icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

snehovavlocka
19. feb 2015

@ja028 pekné sukničky. a tá sova je nádherná 🙂

zuzu_epona
19. feb 2015

@ja028 Vitaj medzi nami, prekrásne výtvory.

kuna
19. feb 2015

@snehovavlocka samotne se to vytrhavat bude, musis to necim podsit - pevnejsi platno, atd.

mooncaa
19. feb 2015

@zuzkasim Tak já operaci očí plánuji i v mém věku. Ale prý záleží na tom, co člověk od ní očekává. Já totiž děsně nesnáším, když na koupališti, či plovárně nemohu bez brýlí najít a ohlídat děti. A brýle v bazénu jsem už mockrát lovila. Plánuji operaci až dokojím, ale možná to kojení za rok už zapřu, si myslím, že kojení víc jak 2-letého dítěte snad už nevadí. A i kdyby mi nějaké dioptrie zbyly, tak pořád lepší řešit brýle s minimem dioptrií než stejně mít troje brýle a každé děsně drahé, protože ty tlustá skla stejně levněji nikde nepořídím.

@ja028 Já bych koupila každé zvlášť, mám oboje Brother a jsem spokojena. Nemám zkušenost s jinou značkou tak neporovnám. Teda Overlock jsem šila i na Pfaff a ten byl horší než Brother, hlavně horší navlékání a obsluha, šil jinak pěkně.

ja028
19. feb 2015

@snehovavlocka
@zuzu_epona dakujem babenky

laeela
19. feb 2015

@jitu22 jj. díky za upozornění, sice jich mám víc, ale je dost možné, že ve stěžejní chvilce na to zapomenu. 😀
A ano, mám ty dočervena. Jsou moc hezké, vůbec ty jejich úplety jsou všechny hezké.

koki_melo
19. feb 2015

@mooncaa kojeni je problem kvuli kortkoidum, ktere se pak po te operaci davaji...mam ji taky v planu, i kdyz je mi pres 40...pak se sice s vekem zhorsuji oci na cteni, ale kdyby to melo vyresit jen tu dalku, tak to urcite stoji za to!

laeela
19. feb 2015

Tak pár šicích výtvorů také ode mne, poslední dobou tady kvalita šití jde natolik nahoru, že ani nevím, jestli se sem chci cpát s fotkama. 😀

Podvlíkačky pro F., protože své poslední už také proděravěl a ještě mi ve školce řekl: "maminko, dej mi ty s dírou i zítra, protože podle díry si poznám, kde je předek" 😀 Tak dostal neděravé se štítkem, aby věděl.
To poslední je Dorotky narozeninové tričko.

sislik2010
19. feb 2015

@koki_melo no já asi kortikoidy nedostanu, jen atb. Ani kamarádka ta byla na laseru a neměla kortikoidy. Mě budou dávat čočku vybobenou na míru. Řeknu vám 24. března jaký to bylo. Teda jestli něco uvidím, jestli mě tam nevypíchnou očí.😊 a strCh mám pořádnej.

sinala
19. feb 2015

@laeela u první fotky máš moc hezké pozadí 😀

caramilla
19. feb 2015

@bury Listuju stránku odspodu a říkám si "jé, to je nějaká katalogová fotka z Lille, kterou ještě neznám, moc hezké", a pak si nahoře přečtu, že to jsi ty v šatech, které jsi šila. Jsou překrásné, nádherné, nejkrásnější a skvěle ti sedí, přecizní provedení. Jsi hrozně šikovná!

caramilla
19. feb 2015

@laeela jo, já si taky všimla hned toho pozadí 😀 😀 😀 😀

caramilla
19. feb 2015

@jitu22 chválila jsem už na srazu, to pruhaté je úplně dokonalé, ale na fotce vůbec tak nevynikne jako v reálu 😉

bury
19. feb 2015

@caramilla - oooo díky 🙂 precizní provedení .... no je vidět, že nejsou vidět detaily 😀 😀 😀

vondandy
19. feb 2015

Take musim pochvalit @bury, saty, fotka i modelka jsou moc povedene, ja bych se za tebou i za satama rozhodne ohledla.

Ja jsem ted sila krom nejakych recy teplacku pro batolata kukly pod lyzarske helmy podle volneho strihu Ottobre a sedi perfektne, jen druhou jsem udelala s delsim limcem. Modelka ma na sobe i pyzami z bambusoveho frote. Je ji asi o dve cisla vetsi, ale kdo se s tim ma porad sit, kdyz hadata rostou pred ocima. Taky jsem zkusila nove vyfotit recy kabat, kdyz odpoledne vykouklo slunicko.

vondandy
19. feb 2015

..a jeste kabatek napul recy...

vondandy
19. feb 2015

Babicka uz pred lety usila na karneval kostym selky cca na dvoutetou slecnu. Kostym mel takovy uspech, ze musela usit i vetsi variantu. Ted to holky se sestrenici dedi po sobe a porad budi mezi polyesterovou nadherou pozornost.

laeela
19. feb 2015

@sinala
@caramilla
prohlížení syslíren je koukám velmi oblíbená disciplína 🙂
Já čekám v brzké době doma zákaznici, tak jsem musela trošku uklidit. 🙂

bury
19. feb 2015

@vondandy - holky jsou v těch "kostýmech" krásný 😉 a kabátek je parádní...

@laeela - jojo... já jsem tak postižená, že občas vlezu @crawler do alb a vočumuju tam tu soutěž, jak jsme hádaly největšího sysla.... pořád mě některý fotky hooodně fascinujou 🙂 a předevčírem jsem byla u @caramilla na blogu slintat nad její pracovnou.

terezita
19. feb 2015

@sinala @laeela nad pozadim jsem taky ochala.. mas to tam neuveritelne srovnane! 🙂

mooncaa
19. feb 2015

@koki_melo Oni se dávají kortikoidy po operaci? Já už si to nepamatuji, co měl manžel, vím, že měl něco na zvlhčení očí a snad antibiotika do očí. Já se na to kdysi ptala, tak mi říkali, že prý hrozí, že se oči ukončením kojením pohnou někam, jako hormonální změna či co.

@sislik2010 Tak pak poreferuj.

laeela
19. feb 2015

@bury já se takhle chodím kochat do googlu na zásobárny klubíček, napíšu "yarn stash" a už jedu. 😀
Možná už je to na diagnózu. 😀

macin73
19. feb 2015

@vondandy máš krásné modelky 😵

vondandy
19. feb 2015

@macin73
@bury , dekuju....

sislik2010
20. feb 2015

@mooncaa dávali se kortikoidy. Sousedka měla operaci hned někdy v začátku a měla kortikoidy a docela dlouho je kapala. Info dám jestli to přežiju😊. Jedu do Zlína, aby mě udělali obě oči dohromady.

zikie
20. feb 2015

@bury Nádhera. Fakt vypadáš jak z titulky Ottobre.

Po operaci se kapou kortikoidy,ale je to jen lokální použití. Pokud se po aplikaci stisne slzný kanálek,tak do krve a potažmo mléka se nedostane prakticky nic. Konzultováno se švagrovou,která je oční a na refrakční klinice. Já se na operaci chystám teď na jaře a to ještě kojit budu. S mými osmi dioptriemi a narůstající intolerancí čoček se mi už nefunguje moc dobře

lenasss
20. feb 2015

Zdravím,holky zapojila jsem se teď do projektu nedonošeňátek a šiju čepičky z fleesu a chtěla jsem vás poprosit pokud byste měli doma nepotřebný kousek jakékoliv barvy a chtěli mi ho poslat byla bych vděčná. kousky nejmenší by měli být 28x 15cm a větší.Děkuji

lemuritto
20. feb 2015

Ahoj holky! Prosím Vás, nemáte či nevíte některá o střihu na svrchňáky pro novorozené mládě (či trochu větší?). Já mám doma kupované S a pak rovnou vícevelikostní. Na starší mi to stačilo, ale začla jsem látkovat až ve třech měsících a teď bych chtěla začít dřív. Děkuju moc!

sufik1
20. feb 2015

@lenasss kde ten projekt běží? já jsem na Fleru ve dvou skupinách, teď šiju pro Olomouc kabátky a ještě druhá skupina je tam pro nedoklubko...

zuzkasim
20. feb 2015

Vůbec nebudu zastírat, že jsem se fotkou i tričkem inspirovala na Fleru u Stoy a nadchla se pro tričko z infantilní látky, ze které mají oblečení i všechny moje děti. Měla jsem trochu strach, co na to manžel, ale říkal, že dobrý, ještě mi stále kus eskymáků zbyl, že bych spíchla i něco pro něj? 😝