něj nasypala suroviny na perníčkové těsto, zapla ho a věnovala se dalším věcem. Po chvíli koukám, jak se chudák s tím těstem namáhá, až se celý kroutí a málem i s tím těstem odpochodoval z linky. Tak rychle jsem ho ještě nevypínala 😀 Takže, suma sumárum, chudák malá toho zvládne hodně, ale otázkou je, jak dlouho by při takové zátěži vydržel. Chleba bych v něm já osobně nedělala. Ale jinak je skvělý 🙂
@argo1 Bosch mum je super, já jsem v něm i zadělávala chleba, ale pouze z 0,5 kg mouky ( normálně je na 1 kg) a ještě jsem dávala pozor, abych ho nezničila, mamce se to povedlo. Bosch na chleba spíš ne. Klasické kynuté těsto dělám běžně a často z 1 kg mouky a pohoda. Ale ten Kenwood je prý dobrý nebo Kitchenaid
Dělám v něm i linecké a ostatní tuhá těsta, ty zvládá
Na chleba je vyhlášený Kitchenaid, ale co vím, tak je tu strašně předražený...pekařky si ho nechávají vozit z USA....B-žel, sama mám taky jen ruce....
Já dělám chleba v Bosh Mum v pohodě, ale chlebové těsto nemám tuhé moc. Horší je těsto na pizzu, ale i to přežije, dokonce i těsto na těstoviny a to je fakt hodně tuhé.. i na perníčky... strhla jsem ho jen, když jsem strouhala dřevnatou mrkev 😝
@zuzkasim Zuzko není to nic extra, ale chodily jsme ji s @palosek okukovat k Jehlicce, nicmene ke koupi se neodhodlaly, neb metr stal 595.-. Jehlicka mela vyprodej, tak jsem si ji dovolila za podstatne nizsi cenu...takze proto ji prirovnavam ke krtkovi, protoze kus hadru s ptakama za 600 je zhyralost...a strihnout z ni prdenky...je cira zavist, ze na to nekdo ma 😀
AD ROBOT, co něco takového?
https://www.mall.cz/roboty/kenwood-kmm-023-majo...
😀
Docela mě překvapilo, co ještě je potřeba/možno dokoupit a není v té šílené ceně. Ale mít zbytečné peníze, tak to musí být báječná věc, pro někoho, kdo hodně a rád vaří.
@koki_melo Hele, jak vypadal Jehličky výprodej dobře vím, nenachytáš mě, že to byla "podstatně nižší cena"🙂 Leda že by to byla jedna z těch látek, které mě ničím nezaujaly a ty fakt zlevnila o víc jak 5-7%. Mě třeba přijde škoda šít z drahých látek plenky, do kterých prcek nadělá a ještě je nikdo nevidí, protože jsou na nich svrchňáčky. Mimochodem kdy bude dotisk toho krtka, ty to máš určitě v merku?
@zuzkasim Upřímně, nevím, koho a proč bych měla na něco nachytávat. Jako, že si tady mezi sebou lžeme?Sleva 31% mě už přijde docela zajímavá, někomu možná ne.
Co si kdo z toho šije je mi jedno, já si ráda koupím občas hezkou věc a udělám si radost, třeba tričkem. Někoho zas potěší plenka, každého věc.
Jinak krtka vážně nesleduju, mám ho pro své účely dost a dalšího nemám v plánu kupovat. Takže neposloužím.
Já potřebuji aby zlevnila Jehlička ty fotáky a ona je furt drží sakra ,dcera má v březnu narozky ,chci je na tričko 😠 😠 😠
@zuzkasim Vyznělo to Zuzko, že si vymýšlím. Látka byla skutečně za 400 místo 600, což na JNY je velmi dobrá cena, taková už není ani v hromádkách.
Vzhledem k tomu, že se v diskuzích tu a tam objeví někdo, kdo lže a vymýšlí si, tak se mě to docela dotklo.
Ne vždy ten psaný text vyzní tak, jak by jej člověk řekl, tak beru, žes to tak nemyslela a urážet jsi mě nechtěla. Mmch, slevu 20% má Jehlička celý tento týden, ale díky tomu je to už dost všechno přebrané.
@zabza40 Gábi neboj, ony pujdou dolů 😉

@laeela nebo ptak na ptaka? 😀