icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jieff
4. feb 2015

@a_lexa střih na psí obleček je tady, chtěla jsem ti ho rovnou dát i s fotonávodem, ale nějak se mi nedaří najít všechny fotky. Tak ať dlouho nečekáš 😉 https://www.dropbox.com/s/5knbe6e3kjwbdic/Střih...

behulka
4. feb 2015

@zojec Ja som šila z letného softu od teba, ak si ešte spomínaš 🙂 drobcom stačí tunel, hore, dole guma. Sťahovať sa dá len horná. Aj dnes mal v škole a super. Vďaka 😵
https://www.modrykonik.sk/blog/behulka/album/ob...
Dospelák potrebuje gumu aj v strede.

behulka
4. feb 2015

Chcela by som drobcovi ušiť krtka, no bez strihu to nezvládam, neviete poradiť nákres/strih na krtka či nejaké tvarovo podobné zvieratko ?
Vďaka

zojec
4. feb 2015

baby dakujem za rady 😉 kocarkovinu nemam, ale mam nejaky sustak nepremokavy, tak skusim z toho.. alebo z letneho softu.. ide mi len o to, aby sa mu z vrchu do topanky nenaberal sneh.. zips by nezapol, aj s tymto mu budu muiset pomoct ucitelky.. dufam, ze pochopia na co to je 😀

zojec
4. feb 2015

@behulka kukni k tejto babe, ma tam velmi vela kadejakych strihov, mozno najdes aj krtka, ty si to budes vediet prekreslit na papier 😉 https://www.modrykonik.sk/blog/ivetusik/

anastazieb
4. feb 2015

@ada21 normálně to otevři a koukej se, co se tam děje. Můžou tam být namotané nitě nebo něco uvolněné, rozeber celý ten člunek, zase to poskládej dohromady, dej znovu cívku a mělo by to jít...

sufik1
4. feb 2015

na blogu mám losování o tašku u příležitosti 500 000 návštevníka, tak to zkuste taky http://susu-sufik.blogspot.cz/2015/02/500-000-n...

caramilla
4. feb 2015

@sufik1 jé, gratuluju 😎

mehlo
4. feb 2015

Dnešní počin- šatičky pro kamarádky dceru k narozeninám.
A už do hajan, tři dny po sobě šití do jedenácti a ráno v práci jsem zralá akorát tak jít spát.

macin73
4. feb 2015

@sufik1 gratuluji!!!

katkaela
5. feb 2015

@zuzu_epona No to je sranda🙂...pozerám na tvoju fotku, či ťa nepoznám a teda nič. Ja som bola v našom ročníku známa pod prezývkou magistra 😀

a_lexa
5. feb 2015

@jieff super - moc děkuji jsi zlatá. 🙂

ada21
5. feb 2015

@anastazieb @koki_melo dakujem vam, muz mi s tym uz pomohol, uz to ide 🙂

koki_melo
5. feb 2015

Další kaťata...fotky trága, ano ano...
@caramilla děkuji Peti za pochvalu na Fleru 😵 .

bury
5. feb 2015

@koki_melo - ty jo ty jsou parádní 😉 já bych si to teda na sebe nevzala, páč jsem konzerva a kalhoty mám snad jen jednobarevný, ale na někom jiným jsou super 😉

janka9988
Odpoveď bola odstránená
koki_melo
5. feb 2015

@bury ony jsou docela nenápadný...a teda úžasný matroš, strašně příjmený...tyhle si asi nechám 😵

bury
5. feb 2015

@koki_melo - prej nenápadný 😀 pro mě jsou nenápadný džíny, nebo černý kalhoty .... já jsem konzerva 😝

zojec
5. feb 2015

@koki_melo no ty koki :D tie su 😉 to je praci kord? krasna latka.. aj ja chceeeeeeem 😀 😉

anastazieb
5. feb 2015

@koki_melo kalhoty krásný a na fotce vypadáš jak svoje dvacetiletá sestra 😉

behulka
5. feb 2015

@zojec ešte ma dnes napadlo (až pri obliekaní 😅 ) ja som našim všívala do otepľovákov tie protisnehové chrániče, len tunel, dlhší než nohavica, na konci guma, drobec má i pod topánkou a funguje to super. Ale teda do každých nohavíc treba zvlášť 😒

caramilla
5. feb 2015

@koki_melo Fakt parádní! 😵

Já házím dnes vybočení ze zakázek - dvě trička s lokomotivama pro kloučka od mé kamarádky pediatričky jako poděkování na její četné služby u mých dětí. Kluk miluje mašinky 😵 Alče díky za tip na látku!
A jedno tričko pro zákaznici kloučka, který zase miluje kytary. Zadání bylo kytara a notičky, ale kytara měla být promakaná, tak snad jí to přijde dost promakané, jsem to dělala pomalu pod mikroskopem 😀 Je to trochu takový punk styl, u mě ne moc obvyklé, ale docela se mi to nakonec líbí 😀 😵
A jako beru zpět, že moje Mína je velká. Kluk je o 3 měsíce starší a tričko jak na slona! 😝

Plus jedny balonovky do setu Mum and me.

jieff
5. feb 2015

@koki_melo ale moc ti to sluší, tak jaká trága?
EDIT: no jo ve srovnání s car, už vidím co chtěl básník říci. 😉

caramilla
5. feb 2015

@koki_melo náhodou ta srolovaná fotka je super 😵 Ta dvojčecí taková tvoje klasika, ale tvoje fotky mají tvůj styl a mě se vlastně docela líbí, mnohem víc než paní od studny! 😀

zuzkasim
5. feb 2015

@caramilla To kytarové tričko je skvělé, zase něco úplně jiného. Jen jestli dobře vidím ty struny, nejsem si jistá praktičností🙂 Prosím tě, jak se ti daří fotit tyhle barvy - tmavě růžová bunda, tyrkysová a červená kolečka na gatích? Tohle jsou pro mě nejhorší barvy, foťák mi je nevezme ať mám bílou sebevyváženější a následné úpravy v Zoneru se realitě stejně nepřiblíží☹ Můžu fotit s bleskem, bez, manžel sice částečně ovládá aspoň tu teorii o foťáku, ale do praxe ji na tyhle barvy také nedovede převést.

sislik2010
5. feb 2015

Kytara bombastcká, notičky jsou kreslené čím. Nebo jsi je snad vyšila. Mína se tváří utrápeně?

koki_melo
5. feb 2015

@caramilla Kejtra je fakt boží!!! A ty struny!!! Seš šílenec! Fotky jsou rozmazané, tmavé, vše je dodělávané v pisace, beru si na sýraření manuál k foťáku a jdu studovat focení na manuál. Rolovaná je na makro a je to klubovka...jo, je hezká, zajímavá, má tu hloubku, ale gatě neprodá...
@anastazieb Děkuji, to bude tou rozmazanou fotkou 😎
@jieff ...i kdyby paní @caramilla nafotila roli toaleťáku, tak je to prostě pecka. Ale o tom to je, umět se prodat...holt musím zapracovat, gatě jsou krásný, ale fotka tak leda do rodinného alba...ale vono to pude 😉 .

jieff
5. feb 2015

@koki_melo 🙂 tak já tě potěším následujícíma fotkama. Radost z nich nemám, ale ted nějak neni síla je nafotit líp... A ještě jedno nosítko pro Kristý. Najednou jí popadlo, že bude nosit panenky. Chtěla jsem jí podstrčit látky, ze kterých by se mi líbilo, ale ne ono museo být růžový 😠 No tak aspoň kapsu jsem tam přišila, aby to nebylo tak jednolitý. No to byo pláč. Letělo do kouta, že ho nechce a že tedy by ho nosila, když kapsu odpářu. Už jsem začala hledat páráček, když přišel protřelejší taťka a do kapsy jí nasypal lentilky... 😉

caramilla
5. feb 2015

@sislik2010 Ona přijela ve 3 ze školky grogy (bývá tam jen do oběda, pak ji beru domů, ale jednou za týden, 14 dní tam chce být až do odpoledne a pak je unavená), ale musela jít hned fotit, protože pak už by byla moc tma. Chudinka. Takže se jí moc nechtělo, ale zítra tričko už posílám a nebyla jiná možnost. Někdy to má fakt těžké... Ale nenutila jsem ji usmívat se.
Jo, navíc vlastně před tím zjistila, že Kryštof úřadoval a zmuchlal jí papírové šablony na obkreslování, co jí včera udělala babička a proto tu plakala...
Fixy jsou Nerchau 😉

@koki_melo 😀 😀 😀 Zítra budu fotit roli a štětku 😀
Tu klubovku jsem si myslela, že to je. Ale máš 100% pravdu, ke kalhotům ten šnek stočenej fakt nejde, ale zase jako doplňková fotka je to super, hodně řekne o materiálu a barvách, sladění nápletu, fakt dobrá!

@zuzkasim Tak je to tričko za 500, tak předpokládám, že si ho kluk nevezme na lezení po stromě 😀 Kdyby to nešlo, tak jí tam ty struny napevno přišiju. Chtěla něco promakaného, mě fakt nenapadlo nic promakaného praktického 😀 😀 😀 A praktické to je třeba k doktorovi, Jasmí si těma strunama docela vyhrála, než jsem připravila a nastavila foťák 😉
Ty barvy moc dobře fotit nejdou, s tyrkysem bojuju šíleně, tem ni vůbec nejde, růžová je celkem dobrá, ale červenou taky moc neumím, i když venku se většinou dobře povede, když fotím na zeleném podkladu. Ale tyrkys, na ten jsem ještě nepřišla. Ty kalhoty mají ve skutečnosti sytější barvy, právě to moc dobře nafotit nešlo...Někdo radil fotit do RAWu, ale ještě jsem to nezkoušela...

koki_melo
5. feb 2015

@jieff Taťka je fikanej 😉 .

@caramilla právě...šnek je tam pro efekt, detail látky, barev...ale prodejní teda moc není ☹