Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Po Fílově kostýmu taková jednoduchost. Aneb u nás frčí Batman! A Elza 🙂 Návod na blogu: http://od-ji.blogspot.cz/2015/02/batman-elsa.html
@koki_melo polo koníka? Si tam vyšiju kunu 😀. A manžel má zákaz na to sahat, on by udělal "ryc" a všechny patentky by letěly do pryč 😀 😀
Další svetrovina bude růžová. S plátnem je to dobrý nápad, mě už napadlo udělat vnitřek límce z úpletu, tak to není tak tlusté. Tak bych mohla udělat z úpletu i jednu vrstvu té légy s tím, že bych úplet i svetrovinu podžehlila nějakým pevnějším vlizelínem. Uvidím, musím se podívat, co doma vlastně mám a co by mi tam šlo 🙂
@kuna Mě přijde, že tam je vnitřní začištění límce a a k tomu přišitá jakoby podehrnutá ta jedna část miminy a mezi to šouplá z druhé strany léga + zip. Krytí z rubu a část mikiny je vzato normálně z rubu a mezi to je strčená ta léga, prošito zevnitř a pak přetočeno.
Já bych tohle teda nešila ze svetroviny, protože je to strašně moc vrstev... Už jen představa té légy z dvojité svetroviny, takto jakoby moc malá část. A ještě začištění miminy z rubu, takže jeden šev tam máš 4 vrstvy svetroviny + zip a když to otočíš, tak to bude na sobě vrstev 6...
@bordino Cvičky jsou absolutně boží! Ty taky nepošleš dítě do školy v něčem obyčejném, co? 😀 Fakt krása!
@caramilla problém je ten, že já ji z té svetroviny strašně chci 😀 😀. Napadlo mě tu légu udělat trošku širší (tj tak 3cm). A s tím začišťováním se zase tak dělat nebudu, já se z rubu spokojím s OL (pokud teda myslíme to samé, myslíš začistit tu légu zespodu?). Ale právě mi vrtá hlavou hlavně to, kde šmiknout ten střed. Mi to přijde, že musí být trochu stranou, ne uprostřed, jako když dělám zapínání na knoflíky. Že by to nesedělo, když mám rozdílnou šířku légy a toho zipu, který chci navíc trochu schovat k jedné straně. No pro mě je to fakt sci-fi, asi si nastříhám pár kousků metrážového zipu (toho mi nebude líto) a budu na kouskách trénovat 😀
@kuna Já si myslím, že to je normálně dělané stejně po středu - s tím, že mi přijde, že ta léga je jak na tom spodním, tak na to horním. Na spodní légu se všije zip na konec a na tu horní légu se vsadí jakoby "u kořene", se to strašně špatně popisuje. Ale myslím si, že to není střižené šikmo, protože to by to to zase nevyšlo dole.
Ještě jednou moc děkuju za pochvaly!!! Moc krásně se mi to čtě. Budu se muset snažit abych dostála vašim slovům...
@bordino Konečně jsem se dočkala chamelouna! Je skvělej!!!!
@koki_melo Zdá se mi to, nebo ti sluší snad všechny barvy. Fakt krásný!!!!
@jieff Batman je super. Na blog se to chystám nahrnout, ale nějak se nemůžu dokopat...
@kuna Myslím si, že kdybys to tam dole jen jakoby prostřihla na kolmo a snažila se tu vrchní légu našít do té díry, co tam vznikne, tak by to zlobilo. Z fotky tam není ta spodní léga viditelná, ale mě přijde, že na šití by to tak bylo logické, že tam je a je překrytá tím černým páskem. Jinak si neumím představit, jak by tam udělali ten levý roh dole u té vrchní légy.
@caramilla @kuna nechci delat chytrou, v realu jsem to nevidela, ale podle me tam spodni lega na tuti musi byt, jinak si moc neumim predstavit jak by se sesivala ta patka dole, jako asi by to "nejak" slo, ale s tou patkou je to jednodussi. Jenze ne z tluste svetroviny, kterou vyparas jednou, utecou ti oka a jsi....jako vypada ta mikca super, ale bojim bojim, ze jak pise Car, tolik vrstev svetroviny na sobe nebude delat dobrotu...
žienky, ktoré nakupujete zo stránky detivbavlnke, nemáte náhodou látku, potrebujem hoc len zvyšok z toho: nórsky jednolíc (ružovú)? vďaka 🙂
Ahoj holky, moj posledný projekt, predstavujem vám pacientkú Dadku. Z čoho je asi ušitá???🙂 Možno poznáte toho plyšáka Erwina malého pacineta, tak toto je jeho imitácia. Ten bol vyhodnotený, ako jedna z 20 najmorbídnejších hračiek pre deti, čo teda vobec nechápem 😀 Ale Eliška má teraz proste také skúmacie biologicko-anatomické obdobie. Predtým som musela ešte šiť tehotnú panenku 🙂
@katkaela to je drsný 😀
@katkaela Hustééé 😀
@anastazieb @caramilla @zuzu_epona Keď E. trvala na tom, že si ju musí vziať do školky, trochu som tŕpla, že či nedojde na nás socialka 😀 Tak som jej pre istotu doporučila panenku nevyzliekať a neotvárať, aby sa jej náhodou nič nestratilo. Ešte tam nie sú našité patentky na všetkých orgánoch, aby to tam držalo pokope.
Inak mne to príde ako veľmi poučná hračka, ale ja som veterinárka, tak mám možno profesionálnu deformáciu 😀 A hneď ako sa ma E. začala vypytovať, čo mi to škrundá v bruchu (fonendoskopom si bežne počúvajú holky brušká a srdiečka doma, takým naozajstným, nie hračkárskym, ten ich moc nenadchol), tak som jej to vysvelovala, lebo ona mi stále tvrdila, že máme v bruchu chrobáčiky😀 A potom som hladala na nete Erwina, ale stojí strašné peniaze, tak som sa rozhodla ho ušiť. http://www.boom-babyshop.cz/erwin-maly-pacient-...
@katkaela Jééj, aj ja som veterinárka a som zvedavá, či chlapci zdedia po mne záujem o biológiu. Zatiaľ to teda vyzerá, že Ondrejka viac lákajú počítače po tatovi 🙂

Jedno na neděli...