Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahojte, chcem sa spýtať či niekto prešíval originál AIO. Ide mi o to, že všetky plienky pri prvom dieťati začali po roku a pol pretekať, takže teraz pri druhom sú nepoužiteľné. Má niekto skúsenosť, že vymenil pul vrstvu za novú? Do šitia sa nerozumiem, ale predpokladám, že sa to dá, robí to tu niekto? Oplatí sa mi to finančne, či radšej kúpiť nové?
@katkaela tuto taky máme už v salátovém vydání. Když jsem čekala Báru chodila Veronika s knižkou i na gynekologii a ukazovala to doktorovi kak to v bříšku vypadá😀
@sislik2010 Pan doktor sa určite rád nechal poučiť 😀
@salemi nevyplatí. Opravovala jsem normální plíny (jen gumičky) a po cca roce jde i ten savý materiál lehce do háje obzvlášť pokud používáš sušičku. Pokud by sis nechala opravit, je to min. 100,- za pul a další minimálně 100,- -200,- za opravu, protože je s tím fakt hodně práce. To už je rychlejší ušít novou plínu a bude kvalitnější. Pokud by sis to dělala sama, tak možná by se to vyplatilo, ale někomu za to platit fakt ani omylem.
koukni ještě na tenhle článek http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2015/01/pravd...
@katkaela Študovala som v Brne, boli to skvelé roky. Ty si kde študovala? A máš vlastnú ordináciu? Mňa nikde nechceli do ordinácie zobrať, odvahu, peniaze ani skúsenosti na vlastnú som nemala, tak som chvíľu robila v mäsiarstve a potom chvíľu na veterinárnej správe 😝
@zuzu_epona A ktorý rok si končila? Ja tiež v Brne, končila som 2009. Pracovala som u Dr. Scheera v Malešovicích. Pamatáš si ho z patfyzy?
Prosim vas o pomoc. Zasekla sa mi asi nit a nejde mi pohnut ihlou. Ja este len zacinam so sitim na stroji, a dosla mi spodna nit, tak som si tam isla dat plnu cievku, a ako som tocila kolieskom na boku, aby mi ta spodna nit vysla hore, tak tam nieco ruplo a nejde mi pohnut uz viac tym kolieskom (ihla je v jednom mieste a nejde nou pohnut tym kolieskom), ta vrchna nit sa tam niekde zasekla, spodna cievka sa dala vybrat, ale neviem co mam spravit s tou vrchnou nitou, ako ju mam dostat von? Dufam, ze som to napisala zrozumitelne.
@ada21 pokud se mi to stalo, tak jsem to kolecko roztocila....musis s nim zkouset tocit doprava a doleva, proste vzdy skubnout...jak se ta nit dostane mezi plisky civky, tak muze zpusobit to, ze kolecko uz nema vuli se tocit...a tak vlastne tu nit vykvedlas ven, nekam potom vypadne nebo aspon kousek ji vyleze a muzes ji v klidu vytahnout.
Pokud na to nemas nervy a nit nikde nevidis a bojis se, ze s tim neco provedes, tak ti nic jineho nez servis nezbyde...
robim poriadok vo fotkach :D posledne moje minulorocne pociny.. 2ciapky pre segru aj jej frajera, rukavnik pre svagrinu a haremaky pre segru.. vraj jej nahradna koza na doma :D 🙂 ten riflovy uplet je naozaj uzasny 😉 sila som aj pruzkovane triko pre mamu, nejake boxerky pre chlapov, ale nestihla som fotit.. aj tato kvalita fotiek nic moc..
@ada21 No rupnout by ti tam nemělo nic...nemělo by to dělat žádné zvuky, krom motoru...je možné, že se ti tam někde vespod zasukovala nit a člunek nebo něco o ní vždy zavadí, když točíš kolečkem a proto to rupe...co máš za stroj? Člunek lze vyndat a pokud bys tam měla namotanou nit, tak ji uvidíš a vyčistíš to...pokud jsi si jistá, že tam dole nic zasukované nemáš, tak vlož správně cívku s kusem vytažené nítě a točením kolečkem by ti měla vylézt nahoru...ale asi tam máš nějaký "bordel", když to cvaká a nit neleze nahoru...protáčej kolečko, aby se to dole hejbalo a pokud tam něco je, tak se uvolnilo a koukej dolů, jestli tam neuvidíš kus nitě...takhle na dálku asi nic jiného poradit nelze.
@katkaela Tak to je sranda, ja som končila v roku 2010, možno sme sa niekde stretli na chodníku v areáli 😀 😀 😀 Jasné, Dr. Scheera si pamätám 😉
@zojec myslis navleky jako na spodni cast nohavic???? Ja bych udelala obdelnik a doprostred zip nahoru dolu. Dole gumku,nahoru gumku pod koleno a jednu stahovaci na brzdicku nad kotnik. A pak gumu sirokou pod botu. A soft mi neprijde jako dobry material,podle me saje vic nez treba kocarkovina.
pokud se ti nebude chtit do toho zipu,tak to bude muset byt o dost sirsi a neforemejsi. Ale nevim,jestli by si to zvladnul zapnout ten zip.
Nechce se někdo zbavit - prodat Ottobre 4/2004? Ráda odkoupím 😉
@zojec Já pajcla návleky od Bear:
http://www.fler.cz/zbozi/outdoor-navleky-softsh...
http://www.fler.cz/zbozi/outdoor-navleky-softsh...
Mám je vyzkoušené na sobě - super na bobování - nemám sníh až u kolen. V létě při lijáku - neteče do goretexových bot horem. Mamka si je chválí na běžky.
Dítěti jsem dávala taky na bobování, ale navlékala jsem jí do návleků já.

@katkaela Mě to naopak přijde rychlejší, já jen zatahnu a roztrhnu, to je ve vteřině hotové. Ty otvory jsem musela lovit a to prso z nich vytahovat, aby koukalo dírou to, co má a ještě to fixovat, aby se to nezahrnovalo zpět. Takže na doma mám radši ty druky. Ale třeba do kostela atp. je lepší zase to s dírama, že to je takové decentní.
Ale každému vyhovuje něco jiného. Mezi zákaznicema je větší zájem o ty druky, asi mám zákaznice stejného smýšlení jako jsem já 😀