Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
zienky, mate niektora doma aj ottobre s damskymi strihmi? potrebujem sportove nohavice a bundu...este nohavice by som nasla na slona mozno aj v nejakej starsej burde, ale tu bundu nie 🙂 vdaka
Holky HELP! Právě mi bylo oznámeno, že Johy jede ve čtvrtek na lyže a já pro ní nic nemám. Kombinézu jsem letos nešila, že stejně není sníh. Mám tu hromady softu, ale nevím, jak to navrstvit...a navíc, budou tam s dětma jen tatínkové, tak potřebuju i jednoduché čůrání, takže kombinéza padá. Tím mi padají i lacláče. A teď, babo raď, jak to udělat, aby měla záda v teple....Myslela jsem soft bundu s ochranou proti sněhu (kterou ale netuším, jak ušít), k tomu soft kaťata. Podvlíkačky a mikina z lamy, pod kalhoty ještě punčocháče a pod mikinu asi climayarn triko??? Myslíte, že to stačí, v autě bude v lamě a pak jen dooblíkne soft? A náhodou, nějakej zaručenej střih na rukavice? 😀 A ideálně číňana, kterej mi to ušije 😀 Tajně doufám, že zítra ulovím nějakou zastrčenou bundu v Lidlu 😀
@snowwitch Upřímně, mrkla bych se po nějaké kombinéze v bazárku nebo poprosila kamošky, jestli by něco nenašly. Podle věku předpokládám, že na lyžích bude stát poprvé, nevydrží celé dopoledne na svahu lyžovat, v zimě se míň pije, většinou stačí na čurání zajít před výsadkem z chaty a po lyžování. Mám sice kluky, ale jezdíme lyžovat jako parta, i všechny holky mají vždycky kombinézy, protože děcka se furt válí po sněhu, buď jako zábavu, když trucují, bobují... Naimpregnovat, pro děcka je kombinéza nejpohodlnější. Chlapi si poradí. Jen jedinkrát za ty roky jsem čurala se synkem na svahu, stejně pinďoura nevylovil úplně a s počuranou kombinézou jsme jeli na chatu převléct🙂 Manželovi nabal nějaké gumové medvídky apod. jako odměnu a motivaci na svah, to udělá zázraky.
@palosek Občas pro inspiraci mrknu sem http://www.modabakeshop.com/ je to v angličtině, ale většinou stačí základ a obrázky. Hezké stránky má i tato http://halabalastyle.blogspot.cz/, často přidává, takže toho má hodně, ale vše i s odkazy na původní zdroje, někdy jsou tam i návody.
@kiya Já mám dvě dámská, ale obě letní. Vyloženě sportovní bunda v nich není, jenom v jednom takový "casual coat" - tady je přehled http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2007_2/a...
ale nevím, jestli je to to, co hledáš..
Tak konečně jsem nafotila, omluvte kvalitu, ale chtěla jsem panenku ve visu a u nás doma prostě mimo okno světlo není... Takže můj pajc @caramilla, pro kámoščinu dcerku k narozeninám, měla úspěch 😉
@anastazieb Ta je kráááááááááááásnáááááááááá!!! Jak jsi vyřešila ty ruce - jak se zapínají?
Fakt nádherná a fotky jsou super! Mě se líbí, jsou vzdušné! 😉
@caramilla díky 😉 . Na ruce jsem dala háčky, vypárala jsem je ze staré podprsenky 😉
@anastazieb To je naprosto perfektní nápad! 😎
@anastazieb ta je kraaaaasna 😵 😵 😵 ,ja mam teraz zakazku na nieco podobne,ale ludove ,skusala som uz 2 usit,celkom ujdu,ale roboty na tom bolo ako na kostole 😝 ,cim si ju vyplnala?
@anastazieb ta je krásná🙂
@anastazieb - je opravdu krásná 😵 😵
no já se snad do toho sponkovníku budu muset pustit taky. Sice má naše madam zatím asi 6 sponek, které si nonstop rve z vlasů, ale stejně je pak hledám
Káťo povedlo se ti to moc.
@lilly2711 nídhera 😵 😵 😵
@alenf super 😵
@anastazieb krásná 😵
@anastazieb krásná 😵 ta musela udělat radosti!🙂
@anastazieb tak ta je krásná 😵 😵 😵 😵 Má milý obličej 🙂
@anastazieb Je krásná 😵
Mimochodem díky Tvému perfektnímu návodu na šití dvojjehlou na fleru jsem si na ni konečně troufla, podařilo se mi to nastavit napoprvé a mohla jsem si konečně zkrátit několikery elastické pouzdrové šaty, které jsem tu měla dlouho na zkrácení, vypadá to perfektně, průží snad víc než z overlocku, a vůbec se to nevlní 😵
@evap19 to jsem moc ráda, že ten návod funguje 😉
Dievčatá, prosím, kto viete po anglicky a máte Ottobre číslo 4/2014, nevedeli by ste mi preložiť odstavec o šití kapucne ku strihu č. 29? Nechápem, ako mám použiť strihový diel 5 - vydedukovala som, že je to výstuha toho prekríženia kapuce, ale neviem, či to prekríženie je na stálo zošité a cvoky sú na ozdobu alebo je to na zapínanie. Prekladač tieto odborné veci moc nepozná, takže mi to nepomohlo, manželova angličtina tiež nestačí.

Dievčatá máte nejaký vychytany strih na softku a soft nohavice?