Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Aha už jsem to vyčetla ,ale i tak jsou drahý ,doufám ,že je ještě sundá.
Zienky z SK-------------kde sa da kupit kociarkovina, co maju CR, chcela by som na nejake tasky a pod. alebo nejaky e-shop, co posiela aj na SK ???????????????????dakujemmmmmmmmmmm
@argo1 já mám tenhle a je super 🙂 http://www.exasoft.cz/eta-gratus-0028-90000_d11...
já tedy odvařila mamce motor Bosch Mum při zadělávání 1kg vánočky! A to těsto bylo měkké, vláčné... Je pravda, že robot už měl pár let za sebou, ale to kilo prostě nedal!
Přiznejte se, kdo jste mi ten NOSH úplet u Jehličky vykoupil? ☹ ☹ Takže selhávám, sice jsem neodolala a chtěla jsem ho objednat, ale už není...
Nakonec jsem si řekla, že bych chtěla vyzkoušet kvalitu těhle úpletů, ještě je doma nemám, ale teda nepovedlo se, foťáky se mi nelíbí...
@laeela - budeš mi muset pak dát recenzi, ať vím, zda objednávat nebo ne! 😉
@koki_melo ; @zuzkasim Když bych si koupila plenku někde v obchodě, tak by mě vyšla dráž, než když ji střihnu z drahého úpletu. Nechť si každá maminka šije z toho, co se jí líbí, už třeba jako dobrý důvod je to, že Krtek nežmolkuje, takže i po roce praní bude plenka jako nová, to přece taky je důvod pro to, aby člověk použil drahou látku, ne? Já to chápu, taky jsem to nechápala, když to dám pod svrchňáky, našila jsem jak z levnějších látek (tím myslím za 250 🙂)))), tak z dražších a když mám komínek, první tahám ty dražší, protože při tom oblékání je mám radši (myslím ten pohled, je to hezké, těch 10 vteřin než to dám pod svrchňáky), ale proč ne! 😉
@bury čau! normálně, když šiju ten šev tak si k tomu hodím ještě ten proužek a sešiju to všechno v jednom kroku
@anastazieb ta čepice je úžasná!
@caramilla krtek je snad nejlepší úplet, co jsem kdy viděla a je úplně jedno, jestli je to krtek nebo by byly tištěné tolik nenáviděné proužky, ale ta látka vydrží fakt všechno. Kdyby se mi na to líbila, tak z ní ušiju legoše (a možná to i zkusím) a zajímalo by mě, co snesou, protože mám pocit, že je to úplet s vlastností brnění, neublíží mu vůbec nic. Takže na stále prané plenky by byl super! JNY neznám, když jsem viděla tu strukturu prvně, tak mě trochu znejistěla, jsem zvědavá, jaká ta látka bude, moc se na tričko těším, je nádherně žlutá a veselá a pozitivní 😀 . Asi bych za ni 600 nedala, ale na druhou stranu, triko za 600 stojí běžně v krámě (průměrné triko v průměrném krámě).
Ahojte, neviete mi poradit kde kupit uplet petrolejovy a hrocicovy odtien ? Vopred dakujem.
Neviem ako to funguje a ci to vobec funguje, potrebovala by som strih na tricko z ottbre 2013/5 ale podobny som nasla aj v 2008/5, vedel by mi ho niekto poslat? Pripadne mozem vymenit mam ottobre 2010/2. Vopred dakujem 🙂

@koki_melo tu slevu už má nastavenou u látek nebo má na vše ještě 20%