icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
5. feb 2015

@koki_melo ale dáš klíčové slovo "šnek" a budeš to mít v topu hnedle 😀 😀 😀

petkula
5. feb 2015

@caramilla prosím - odkud je ta vláčková látka?

koki_melo
5. feb 2015

@petkula vtipek, neodolala jsem 😀

bordino
5. feb 2015

@koki_melo tak manuál k foťáku, jo? Já beru Řez ovocných stromů, no to budeme na sýrařském kurzu oblíbená dvojka 😀

caramilla
5. feb 2015

@koki_melo 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@petkula od Alči Sufika 😀 😀 😀

sislik2010
6. feb 2015

@caramilla díky po fixskách mrknu. A já tedy tak hodná maminka nejsem. Po obědě šla jen jednou. Jinak musím chodit skoro nejpozději, aby si stihla dost hrát. U nás je problém ráno, to chodíme poslední 😀

caramilla
6. feb 2015

@sislik2010 fixy mívají někdy i normálně v papírnictví. Jasmínka ze začátku chtěla chodit po obědě, ale teď už taky dozrává k tomu, že to je málo a málo si tam vyhraje, ale zatím ji beru po obědě, protože mám pocit, že bych ji jinak vůbec neviděla a hlavně tam neusne a je po zápalu plic strašně unavená a spí mi každý den po obědě, ač už na to vlastně věk vůbec nemá 😒

petkula
6. feb 2015

@koki_melo tam jsem ji nenašla, zkusím ještě deutsche Bahn 😉

saaralota
6. feb 2015

Jedno moje malé šití, nákrčník pro mládě... ještě je v plánu čepice. Jinak jsem byla hrozně chytrá a důkladně promyslela, jak to ušít, aby to šlo obrátit...no, samozřejmě to pak obrátit nešlo - tedy šlo, ale byl z toho nárkčník úplně jiný, než jsem chtěla, tak nějak na výšku, vepředu dvojitě lama, vzadu dvojitě úplet... naprosto nechápu tu logiku....nicméně jsem to tedy rozpárala, našla si návod (díky @caramilla 🙂) a ušila znovu... původně jsem to i chtěla dělat tak, jak jsem to pak našla v návodu...ale nakonec jsem vynalezla "lepší" způsob...no, a ten tedy lepší fakt nebyl... 🙂.

a_lexa
6. feb 2015

@jieff ještě jednou vřelé DÍKY - zde je zkouška střihu jen ze softu (další bude bez límce). Fotky hrozné vím, ale já nešiju na prodej, jen k nám na zahradu 😉 .

a_lexa
6. feb 2015

@jieff Krňa kde jsou fotky 😀 😀 aha ještě v PC. 😝

jieff
6. feb 2015

@a_lexa supéér parádně sedí 🙂

mooncaa
6. feb 2015

@saaralota Já šila nákrčník podle návodu i přesto mi vyšel paskvil, co Tobě při prvním pokusu, a to jsem tu díru zkoušela všude a pořád stejný výsledek. Pak mi naštěstí poradil manžel, ať naruby ušiju ten paskvil a po obrácení z toho vzniklo konečně to, co jsem chtěla.

caramilla
6. feb 2015

@a_lexa náhodou fotky jsou super! 😀

Já házím kojící šaty. Ale teda dneska ten úsměv fakt šel ztuha. Nejfryšnější focení, co jsem kdy zažila, byla jsem pak fakt jak to psí... Asi budu ode dneška šít péřovky, ty se musí fotit v tomto báječně 😠

mamata
6. feb 2015

@a_lexa ahoj, prosím, kde jsi našla střih, já musím taky pořídit nový obleček a nikde jsem nenašla nic tak hezkého 🙂

a_lexa
6. feb 2015

@mamata mám ho právě od @jieff - vkládala ho na předchozí straně 3278 (uplně první příspěvek) 😉

jieff
6. feb 2015

@caramilla moc se mi líbí, jsou vtipně veselý. A tedy já nechtěla ven ani oblečená, po návratu ze školky jsem poslala děti ven s tatínkem... Tomu říkám totální nasazení 😉

caramilla
6. feb 2015

@jieff 😀 Já jsem za oknem před cestou do školky uvažovala o procházce, až prijdeme, ale přesně, tak hnusná zima, že jsem to odpískala a smrděli jsme doma - resp. Kryštof je od 2 venku v kočárku, ani nevím, zda tam spí, ale nebrečí, tak ať se větrá (mě se pro něj nechce jít, je tam zima a mě ještě stále bolí uši, jak jsem promrzla venku).
Na těch šatech je vidět, co jsem vše schopna obětovat své zálibě 😀

mooncaa
6. feb 2015

@caramilla Krásný. Pěkně nakombinováno. A mě teda byla zima i v bundě.

mamata
6. feb 2015

@a_lexa aha, to mám stažený, tak jsem si k tomu střihu přihodila ještě tvoje fotky, abych viděla výsledek

sislik2010
6. feb 2015

@caramilla to bylo sebemrskačství 🙂 trest 🙂 v takové zimě a hlavně u nás fučí a zvedá to ten zmrzlej snih. Dnes jsem ani nešla na běžky dopoledne, vycházku se psama zkrátila na vyčurat, vykakat a dom. Odpoledne jsem uvažovala jestli pro Veroniku nepojedu do školky autem😄. Šaty jsou krásné

caramilla
6. feb 2015

@sislik2010 U nás sníh není, ale foukal ledový vítr dost. Bylo 5 pod nulou, možná u vás je víc. Ale i tak, fakt vlezlo, eeeee. Doufám, že nebudu mít zápal plic 😠

crawler
6. feb 2015

@caramilla bez VS add 2cup bys to fotit nemohla - to bys měla hrášky víš kde 😀 podprda fakt k nezaplacení a já si na ni pořád nemůžu zvyknout,bééé 😝

zojec
6. feb 2015

@caramilla velmi krasne saty.. aj by som opajcovala, keby bolo chuti a casu. :D samozrejme v nejakej konzervovejsej kombinacii 😀 😉

palosek
6. feb 2015

@caramilla 😀 😀 😀 ale byla ti kosa..... 😉 Chybí hrášek v určitých partyjích 😀 😀 😀

caramilla
6. feb 2015

@crawler 😀 😀 😀 😀 Jojo, jednou jsem fotila těhutričko v obyč podprdě a fakt tam byly 😀 😀 😀
Jinak já tu podprdu nosím jen na focení. Ono se z ní fakt nedá kojit 😀 Ale když jsem nekojila, tak jsem ji v létě nosila i běžně, ale je to znát, není to druhá kůže 😝

koki_melo
6. feb 2015

@caramilla Jsou krásný ty puntíčky, viď? Na tý poslední fotce vypadáš, že máš tak 50kg! Paráda!
PS. bez add2cup bys to mohla fotit v poho, bo tady máš hrachy na rukávech 😉

laeela
6. feb 2015

@sislik2010 Tak já jsem strávila mezi půl devátou a půl desátou hodinku na pastvině v mínus pěti a setrvalém větru. Jsem sova, ale řeknu ti, ještě nikdy jsem se neprobrala po ránu tak rychle. Ale doma jsem rozmrzla až v poledne. 😀

mehlo
6. feb 2015

@caramilla kytara je naprosto boží a šaty krásné. Mně byla dneska zima i v kabátu a termolegínách a mini