Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Krásný jako vždycky. A Mínka už vypadá vesele.Ale ty se ještě šetři!!!
@zikie Mína právě hrozně stávkuje s focením a dost se všude mračí. To barevné je focené ještě, když byla nemocná, první den, co se jí trošku ulevilo. To modré dneska. Ale teda byla to scéna, až hrůza. Ale měla pravdu, když říkala, že jí přijde těžké se prostě jen tak usmívat... jsem nevěděla, co na to říct...
@zikie hele ty ses presne ten clovek na koho pasuje "ticha voda brehy mele!". Nechrlis patery kalhoty za vecer, ale kdyz uz vychrlis neco, tak je to pecka! Fakt jsme od tebe nevidela jedinou vec, u ktere bych si rekla - jako jo, hezky, ale normalni...u tebe si vzdycky reknu Kua proc me to taky nenapadlo! 😝 teda kostym fakt sit nebudu, ja holkam vsugerovala, ze nejlepsi je vila Amalka a dostanou kosilky z bileho bambusu, ve kterych pak budou spat 😀
potřebuju poradit, jak ušít toto zapínání. Ono to vypadá jednoduše - rozstříhnu uprostřed, našiju tu légu či jak se to jmenuje a zároveň zip. Ale mám pocit, že právě tak jednoduché to není, protože pak tu légu budu mít stranou a zip mi z toho poleze druhou stranou. Protože ta léga je širší, než zip, tak logicky při našití nemůžu srovnat na střed obojí, ne? Nešila jste to některá, nebo nemáte návod přesně na toto? Ten proužek s knoflíkama tam nechci.
Výrobek bude mikina tohoto typu - přes hlavu, zapínání uprostřed, stojáček. Please help 😀!
@kuna to chceš paní ze svetroviny? Bojím se, že bez těch knoflíků to bude odstávat a bude to tlusté☹.
Jinak mi to přišlo docela jednoduchý, ale jak tak na to koukám, tak to úplně jednoduché není...hlavně by mě zajímalo, kde jim zmizel šev té vrchní legy, který máš po otočení patky vždy uvnitř,...tím pádem je to šité jinak, než klasické patkové zapínání...a tam bych se nejvíc bála toho uchycení v krátké hraně...každopádně ze svetroviny nevím nevím...neporadila jsem, spíš odradila ☹
@koki_melo no tak odradit je taky poradit 😀. Jo, chci to šít ze svetroviny. S tou tlustou légou mě to už taky napadlo, takže možná bych tam třeba dvě patentky vrazila. Já mám podobnou mikinu z fleecu, ten výstřih je ale hlubší a pro velký efekt je každá patentka jako dvojpatentka...no když to zkrátím, než to celé zapnu, tak by mě šlehlo. Když mám oblíkat sebe a dvě děcka, chci právě něco hrrrk na zip, ale zase by se mi líbilo ho mít takto skrytý. No asi se na to proteď vykašlu (pohrávala jsem si s myšlenkou to zvládnout dneska před odjezdem na hory) a příští týden si to v klidu párkrát udělám nanečisto. Je fakt, že se to bude tahat, bude to tlusté, no bude to ještě sranda s tou svetrovinou 🙂. Stejně krásně jako na tom obrázku to mít nebudu, ten "zmizelý šev" asi řešit nebudu, ale zase vyloženě hnusné to mít taky nechci 😀
@zikie prosímtě, jako píše koki, mně se právě tvůj styl taky strašně líbí, výrobky od tebe žeru! Všechno máš vždycky hezké, precizně vypracované a nápadité. A to nepočítám háčkované plyšáky, to je pro mě španělská vesnice 🙂
@kuna prej " než to celé zapnu, tak by mě šlehlo"...spíš než to manžel rozepne, ne? 😀 😀 😀
Pokud se na to dáš, tak bych si to radši taky udělala párkrát nanečisto z té svetroviny, možná bych zkusila vykoumat, zda by se ti k tomu nehodilo nějaké plátno /džínové??? já vím, ta modrá je takový specifická, že se k tomu bude blbě napasovávat/ a zkusila bych udělat jednu vrstvu té legy z plátna, myslím, že se to bude i líp šít, když to bude pevné a nebude se tahat. Každopádně good luck! Nejvíce se těším na toho vyšitého Polo koníka 😎 😀.

Holky moc děkuju!!!! Dokonalej není ani náhodou,aleeFilda má radost. A já mám radost,že jsem splnila zadání 🙂
@katka82 Jj,já ho prostě miluju. Nešlo odolat a navíc se fakt hodil ;)