icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
13. feb 2015

tak ja sice sem tam neco spichnu, ale nejak to posledni dobou nefotim..
vcera jsem aspon cvakla emmusi triko s tucnaky, ale teda vymyslet neco, co tu s nimi jeste nebylo, je docela zahul.. 😝

sislik2010
13. feb 2015

Přidávám fotku kompletu pro neteř k prvním narozeninám. Zítra jsede slavit, tak snad bude mít úspěch. Nejprve jsem to chtěla vyfotit na naší Báře, je o dva měsíme mladší, ale o dost menší. Vzhledem k tomu, že brácha má přes 2 metry a vypadáme vedle sebe jak Křemílek a Vochomůrka. Je to velikost 86 a Bára 68 skoro😊

mariast
13. feb 2015

@alenf nadherna bundicka a perfektne malickej sedi... super!!🙂

bordino
13. feb 2015

@terezita ty nezklameš 😉

caramilla
13. feb 2015

@terezita Boží!

laeela
13. feb 2015

@terezita diskotučňáci jsou fakt parádní.

palosek
13. feb 2015

@crawler @aerin já si šila šaty k leginam s 3/4 rukávem a vlezly se do 1m myslím 145cm šířky, ale ne z merina, z úpletu. 😀

evap19
14. feb 2015

Zapůjčení Ottobre 4-2012
Ahoj holky, ráda bych se zeptala, jestli byste některá nebyla ochotná mi zapůjčit Ottobre 4-2012 - potřebovala bych z něj dva střihy na kombinézu se šikmým zapínáním (kvůli karnevalu, chci ušít pro děti Boba a Bobka 🙂. Případně mi střihy obkreslit, ale vím, že to zdržuje. Poslala bych peníze, klidně plnou cenu za ottobre (když mě tu nikdo nezná 🙂 předem, a po vrácení časopisu byste mi vrátily částku sníženou o "půjčovné" (Třeba o 50Kč+ pošta?).
Případně bych mohla výměnou předem poslat střihy z jiného ottobre nebo ho celé zapůjčit - mám čísla 4-2011, 4-2005, 1-2010, 3-2005, 6-2013, 2-2005, a dámské 2-2007 a 2-2010.
Vzhledem k trochu "napjatým" financím na rodičáku 🙂 nechci kupovat celé ottobre, když nic jiného z něj nepotřebuju.
Moc děkuju!

bury
14. feb 2015

Tak jsem autíčkům pořídila kamarády letadýlka 😉

bury
14. feb 2015

@evap19 - byla jsem se kouknout a 4/2012 bohužel nemám 😢 bych ti obkreslila.

monia9
14. feb 2015

@evap19 ahoj.ja ho mam.mozem ti obkreslit.posli mi info do ip.

la.kup
14. feb 2015

@evap19 taky mám

denimaty
14. feb 2015

@evap19 Ahoj, taky ti můžu obkreslit, tento mám.

zuzkasim
14. feb 2015

@evap19 Odkud jsi? Kdyby Brno, půjčím osobně.

zuzkasim
14. feb 2015

@bury Krása! Vidíš, jak ti to jde od ruky🙂 Vybrala jsi moc hezké látky, polštářky jsou suprově veselé a kluci musí být nadšení.

bury
14. feb 2015

@zuzkasim - díky moc 😵 moc mě to baví - musím říct, že teď víc, než šití oblečení. Je to takový veselý a člověk se může trošku odvázat (což já konzerva u oblečení rozhodně nedělám). Takže fakt mě to chytlo 😉 Bojuju trošku s tím lemováním - hlavně vždycky u konce, aby mi to navazovalo, ale s lemováním mám problém i oblečení. No a ať dělám, o dělám, tak občas ty čtverce nenavazujou - je tam třeba mm rozdíl a je to hned vidět. Přitom špendlím, mám to dobře a při šití to stejně nějak ujede. Ale celkově jsem spokojená.

zuzkasim
14. feb 2015

@bury Upřímně, máš to moc hezky ušité. Na jednom místě vidím ujetí 1mm, to je v pohodě. Fígl je, mít sešité ty čtverce v pruzích a každý pruh jak budou pod sebou mít zažehlený na jinou stranu. Jak je pak budeš dávat k sobě, u švů ti vyjdou zámečky - každý šev na jinou stranu, pak i líp ty zámečky drží a neujíždí. Lemování vypadá dobře, vše chce jen cvik. Takhle se dá fakt vyřádit víc, našij klukům ještě nějaké pytlíčky na hračky nebo na pyžamko, u nás frčely i nákupní tašky, batůžky... Chystáš se i na deku?

bury
14. feb 2015

@zuzkasim - díky za radu - já švy rozžehluju, tak proto asi. zkusím tvojí radu. ale fakt musím říct, že na to, že to jsou prvotiny, tak jsem fakt spokojená.
Deku bych chtěla zkusit, ale mám strach, že se mi to nevejde při prošívání do stroje - jako když budu prošívat uprostřed, tak jestli to vpravo narvu pod to rameno...
Taky ty proužky trošku zlobí - tam je vidět, když to ujede 🙂

evap19
14. feb 2015

@bury
@zuzkasim
@monia9
@denimaty
Holky, moc vám děkuju! Jste moc hodné. Už se domlouváme s @la.kup na předání.
😵

caramilla
14. feb 2015

@bury ty jsi blázen! Nádhera 😵

argo1
14. feb 2015

@bury Oba polstarky jsou paradni, obdivuju trpelivost i kombinaci latek 🙂

zuzkasim
14. feb 2015

@bury Jestli budeš prošívat tak, jako polštářky a bude to deka na jednolůžko, tak to dáš. Chce to zvlolit střední gramáž vatelínu, aby to tolik nenabylo na objemu🙂

bury
14. feb 2015

@zuzkasim - asi to jednou zkusím. V tom autíčkovém mám jen deku a neudělá to tak hezký bochánky jako u vatelínu, který je v tom letadýlkovým.
@caramilla @argo1 - holky díky, mám radost, že se vám líbí 😉

ještě kdybych to uměla hezky vyfotit - je vidět, jak jsou ty barvy pokaždé jiný.

macin73
14. feb 2015

@bury polštářky super, ten letadlový se mi snad líbí ještě o kousek víc 🙂... jen jsem si říkala, co otočit ty jedny proužky, aby nebyl stres s tím, jestli to ujede, nebo ne, to jsi neuvažovala? ale nevím, v patchworku se nevyznám, tak nevím, jestli to není nějaký "hřích" 😝

bury
15. feb 2015

@macin73 - já to zkoušela a vypadalo to divně. Asi tu fotku moc studujeme, v reálu si toho člověk moc nevšimne. Letadýlka jsou hezčí, je to zahraniční plátno a je to znát 😉

palosek
15. feb 2015

@zuzkasim Prosím tě, nemáš někde v záložkách (po ruce) nějaký pěkný návod na patchwork? 😉
@bury mě dost s těmi polštářky navnadila 🙂 😀

bury
15. feb 2015

@palosek - ja jsem na telefonu, ale az budu doma na PC, tak ti muzu neco poslat i to, co mi napsala Zuzka.

bordino
15. feb 2015

Prosím, nemáte někdo přebytky petrolejového fineribu, jak jsem si ho kdysy nchávaly barvit v MTX k tučňákům?
Tady ten na nápletech...

alenf
15. feb 2015

Tak máme aj nohavice k bunde🙂Fotky su mierne 😠 rozmazané,prepáčte....