icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
9. feb 2015

@zirka 😀

kuna
10. feb 2015

@aerin já to prohlížela odspodu a přemýšlela, proč má ta hezká holčička takový rošťácký sestřih 😀

dankakk
10. feb 2015

@ucitelka70 sijem sijem pomaličky🙂)) čítam obvecer keď nazaspim s chalanmi. Pribudol nám dodomacnosti psíček, takze co ušijem je na druhy deň zatrhnuté, ide ma poraziť. A sijem prevažne pyžamká, takze nie je sa čím chváliť🙂 teraz sijem narodeninový darček pre našu malú kamarátku, po dositi sa prídem pochváliť...

aerin
10. feb 2015

@caramilla no to je rozkosnicek, priznej se, ze ta ocka pribarvujes ve fotoshopu?😀
@kuna 😀 😀

terezita
10. feb 2015

@zirka o coverlocku nesni, zas to takove terno neni.. 😉

barcav
10. feb 2015

@zikie
@caramilla
@a_lexa
děkuji 😵

lenasss
10. feb 2015

Já teda pořád nešiju 😀 ale těmto panenkám jsem podlehla 😅 jedna pro staršího

zirka
10. feb 2015

@terezita no ked bojujem s dojihlou :D tak mi to obcas pride ako splneny sen 😎

lenasss
10. feb 2015

@zuzkasim ahoj máš ještě ty mravence?

zuzkasim
10. feb 2015

@lenasss Jsou zamluvení, čekám na platbu, kdyby to nevyšlo, ozvu se🙂

denimaty
10. feb 2015

Holky, jprosím, aké nitě používáte do coverlocku? Já mám Belfil a když najedu na místo, kde je malinko větší vrstva látek, tak mi praskají. Přitom v overlocku jsou super.

petkasv
10. feb 2015

@denimaty změn jehly 🙂 nebo přítlak

petkasv
10. feb 2015

Holky prosím sháním kvalitní ČERNÉ zipy od 60cm výš .-) nevíte kde sehnat, děkuji 🙂

koki_melo
10. feb 2015

@denimaty neporadím jak na to, ale nitěmi to asi nebude, Belfily jsou z těch nejlepších...

caramilla
10. feb 2015

@denimaty To je problém některých coverlocků, že neprošijí silnější vrstvy:( Zkoušela jsem ledasjaké nitě a v silnějších místech praskají. Můžeš zkusit silnější belfily, třeba 80, ty by měly vydržet víc. Já šila i asfilama a výsledek hrozný, cuchalo se, trhalo....

denimaty
10. feb 2015

@petkasv jehly jsem nakonec dala 90 ball point a nepomohlo to, navíc mi do patentů udělaly dírky, zkusím ještě ten přítlak - mám ho zvýšit?

denimaty
10. feb 2015

@caramilla Tak díky, ty Asfil jsem právě chtěla koupit a zkusit, tak to nebudu riskovat.

caramilla
10. feb 2015

@denimaty někdo si je chválí, tak je zkus. Ale já si s nima nesedla ☹ Přítlak pomůže, pokud se ti to cuchá na místě, tak pak pomůže přidat, ale pokud se ti to utrhne ve chvíli, kdy to má silnější látku a není to tím, že to "jede" na místě, tak přítlak nepomůže. Jehly bych silnější nedávala, protože dělají pak do úpletu moc dírky, to máš pravdu. Ball point je hlavně super na merino atp.

kuna
10. feb 2015

@petkasv a na co je potřebuješ? Na dětské oblečení mi příjdou celkem dobrý ty od Stoklasy http://www.stoklasa.cz/kosteny-zip-sire-5-mm-de.... Přijde mi, že celkem drží. Pokud chceš ale šít třeba softky pro dospělé, tak by to chtělo něco lepšího. Škoda, že ykk se tu sehnat nedá ☹.

kuna
10. feb 2015

@zojec pirát je parádní! Já budu dělat pirátku na příští týden...vůbec se mi do toho nechce, nevím proč, ale mám šicí KOPR 😒

denimaty
10. feb 2015

@caramilla Díky, mně to právě jelo na místě tam, kde to bylo malinko silnější. Tak jsem se tomu snažila pomoct, že jsem za jehlou tahala a to se ty nitě trhaly.

petkasv
10. feb 2015

@kuna díky snad budou ykk 😉

ucitelka70
10. feb 2015

viete mi dať link na umelé patentky na stužke, ako aj na FM majú? a ešte otázka, či sú dobré? na čo ich používate?

macin73
10. feb 2015

Holky, jdu zase jednou s dotazem. Má cenu opravovat bundu (= vyměnit zip) na asi hodně levné zimní bundě, kde je původně všitý nějaký levný spirálový, který se dle mého úsudku do bundy tohoto typu ani nehodí, ale hlavně je problém v tom, že muž vypozoroval, když si sedne, tak se bunda neúměrně napíná právě v místech, kde zip končí... takže logicky se pak vytrhne a rozjíždí. Zip má délku 75 cm. Jo, jinak bunda fakt nic moc, ale je jediná, která se tváří jakože trochu business 😕. Díky!

ucitelka70
10. feb 2015

@macin73 oplatí.... ale je to drina, ak ten kabát naozaj slúži akože biznis, tak zainvestuj do toho.... alebo radšej daj do opravy, je to obrovská drina a nervy, a ťažko sa potom prešíva cez hrubé vrstvy, ale ja pravidelne vymienam celej rodine zipsy

zuzkasim
10. feb 2015

@macin73 Výměna zipu ti dá jeden večer práce - vypárat, nastehovat nový, přišít. Dělám to nerada, ale dělám, furt lepší, než bundu vyhodit. Při sedání doporučuji lehce vykasat🙂 Nevím, musíte si doma posoudit, jestli to smysl má, ale je fakt, že třeba kluci takhle dostali jednu bundu s vadným zipem, zip jsem opravila a nosili ji oba dva (postupně) celou zimu, takže ve výsledku bunda plně sloužila další 2 roky.

kuna
10. feb 2015

@macin73 jestli je to oblíbená bunda, se kterou se manžel nechce loučit, tak bych koupila zip a zanesla to švadleně 😉 . Já takhle dala švadleně bundu loni. Letos jsem si zip opravovala sama (ten loni přešitý, jsem to trubka dala do sušky nezapnuté a ulítl mi jezdec), sice jen jednu polovinu zipu, ale fuj, nikdy více 🙂
Ale to pnutí v místech, kde zip končí, vypadá spíš na špatný střih nebo prostě nesedící bundu. Pokud v tom má chodit manžel do práce, tak bych ho asi dokopala k tomu si koupit novou. Já teda přiznám, že úplně nevím, co si představit pod pojmem business bunda. Narvala bych ho do flaušáku a ten je navíc bez zipu 😀.

barcav
10. feb 2015

@lenasss ta je suprácká 😵

kuna
10. feb 2015

@petkasv super, narazila jsi tu někde na ykk? Kde? 😀 Pomalu se chystám na jarní softky, tak že bych tam dala radši ty namísto těch od Stoklasy....

macin73
10. feb 2015

@kuna hele, jemu je šumák, v čem chodí... podle mě mu ji prostě někdo koupil, vůbec bych se nedivila, že bez vyzkoušení, a na omak je to fakt s prominutím šunt - znovu jsem na ni sahala, jako ušitá není blbě (myslím čistota šití, střih asi nic moc, ale teda materiály... podle mě v tom musí i mrznout)... máš pravdu v tom, že to je asi kombinace špatného střihu plus dle mého levných materiálů - no asi naženu teď po zimě muže někam do obchodu, ať si něco koupí ve výprodeji (resp budu ho tam muset dovléct násilím 😝 )... teď už jsem mu vytáhla prostě zimní "lyžařskou", má ji tmavě modrou a nevypadá v ní, jako by právě sundal lyžáky, tak to už doklepe, když je tepleji, nosí koženou... myslím, že asi ani on nebude nijak výrazně plakat, že bunda nebude (jinak je to prostě černá bunda z takového zvláštního umělého materiálu, trochu lesklá, s flísovým límcem) - a taky jsem si myslela, že vyfásne nějaký flaušový kabát pod zadek, to by snad mohlo projít... 😉