icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alenf
7. feb 2015

Ahojte 🙂 ,
jedna mamina chcela zásterky do kuchyne pre seba a dcerku,tak sa šili zásterky a Viki opäť skúšala,len jej je trošku veľká,ale že jej to vôbec nevadí a že môžme začať variť 😀 .
A 1 nákrčník bol tiež na želanie 🙂

komisakpd
7. feb 2015

ahojte, dlho som t nebola, ale verim, ze si ma niektore pamatate....chcem sa opytat ci ste niektora sila navleky na topanky zo softu, a ak ano, mate nejaky overeny strih....dakujem

a este jedna vec...mozem sa dostat do sukromnej skupiny? dakujem

ucitelka70
7. feb 2015

@komisakpd ahoj, vítame ťa, kde si bola stratená? @sufik1 má na blogu návleky, šila som podľa nich

komisakpd
7. feb 2015

@ucitelka70 velmi vela veci sa udialo, zmena prace a ine veci...nestihala som tolko...sit tijem podla moznosti...a velmi mi chybaju inspiracie zo sukromnej...lebo ma to pohanalo dalej....vdaka za ten blog

komisakpd
7. feb 2015

@ucitelka70 nemyslela som take navlaeky..ale nieco ako stucne...

napr http://www.ckc.cz/navleky-na-boty-Dry.html

mooncaa
7. feb 2015

@komisakpd Tak na návleky jsem se inspirovala tady:
http://www.fler.cz/zbozi/outdoor-navleky-softsh...

caramilla
7. feb 2015

Já mám při dnešku jeden pletací (pletla jsem ho od Vánoc a týden jsem ho tu měla na všití zipu).

monr
7. feb 2015

@caramilla nádherný kukuč 🙂

zuzkasim
7. feb 2015

Holky, moc vás prosím, kdo jste šili z goretexové šusťákoviny zevnitř úplet, co jste z něj šily a jak se s tím pracovalo? Hromádka je jen do pondělí, manžel uvažuje o bundě, musím to promyslet, jestli je to vhodný materiál (chtěl by v tom i jezdit na kole), kolik toho vzít (ušít bundy pro všechny?), mám opět horečku, nevydržím tu sedět dlouho a hledat, budu ráda, když mi informacema popř. odkazama na fotky pomůžete. Díky.

jieff
7. feb 2015

@caramilla Ten svetr je vyloženě zvýrazňovač Kryštůfkových očí!

caramilla
7. feb 2015

@jieff Jo jo, to byl záměr, ale i tak mě to praštilo do očí, když jsem mu ho dala 😵

ucitelka70
7. feb 2015

@caramilla krásne si vyfotila tvoj poklad, no tento môže vyviesť hocičo, pri pohľade do očí aj zabudneš, že si dačo chcela, po kom má také krásne oči?

caramilla
7. feb 2015

@ucitelka70 To máš pravdu, že to bude nevychovatelné dítě. Já normálně na modré oči moc nejsem, mám ráda tmavooké lidi, ale z Kryštofa jsem hotová 😵 Modré oči má moje máma a měla je její maminka, ta měla tak neskutečně krásně modré oči, že se do ní zamilovávaly celé ročníky na střední a vysoké škole. Na ČB fotkách jsou její oči úplně světlé, svítící, nikdy jsem nic takového u nikoho neviděla. A pak měl modré oči manželův tatínek. A my se doma samozřejmě přeme, zda jsou manželova tatínka a nebo spíš po mojí mamince🙂 Mě přijde ten pohled stejný, co si pamatuju, že se koukala moje babička. Ale zase tchánovi je podobný i jinak, tak vlastně nevíme🙂

mariast
7. feb 2015

Prosim vas dievcata, kde by som mohla kupit laminovanu bavlnu, chcela by som usit dcere do skoly taku "tasticku" na desiatu a tiez zasteru na vytvarnu, alebo ak niekto ma a nepotrebuje by som kupila,,,,

sufik1
7. feb 2015

no sice to není úžasný svetřík pro Kryštofa, ale zase mám výjimečně foto na modelce

argo1
7. feb 2015

@caramilla Ten je!!! Kukuč i svetřík!

@sufik1 Kostým parádní!

caramilla
7. feb 2015

@sufik1 Tý jo, tu bys měla angažovat jako modelku, moc krásná holčička a má taky nádherné oči 😵

mooncaa
7. feb 2015

@caramilla Teda, ten má ty oči fotku od fotky větší a krásnější. Ten svetr na těch fotkách skoro zaniká.

palosek
7. feb 2015

@sufik1 krásný kostým i modelka.... 😉 Zatím...než doroste ta tvoje 😉

sufik1
8. feb 2015

no jo, ale modelku vůbec neznám. To mi poslala fotky paní, co jsem jí to šila pro dcerku...

saaralota
8. feb 2015

@zuzkasim Ahoj, já jsem z toho šila malému bundu a kalhoty, i pro kamarádky syna kalhoty.. fotky mám na českém koníkovi - bunda je tady https://www.modrykonik.cz/blog/saaralota/album/..., kalhoty tady https://www.modrykonik.cz/blog/saaralota/album/..., tady https://www.modrykonik.cz/blog/saaralota/album/... a tady https://www.modrykonik.cz/blog/saaralota/album/... Je to trochu tužší materiál, ale lehoučký, skladný, dávala jsem tu kdysi i fotku srolované bundy... zkusím to najít. Do deště se to také zatím osvědčilo. Já jsem s tím spokojená.

saaralota
8. feb 2015

@zuzkasim tady ještě ta fotka - bunda na dvouleté dítě sbalená vedle klasického 0,25 hrnku.

sophie32
8. feb 2015

Ahojte! Dievčatá vedeli by ste mi poradiť kde sa dá kúpiť climayern menšie množstvo? Vďaka 🙂

zuzkasim
8. feb 2015

@saaralota Moc díky, takhle v akci na hotových věcech mám lepší představu, co od toho očekávat.

saaralota
8. feb 2015

K nákrčníku ještě slibovaná čepice...mládě není doma, tak nevím, jak to bude vypadat na hlavě...a je to trošku divočina 🙂. Střih a inspirace zde http://hamburgerliebe.blogspot.cz/2012/10/cool-...

vondandy
8. feb 2015

Preju hezke odpoledne. Muz byl pozadan o zkousku a servis darovaneho stroje a byla k nemu tahle patka. Nevite, prosim, k cemu se pouziva?

seifi
8. feb 2015

@vondandy To je patka na skrytý šev.

vondandy
8. feb 2015

@seifi , aha, dekuju...

jieff
8. feb 2015

@saaralota jéé vyfot i malýho pankáče! Je super!

kuna
8. feb 2015

@caramilla parádní svetr a krásně mu ladí k očím! Já teda svetr radši ušiju (ze svetroviny 🙂 ) - v naší rodině sice silné pletací geny máme, ale mě obešly obloukem 😀