icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zabza40
16. jan 2015

@koki_melo tu slevu už má nastavenou u látek nebo má na vše ještě 20%

zabza40
16. jan 2015

Aha už jsem to vyčetla ,ale i tak jsou drahý ,doufám ,že je ještě sundá.

jancasoch
16. jan 2015

Vkládám nešicí počiny z předvánočního času. taky konečně příspěvek asi po 100 letech ode mne.
Panenka byla pro neteřinku, nakonec se mi tak líbila, že jsem se s ní ani nechtěla rozloučit. A moje dvě cácory, že prý ji taky chtějí.
A pak jedna rychlovka, obal na mobil.

a_lexa
16. jan 2015

@zabza40 Taky čekám na foťáky 😀 jestli třeba nepůjdou ještě o chloupek dolů 😀

a_lexa
16. jan 2015

A kdopak to vykoupil ty nádherný pruhy Nosh?? @caramilla? 😉
A koukám že už ani ty šedé foťáky co jsem chtěla nejsou ☹

lilly2711
16. jan 2015

Zienky z SK-------------kde sa da kupit kociarkovina, co maju CR, chcela by som na nejake tasky a pod. alebo nejaky e-shop, co posiela aj na SK ???????????????????dakujemmmmmmmmmmm

alenf
16. jan 2015

@lilly2711 veľa kočárkoviny má Gábinka a posiela aj k nám,tiež som odtiaľ mala na fusak do kočíka,a rychle jednanie🙂

lilly2711
16. jan 2015

@alenf dakujem, ja som pozerala, len som nevedela, ci posielaju aj na SK. VDAKA 🙂

alenf
16. jan 2015

@lilly2711 ja som bola veľmi spokojna,mala som to doma s platbou vopred na ucet za 4-5 dni!🙂

argo1
16. jan 2015

@snowwitch @koki_melo Holky, díky za inspiraci. Oba roboty jsou finančně trochu jiný level, asi i proto že jsou celokovové , i vevnitř - to mi u muže asi neprojde. ☹ A nebo budu muset být celý rok hodná 🙂 A ten Kitchen Aid je tááák krásný🙂 Retro to já ráda 🙂

koki_melo
16. jan 2015

@argo1 Ten Kenwood je vymazlený, ale cena naprosto šílená. Asi kdybych měla zahradu, hromady zeleniny, ovoce, které bych zpracovávala a denně vařila a pekla, tak by člověk i uvažoval, že si našetří, ale na takové tu a tam vaření, strouhání, hnětení je to moc.

javyb
16. jan 2015
zuzkasim
16. jan 2015

@koki_melo Ne, byl to pouze nevhodně formulovaný vtip o výhodné ceně s narážkou na reklamu o velkých slevách u Jehličky, které byly nakonec u většiny produktů spíš symbolické.

jieff
16. jan 2015

já tedy odvařila mamce motor Bosch Mum při zadělávání 1kg vánočky! A to těsto bylo měkké, vláčné... Je pravda, že robot už měl pár let za sebou, ale to kilo prostě nedal!

koki_melo
16. jan 2015

Holky prosím pěkně, nemáte někdo doma nasysleno tohle a nevyužijete to?

caramilla
16. jan 2015

Přiznejte se, kdo jste mi ten NOSH úplet u Jehličky vykoupil? ☹ ☹ Takže selhávám, sice jsem neodolala a chtěla jsem ho objednat, ale už není...
Nakonec jsem si řekla, že bych chtěla vyzkoušet kvalitu těhle úpletů, ještě je doma nemám, ale teda nepovedlo se, foťáky se mi nelíbí...
@laeela - budeš mi muset pak dát recenzi, ať vím, zda objednávat nebo ne! 😉

caramilla
16. jan 2015

@koki_melo ; @zuzkasim Když bych si koupila plenku někde v obchodě, tak by mě vyšla dráž, než když ji střihnu z drahého úpletu. Nechť si každá maminka šije z toho, co se jí líbí, už třeba jako dobrý důvod je to, že Krtek nežmolkuje, takže i po roce praní bude plenka jako nová, to přece taky je důvod pro to, aby člověk použil drahou látku, ne? Já to chápu, taky jsem to nechápala, když to dám pod svrchňáky, našila jsem jak z levnějších látek (tím myslím za 250 🙂)))), tak z dražších a když mám komínek, první tahám ty dražší, protože při tom oblékání je mám radši (myslím ten pohled, je to hezké, těch 10 vteřin než to dám pod svrchňáky), ale proč ne! 😉

caramilla
16. jan 2015

@zabza40 podle mě časem sundá, když si vezmu, že se vše prodává dobře a foťáky jsou držáky, tak za tuto cenu je asi nikdo nekoupí, leda by si je šetřila třeba na kolekci pro Ondřeje Neffa 😀

sufik1
16. jan 2015

@caramilla 😀 😀 😀 😀 a to jste se divili před 2 rokama, že šiju plíny z těch drahých hadrů 😀 😀 😀 😀 😀 nemyslím teda tebe, ale bylo dost ohlasů proč nedávám wendy, ale drahé úplety.
Taky mám ráda hezké prdelky

mehlo
16. jan 2015

@bury čau! normálně, když šiju ten šev tak si k tomu hodím ještě ten proužek a sešiju to všechno v jednom kroku
@anastazieb ta čepice je úžasná!

caramilla
16. jan 2015

@sufik1 no, je to nevysvětlitelné, neracionální, ale mám to taky 😀 Navíc na tu plenku je tak malá spotřeba, že to taková pálka zase není... a nosí ji to dítě déle jak tričko, ze kterého alespoň teda moje děti vyrostou za 3 měsíce 😝

koki_melo
16. jan 2015

@caramilla krtek je snad nejlepší úplet, co jsem kdy viděla a je úplně jedno, jestli je to krtek nebo by byly tištěné tolik nenáviděné proužky, ale ta látka vydrží fakt všechno. Kdyby se mi na to líbila, tak z ní ušiju legoše (a možná to i zkusím) a zajímalo by mě, co snesou, protože mám pocit, že je to úplet s vlastností brnění, neublíží mu vůbec nic. Takže na stále prané plenky by byl super! JNY neznám, když jsem viděla tu strukturu prvně, tak mě trochu znejistěla, jsem zvědavá, jaká ta látka bude, moc se na tričko těším, je nádherně žlutá a veselá a pozitivní 😀 . Asi bych za ni 600 nedala, ale na druhou stranu, triko za 600 stojí běžně v krámě (průměrné triko v průměrném krámě).

sinala
16. jan 2015

@koki_melo a poznas to už na omak, ze to bude držák nebo po prvním prani?

sinala
16. jan 2015

@koki_melo nebo az casem?

crawler
16. jan 2015

tak já si konečně dovolila před pár dny střihnout do nových látek 😵 to je radosti u šití,když mám v ruce něco nového 😵
plyšové prdeláčky první dva prototypy nového střihu
tunika s legínama
klasika merino oboustranné palčáky-jen nově v šedé barvě - hrozně moc jsem si tuhle barvu oblíbila

crawler
16. jan 2015

@caramilla já teď poprvé koukla na VJ a už je téměř vybrakovaná, tak je fajn,že nebude mít mrtvé peníze,ale musí to být hrozné ukončit takhle krásně rozjetou práci☹ důvody musí být fakt silné☹..a co je to za výrobce ten nosh? slyším prvně - to je evropa?

koki_melo
16. jan 2015

@sinala Kamčo, mě přišla dobrá už na omak, ale myslela jsem si, že má nějakou apreturu. Nicméně i po opakovaném praní je stále hladká na povrchu, nikde ani chlup. Stejná kvalita jsou ty opice, co jsem šila, ty se taky ani nehnou...ale ty stály asi tak půlku 😀.

reva
16. jan 2015

Ahojte, neviete mi poradit kde kupit uplet petrolejovy a hrocicovy odtien ? Vopred dakujem.

sinala
16. jan 2015

@koki_melo zajímá kde berou látky firmy co sijou trička a ty trička mi drží barvu a vypadají porad stejně. já to omakem nepoznam. rozplyvala jsem tady doma nad puntikama a hvezdama, jak drží a stačilo měsíc intenzivního používání a je to vidět😞

reva
16. jan 2015

Neviem ako to funguje a ci to vobec funguje, potrebovala by som strih na tricko z ottbre 2013/5 ale podobny som nasla aj v 2008/5, vedel by mi ho niekto poslat? Pripadne mozem vymenit mam ottobre 2010/2. Vopred dakujem 🙂