Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Kabátek z jarního softu pro holčičku do školy. Jen jsem se nechala ukecat že kapuce i stojáček. Kapuce všitá. U zipu kde je to tlusté to není úplně ono. Paní ale byla velice spokojená.
Nejprve jsem ho chtěla vyfotit na naší Veronice, ale vypadala v tom jak černé strašidlo. Bylo ji to hrozně veliké. Tak foto na našem trávníku po zimě 🙂 .
Jinak už nám kvetou sněženky, talovíny a vykoukl první krokus. Heč 🙂
@sislik2010 - u nás leží sníh 😀 😀
Holky pousti barvu lili? Dnes mi dorazil balik a premyslim zda to muzu supnout spolu do pracky modra- zelena - hneda
@bury u nás ještě někde taky. Celou skalku mám pod sněhem, ale na trávníku už jsou jen zbytečky.
Ahojte.Help,zajtra ideme lyzovat,potrebujem neaky strih kukly pod prilbu.ten z ottobre mam,nema niekto nieco co je viac do cela a bolo by dobre aj ked bude zakryvat bradu 😅 sa mi nieco mari,ze tu niekto sil dakujem 😵
Ahoj holky 🙂
@bury šaty jsou dokonalé, jsi fakt hvězda, moc ti sluší a fotky jsou nádherné 😵
paní @koki_melo na fleru máš fakt úžasné kousky 😵
u nás vrcholí čas karnevalu, takže jedna kočka a druhá Maková panenka 😀 ještě musíme absolvovat dva karnevaly a dnešní průvod 😀
První šatičky jsem ušila B. k narozeninám, v den oslavy se vzbudila a řekla, maminko ušila si mi ty šatičky pro princeznu co si mi slíbila, a mě zrovna týden před bylo blbě a nevím co jsem naslibovala, tak jsem mezi chlebíčkama a muffinama odskočila ke stroji a spíchla toto 😀 dítě bylo spokojené, to je dostačující, ovšem Maková panenka to překonala a její manžel ze školky s ní protancoval celý ples 😀 takže spokojenost na straně matky velká 😀
@koki_melo - hele vypadá to fakt bledě. už i u nás jsou bacily - starší lehnul, kašle, rýma, horečka. Tak čekám, že pobadáme všichni 😝 Že já blbec nejela hned ten první týden.
@terezita - u nás už je taky marodka, tak to máš jedno 😀 třeba, když je vystrčíme na sníh a mráz (teď jsou -4), tak to zabere 😀 😀
@petkasv - díky moc 😉
@sislik2010 krásnej kabátek 😵 nám už taky pomalu vykukuje jeden krokus 😉 😀
Ahojte, uz zopar dni listujem na vasom fore a hladam okrem inspiracie aj uzitocne info skusenych krajcirok 🙂. Som viacmenej samouk. Chcela by som sa pustit do supravy (nohavice a bunda) pre mojho 2,5 rocneho drobca, zo softu. Rada by som vedela, kde mozem zohnat reflexne prvky,ci uz snurky alebo nazehlovacky.Staci na sitie aj obycajny stroj?su na to specialne nite? Vopred vam dakujem, Zuzka 🙂
@zuzka9449 na soft ti bude stacit obycajny rovnosteh, nite klasicke polyesterove, nic specialne, a nazehlovacky kupis aj tu: http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/...
Dakujem krasne 🙂
udělala jsem si radost 🙂 střih je z Farbenmixu http://www.farbenmix.de/inspiration/2012/05/01/...

@lemuritto mám návody na blogu a střihy i na novorozenecké posílám mailem. http://susu-sufik.blogspot.cz/2013/04/novorozen...
ty novorozenecký svrchňáky jsou tak 2-4 (5) kg podle toho, jak utahneš gumičky