Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla díky po fixskách mrknu. A já tedy tak hodná maminka nejsem. Po obědě šla jen jednou. Jinak musím chodit skoro nejpozději, aby si stihla dost hrát. U nás je problém ráno, to chodíme poslední 😀
@sislik2010 fixy mívají někdy i normálně v papírnictví. Jasmínka ze začátku chtěla chodit po obědě, ale teď už taky dozrává k tomu, že to je málo a málo si tam vyhraje, ale zatím ji beru po obědě, protože mám pocit, že bych ji jinak vůbec neviděla a hlavně tam neusne a je po zápalu plic strašně unavená a spí mi každý den po obědě, ač už na to vlastně věk vůbec nemá 😒
Jedno moje malé šití, nákrčník pro mládě... ještě je v plánu čepice. Jinak jsem byla hrozně chytrá a důkladně promyslela, jak to ušít, aby to šlo obrátit...no, samozřejmě to pak obrátit nešlo - tedy šlo, ale byl z toho nárkčník úplně jiný, než jsem chtěla, tak nějak na výšku, vepředu dvojitě lama, vzadu dvojitě úplet... naprosto nechápu tu logiku....nicméně jsem to tedy rozpárala, našla si návod (díky @caramilla 🙂) a ušila znovu... původně jsem to i chtěla dělat tak, jak jsem to pak našla v návodu...ale nakonec jsem vynalezla "lepší" způsob...no, a ten tedy lepší fakt nebyl... 🙂.
@jieff 😀 Já jsem za oknem před cestou do školky uvažovala o procházce, až prijdeme, ale přesně, tak hnusná zima, že jsem to odpískala a smrděli jsme doma - resp. Kryštof je od 2 venku v kočárku, ani nevím, zda tam spí, ale nebrečí, tak ať se větrá (mě se pro něj nechce jít, je tam zima a mě ještě stále bolí uši, jak jsem promrzla venku).
Na těch šatech je vidět, co jsem vše schopna obětovat své zálibě 😀
@caramilla to bylo sebemrskačství 🙂 trest 🙂 v takové zimě a hlavně u nás fučí a zvedá to ten zmrzlej snih. Dnes jsem ani nešla na běžky dopoledne, vycházku se psama zkrátila na vyčurat, vykakat a dom. Odpoledne jsem uvažovala jestli pro Veroniku nepojedu do školky autem😄. Šaty jsou krásné
@sislik2010 U nás sníh není, ale foukal ledový vítr dost. Bylo 5 pod nulou, možná u vás je víc. Ale i tak, fakt vlezlo, eeeee. Doufám, že nebudu mít zápal plic 😠
@sislik2010 Tak já jsem strávila mezi půl devátou a půl desátou hodinku na pastvině v mínus pěti a setrvalém větru. Jsem sova, ale řeknu ti, ještě nikdy jsem se neprobrala po ránu tak rychle. Ale doma jsem rozmrzla až v poledne. 😀

@koki_melo ale dáš klíčové slovo "šnek" a budeš to mít v topu hnedle 😀 😀 😀