icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alenf
27. jan 2015

@genkai271 :D a to ju ani neuplácam ešte:D

janula18
27. jan 2015

@alenf krásne. Aku šírku dávaš pri šiti? chcela som chalanom, len sa obávam aby to dali cez hlavu alebo aby im to potom neodstávalo od´krku. dik

genkai271
27. jan 2015

@alenf - na mojho neplati nic,ani ked "pištim" ako napr.nejake zvieratko, auticko alebo hocico co ma na tom obleceni, ze "adamkoooo, oblec si ma, pozri aky som pekny..." ani,ked "vydieram" so slovami "ocinko si to oblecie a bude ti to nosit"...niiiiiiiic...uz sa ani nesnazim...aj ked je pravda, ze dnes ma chytila slina a snazila som sa mu nasadit usianku,co som sila asi pred polrokom,ale za svet sa mi ju nepodarilo dat mu ju na hlavu...ani dnes mi to nevyslo 😀

alenf
27. jan 2015

@janula18 dakujem,50x20cm davam na Viki🙂

sinala
27. jan 2015

body a tričko

kamishek
27. jan 2015

@sinala krásné a moc se mi líbí, jak to body z té fotky vyloženě září 😵

sinala
27. jan 2015

@kamishek dík, vzala jsem manželovi foťák 😀

a dneska jsem dala texturované nitě do COL a to byla paráda, krásně provazovaly a steh byl neskutečně pružný, takový se mi s polyesterovými nepodařilo dosáhnout

sislik2010
27. jan 2015

@sinala tričko s krokoušema je nádherné

sinala
27. jan 2015

@sislik2010 dík 😉

sisikana
27. jan 2015

@alenf krásná modelka i nákrčníky!

@palosek máš to krásný, tenhle styl tuniky se mi taky moc líbí, musím to taky někdy zkusit 😵

@caramilla tobě se teda dařilo včera 😅 snad je ráno moudřejší večera 🙂

v sobotu jsme tu měly s kamarádkou šicí workshop 🙂 a při té příležitosti jsem zjistila, že to šití je fakt věda a né, že šaty dělají člověka, ale člověk dělá šaty..anebo je to taková symbióza....zvládnout techniku to je kapitola sama pro sebe, ale to je asi ze všecho nejjednodušší level..ten další je pak umět ty látky nakombinovat ..no a pak vezmete výsledný produkt, kterej je sám o sobě pěknej a oblečete ho dvěma různým lidem.. a zatímco na jednom vypadá jakože jó, dobrý, tak jak si to obleče ten "vyvolenej" tak je to najednou waw.. to je objev, co? 😀
koupila jsem moc pěknou látku s ptáčkama - taková světle tyrkysová-světle růžová a na mojí princezně jakože vypadá fajn - je světlovlasá, ale na holce od mojí kamarádky, která je napůl Španělka - to bylo neuvěřitelný! co udělala ona s tou látkou a ta látky s ní 🙂

sisikana
27. jan 2015

@sinala krásný, tenhle odstín zelený miluju 😵 teda asi jako každej odstín zelený 😅

palosek
27. jan 2015

@sisikana právě... Já viděla na netu šaty z jiné látky na holčičce jak naše D, no a výsledek na D stal za prd,pak jsem ty jednorožce přešívala a ...no,za moc to nestojí, vize byla jiná. 😉

palosek
27. jan 2015

@sinala krásné.. Ti krokouši jsou skvělí 😉 Jak jsem si na látku sáhla, normálně mi je líto, ze jsem si je ne objednala taky. Tahle na chlupateni nevypadá. 😉 😵 😵 😵

caramilla
27. jan 2015

Jak se tu diskutovala ta sušička a vlhkost - manžel koupil odvlhčovač a v návodu je uvedeno, že se nemá dávat vedle sušičky, protože ze sušičky jde strašně vlhkosti a on to pak nezvládá a nefunguje...
My sušku dáváme z ložnice pryč, protože když se tam suší, tak i když otevřu u toho okno, tak tam v noci je vlhko a špatně se spí, když nesuším, tak problém není.

jieff
27. jan 2015

možná už jste zaznamenaly, možná ne - zajímavá reality show o švadlenkách z Kambodži http://www.aftenposten.no/webtv/SWEATSHOP-ep-1-...

denimaty
27. jan 2015

@sinala Od jaké firmy máš texturované nitě? A dala jsi do jehel i na spodek?

sinala
27. jan 2015

@denimaty mám Hagal 1000 m a dala jsem je dospodu i na jehly. Ještě zkusím dát jen dolů jaké to bude.

caramilla
27. jan 2015

Konečně vkládám své víkendové šití - sponkovník pro Jasmínku. Má úspěch a je praktickej. Fotonávod a střih je zde http://ekozahrada.blog.cz/1501/sponkovnik-foton...

a_lexa
27. jan 2015

@caramilla fůůů, tak to je luxusní sponkovník. Vážně moc povedené.

saaralota
28. jan 2015

@jieff koukala jsem na to někdy před týdnem, chtěla jsem sem taky dát odkaz, ale pak zapomněla...jsou to šílený podmínky jak k práci, tak k životu...

mehlo
28. jan 2015

Děvčata prosím, kde najdu ozdobnou gumu co se používá na boxerky, nejlépe s nějakým nápisem? Vím, že se to tady už řešilo, ale nemůžu to najít.

@caramilla úžasný sponkovník!

caramilla
28. jan 2015

@mehlo myslím, že vtc?

macin73
28. jan 2015

@caramilla Sponkovník je úžasný, myslím, že u nás by taky zabodoval... takže si ho připisuji na seznam 😀.

A doufám, že Tvůj šicí KOPR už je zažehnán, jak jsem to četla, bylo mi Tě líto. Já mám od začátku měsíce střiženo na pyžamo, kalhoty jsem ušila ještě ten den, ale na triku jsem se zasekla... vzala jsem nový střih, trochu ho rozšířila, a nějak mi to nesedí a není čas ani energie při těch marodech sedět v noci ještě u stroje... Ale v hlavě mi víří milión nápadů, jen najít klid a čas na jejich realizaci... 😔

sunnyday28
28. jan 2015

Boze takto po Caramille pridavat nieco je samovrazda, ale mam dve minuty casu zase, tak pridaaaam 😅 Rychlosoftky pre mamu k narodeninam, lebo nam navalalo pol metra snehu, tak som ich zmakla za jednu noc. Chcela ich vacsie, aby si ich mohla navliekat na teplaky, a vrch chcela do gumicky, co teda sa mi moc nepaci, ale ma ako chcela a sedia jej, uz aj testovala v nedelu v snehu 😀 Co mali to dali - tak zips ma hnedy a na gumicky v nohavoch nemam tie plastove onee (mliecny mozog, sak vy viete) 😅

sunnyday28
28. jan 2015

Prepacte, ja mam tie fotky v pocitaci uz pootacane, neviem preco ich tu nahodilo takto vselijako... Nepolamte si krky! 😕

lenasss
28. jan 2015

Sice vůbec nešiju, ale aby jste viděli,že se neflákám 😀 😀 jedna lalylala

snowwitch
28. jan 2015

@sinala Trika krásný a já budu za pajcku, neb sem chtěla kombinovat úplně stejně, jen teda ve falovo-oranžové 😀
@caramilla Nemám slov. Já se pořád přemlouvám, že musím J. ušít aspoň ten pásek na sponky...ale tohle je dokonalé. A jelikož se blíží J.narozky, tak tě asi pajcnu 😀

sinala
28. jan 2015

@snowwitch tady není co pajcnout 😀 , první s tím přišel syn od @laeela a já už ty látky měla objednané 😝 a stejně "vymyšlené". A na živo vypadají ještě lépe 😀

jieff
28. jan 2015

@saaralota a to si myslím, že ještě našli fabriku, kde ty podmínky až tak šílené nejsou ☹

argo1
28. jan 2015

@sunnyday28 Kalhoty precizně ušitý, smekám!
@lenasss No ta je boží!!! na mazlení jako dělaná 🙂