Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahojte,potrebujem poradit s OL-inom 😀 . Pekne mi presije warmkeeper, ale uplet ani za svet. Chcela som sa podučiť zo stranok od Caramilly, ze v com je asi chyba... vyzera to,ako keby som mala moc povolené spodní klikaře - aspon podla fotky, ktoru ma na webe: http://ekozahrada.blog.cz/1301/o-kolecko-vic-re.... Lenze ja nemam ani ponatia, co to tie klikaře su a kde ich najdem,aby som to skusila nejak štelovat. Ako ale vravim, warmkeeper sije v pohode,len uplet a patenty nula bodov, des. Poradite mi,prosim? V com je chyba? v tych klikaroch? a ak ano, kde to mam vobec hladat? 😖
@genkai271 su to nite, ktoré nejdú cez klasické ihly - teda č. 3 a 4, aký máš OL?
Dievcata chcela by som si na stoklase objednat nite, neviem ci to sem mozem davat, ale nekukli by ste a na to, ktore su dobre a ake vybrat, myslela som, ze zoberiem polyesterove, no zarazilo ma, ked som sa docitala o nejakom cislovani a hrubke a to som z toho uz paf teda, neviem co zobrat na klasicke sitie do normal sijacieho stroja. Poradite? Ak sa to sem nemoze dat, prosim hodte mi link do spravy, aby som sa mohla pozriet a objednat tie spravne. Dakujem
@ucitelka70 - mam 5 nitkovy (Pfaff Hobbylock)...cize tie klikare su vlastne nite 3 a 4? a tam si mam upravit napatie, alebo nieco tam vnutri stroja,kade taham tieto nite?
Pár mobilových fotek z letošního šití...nic moc kvalita (fotek 😅 )
Moje triko šaty, jednorožcové, které jsem musela opakovaně rozstříhat a znova šešívat (vůbec s nima nejsem spokojená :( ) Dvoje leginy focené ve tmě při um.sv....no katastrofa 😝 A oranžová tunika ušitá podle té druhé(koupené), jen zvětšená 😉
Mám velkou radost - mám u svého trička s hrozným ksichtem 44 páčikov 😵 😀 😀 to skoro zavání tím, že jsme se nade mnou smilovaly holky, když se tvářím, tak jak se tvářím 😀
@genkai271 hore máš 5 krúžkov teda - my všetci mám po 4 krúžky - prvé dva máš zrejme na ihly a ostatné sú kličkare, a skoro všade by si mala mať nastavenie okolo 4 - plus-mínus o jednu-dve desatiny hore-dole....
@genkai271 kukni aj videá, možno niečo nájdeš, napr. https://www.youtube.com/results?search_query=ov...
Potřebovala bych poradit s kráčející patkou- zůstává mi zaseklá v horní poloze a nejde dolů. Je to ten typ jen s jednou pacičkou. Nemám overlock, ale moc jsem toho s ní zatím neušila. Máte nějaký tip, co s tím?
@bury kecy, děvče, kecy 😝 jaképak smilovávání se... to triko je prostě super 😵 a tobě sekne 🙂
@seifi to se mi jednu dobu stávalo taky... v tom místě, kde ta pacička má být položená na tom šroubku, jsem to k sobě natvrdo přidělala gumičkou (obyč tenká gumka do vlasů) a fungovalo to jak má 🙂 asi se mi to pak i trochu rozchodilo, protože když ta gumička po čase pukla, tak už ta pacička nahoře nezůstávala 😉
@bury jaké pozování, když u nás nikdo neumí pořádně fotit 😝 Jenže ty dospělácké věci na zemi nevyniknou, asi eda ani na nedokonalé postavě 😅 , ale fakt jsou příjemné a s podpatkama to vypadá ještě líp. Kamarádka v divadle byla nadšená, sice jsem měla obavy, že to bude působit dětinsky...ale prý dobrý 😝 😅 😅 😅 😅
@seifi toto mám aj ja, a neviem prísť na to, prečo, vyriešila som tak, že som zakvačila gumičku na páčku a šroubik, ktorým sa zaťahujú ihly - a posúva to, síce nefunguje na 100 % ale predsa
@kornelia aspo budou v pohodě! 😉
chcete slyšet můj dnešní totál šicí kopr? No, vlastně týdenní. V pátek jsem šila kojící tričko s vypětím sil /doma chcípali na chřipku/ a ušila jsem tam omylem tmavší légu na zapínání než bylo inzerováno, paní se to nelíbilo /což chápu🙂/, takže dneska nové. Pak jsem šila tričko pro zákaznici, tak XXXL, z Lillestof , kombinované a střihla jsem ten jeden zadní díl 3x blbě! Byla jsem tak sprostá, že si Jasmínka zacpávala uši... Metr zku... látky do koše... Šila jsem kombinaci jednolícu a lille a samozřejmě jsem zku... ten tisk... fakt bych se nejradši neviděla! Normálně jsem byla jednou nohou na Fleru na klikátku "definitivně uzavřít prodej" 😀 No, ale pak jsem tričko hodila do kouta a šla dělat něco jiného...
@caramilla to teda naštve, to chápu 😠 . Já jsem takhle stříhala bodýčko a taky jsem zkazila asi tři díly, jednou to bylo vzhůru nohama, jednou místo zadního přední atd. Naštěstí to ale bylo body velikosti 62 😀 .
@ucitelka70 - super, dakujem za radu...myslela som,ze tie klikare su niekde dolu-tam kde prevliekam nite cez tych milion dzindzikov 😀 . Skusim zmenit napatie nite 3 a 4, snad sa mi to podari nejak rozbehnut...dam vediet 🙂

@alenf kalhoty krásně sedí 🙂