Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ja028 Vitaj medzi nami, prekrásne výtvory.
@snehovavlocka samotne se to vytrhavat bude, musis to necim podsit - pevnejsi platno, atd.
@zuzkasim Tak já operaci očí plánuji i v mém věku. Ale prý záleží na tom, co člověk od ní očekává. Já totiž děsně nesnáším, když na koupališti, či plovárně nemohu bez brýlí najít a ohlídat děti. A brýle v bazénu jsem už mockrát lovila. Plánuji operaci až dokojím, ale možná to kojení za rok už zapřu, si myslím, že kojení víc jak 2-letého dítěte snad už nevadí. A i kdyby mi nějaké dioptrie zbyly, tak pořád lepší řešit brýle s minimem dioptrií než stejně mít troje brýle a každé děsně drahé, protože ty tlustá skla stejně levněji nikde nepořídím.
@ja028 Já bych koupila každé zvlášť, mám oboje Brother a jsem spokojena. Nemám zkušenost s jinou značkou tak neporovnám. Teda Overlock jsem šila i na Pfaff a ten byl horší než Brother, hlavně horší navlékání a obsluha, šil jinak pěkně.
@snehovavlocka
@zuzu_epona dakujem babenky
Tak pár šicích výtvorů také ode mne, poslední dobou tady kvalita šití jde natolik nahoru, že ani nevím, jestli se sem chci cpát s fotkama. 😀
Podvlíkačky pro F., protože své poslední už také proděravěl a ještě mi ve školce řekl: "maminko, dej mi ty s dírou i zítra, protože podle díry si poznám, kde je předek" 😀 Tak dostal neděravé se štítkem, aby věděl.
To poslední je Dorotky narozeninové tričko.
@koki_melo no já asi kortikoidy nedostanu, jen atb. Ani kamarádka ta byla na laseru a neměla kortikoidy. Mě budou dávat čočku vybobenou na míru. Řeknu vám 24. března jaký to bylo. Teda jestli něco uvidím, jestli mě tam nevypíchnou očí.😊 a strCh mám pořádnej.
Take musim pochvalit @bury, saty, fotka i modelka jsou moc povedene, ja bych se za tebou i za satama rozhodne ohledla.
Ja jsem ted sila krom nejakych recy teplacku pro batolata kukly pod lyzarske helmy podle volneho strihu Ottobre a sedi perfektne, jen druhou jsem udelala s delsim limcem. Modelka ma na sobe i pyzami z bambusoveho frote. Je ji asi o dve cisla vetsi, ale kdo se s tim ma porad sit, kdyz hadata rostou pred ocima. Taky jsem zkusila nove vyfotit recy kabat, kdyz odpoledne vykouklo slunicko.
@vondandy - holky jsou v těch "kostýmech" krásný 😉 a kabátek je parádní...
@laeela - jojo... já jsem tak postižená, že občas vlezu @crawler do alb a vočumuju tam tu soutěž, jak jsme hádaly největšího sysla.... pořád mě některý fotky hooodně fascinujou 🙂 a předevčírem jsem byla u @caramilla na blogu slintat nad její pracovnou.
@koki_melo Oni se dávají kortikoidy po operaci? Já už si to nepamatuji, co měl manžel, vím, že měl něco na zvlhčení očí a snad antibiotika do očí. Já se na to kdysi ptala, tak mi říkali, že prý hrozí, že se oči ukončením kojením pohnou někam, jako hormonální změna či co.
@sislik2010 Tak pak poreferuj.
@mooncaa dávali se kortikoidy. Sousedka měla operaci hned někdy v začátku a měla kortikoidy a docela dlouho je kapala. Info dám jestli to přežiju😊. Jedu do Zlína, aby mě udělali obě oči dohromady.
@bury Nádhera. Fakt vypadáš jak z titulky Ottobre.
Po operaci se kapou kortikoidy,ale je to jen lokální použití. Pokud se po aplikaci stisne slzný kanálek,tak do krve a potažmo mléka se nedostane prakticky nic. Konzultováno se švagrovou,která je oční a na refrakční klinice. Já se na operaci chystám teď na jaře a to ještě kojit budu. S mými osmi dioptriemi a narůstající intolerancí čoček se mi už nefunguje moc dobře
Zdravím,holky zapojila jsem se teď do projektu nedonošeňátek a šiju čepičky z fleesu a chtěla jsem vás poprosit pokud byste měli doma nepotřebný kousek jakékoliv barvy a chtěli mi ho poslat byla bych vděčná. kousky nejmenší by měli být 28x 15cm a větší.Děkuji
Ahoj holky! Prosím Vás, nemáte či nevíte některá o střihu na svrchňáky pro novorozené mládě (či trochu větší?). Já mám doma kupované S a pak rovnou vícevelikostní. Na starší mi to stačilo, ale začla jsem látkovat až ve třech měsících a teď bych chtěla začít dřív. Děkuju moc!

@ja028 pekné sukničky. a tá sova je nádherná 🙂