Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 dakujem 🙂 😉
@zojec @a_lexa - jojo, skříň se ukázala jako dobrý pozadí - je tam i celkem světlo. já si přijdu jak pitomec, když se mám usmívat a pózovat před foťákem, stojícím na stativu na židli 😀 😀
@jieff - prosim tě a kam bych je nosila? 😀 a hlavně .... mám sice nasysleno, ale od žádný látky nemám tolik, aby to bylo na šaty. takže další už fakt nééééé .... hlavně to lemování výstřihu mě skoro zabilo.
jinak jsou šaty fakt celkem rychlovka - nebejt těch pásků a lemování, tak je to i celkem jednoduchý.
ještě jednou moc děkuji. 😉 jsem zvědavá, co na to řekne manžel, až přijede 😀 😀
babenky všetky šijete uplet na overlocku a coverlocku?? alebo to zvládnem aj bežným strojom?? uvažujem nad kupou tohto stroja, ale váham každý ma odhovara že radšej kupit dva stroje a nie 2 in1, takže som nerozhodná http://www.nej-sici-stroje.cz/sici-stroj-merryl...
@jitu22 tyhle stromečky mám v jiné barvě a vůbec mě nenapadlo, ušít z nich triko na sebe, tak díky za nakopnutí. Dokonce mám i tu látku, co z ní Bury šila šaty a taky jsem si myslela na sebe a ještě mám i slonovou, co má Terezita na posledním triku.
Tak můžu být se svou syslírnou spokojená. Já tady vždy koukám a často lituji, že jsem si některou látku nekoupila. 😀 Je to mor.
@laeela jsou super 🙂 Ty do červena mám taky, jestli myslíš ty, a zatím vymýšlím, co z nich bude. Akorát to chce počítat s tím, že jak to nemá elastan, tak tvar tak dobře nedrží. Chce to volit trochu jiný střih nebo s tím jednoduše počítat. Ale to pro Tebe není nic nového, tak nevím, proč to vlastně píšu 😀
babenky na čom sa mám zamerať pri výbere overlocku, pre mna je asi jedinou prioritou aby mal lahke navliekanie a dali sa k nemu dokupiť patky, iné ma nič nenapadá, vedeli by ste mi odporučiť nejaký fakt super overlock? na aku značku sa zamerat? vyšívací stroj mám brother a šijaci bernette
@jitu22 No možná pro @laeela nic nového, ale já to při nákupu ani nesledovala, prostě se mi látka líbila, takže díky za upozornění, že lístečky nemají elastan. Mohla bych se pak divit.
@ja028 Holky jsou tady vesměs spokojené s overlocky od Brothera, já ho nedávno viděla naživo u kamarádky a byla jsem taky nadšená, oproti mé Zetině má několik vychytávek, které bych rozhodně užila, včetně toho jednoduššího navlékání nití. Jen přemýšlím, jestli bych k overlocku využila i nějakou jinou patku, nikdy jsem neměla potřebu žádné jiné, měla jsi na mysli nějakou konkrétní?
@zuzkasim ten by se líbil mě. Ale mohu si o něm nechat jen zdát. Vzhledem k tomu, že mě manžel zaplatil operaci očí a teď budeme dodělávat vestavbu v baráku, aby měla každá zlobryně svůj pokojíček a on pracovnu, tak budu nit pěkné sny. Tak mě zůstane ten co mám z anglie od sestry po nějaké babce😀
@sislik2010 Myslím, že ta operace očí je lepší investice. Já ji odkládala tak dlouho, až mi teď řekli, že v tomto věku už to skoro nemá smysl, protože brýlí bych se zbavila jen na krátou dobu, za pár let se mi zas začne zhoršovat zrak na blízko☹ Ale nevadí, stejně jsem se operace bála a děti mi řekly, že bez brýlí mi to nesluší🙂
ahojte. idem si po radu: nemám skúsenosti s merinom, ale chcela by som ušiť malému overal na spanie....môžem použiť na zapínanie plastové patentky? nebude sa to vytrhávať? ďakujem 🙂

@ja028 ahoj, vitaj medzi nami