Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita veronika zná, nedávno to sjízděla před spaním na ipadu. Je teda fakt, že nevím jestli by si vzpoměla v záplavě všech princezen co u nás byli😊
Veru chtěla jít za eskymáka a jednoho našeho huskyho vzít jako tažnýho. Nakonec šla za vílu co jí přivetla sestra z anglie.
trochu dočítám 🙂
@anastazieb krásná panenka na sponky!
@terezita parádní trička, jako vždy 😉
@bury šaty jsou teda bomba, moc ti sluší!
@jitu22 fusak super, takový jsem měla ráda na malé mimi a to lístečkové třičko je fakt krásné, škoda, že by mi až tak barevně nesedlo (hnědou moc nemusím)
@jieff jů, peněženka je fakt výborná, na mě teda vyšší dívčí, ale hned bych takovou brala
@daisyr dík 😀 byl to fofr, v pátek ráno mě políbila můza, objednala jsem látky, v pondělí dorazily a ve středu se karnevalovalo 😀 byly to docela nervy, protože v pondělí jsem přišla ve 4odpo z práce a tchýně a tchán se mi rozsypaly, tak že jsem musela volat rychlou, ale kostýmy se zvládly 😀
Holky, mám dotaz... existuje nějaký fígl, jak udělat v pase gumu bez nápletu, aby se při výměně gumy (nebo zkrácení) nemuselo vše párat? mám tu pyžamové kalhoty, pas jsem jen zahnula a šila dvojjehlou - guma se vytahala, takže jsem teď musela komplet vypárat... asi to půjde udělat hezky neviditelně jen u nápletu zevnitř, že?
@sufik1 Děkuju moc! Tak Tě můžu poprosit o ten střih, pokud s tím nemáš moc práce? Já bych potřebovala až tak od čtyř kil (rodím velký děti, rychle rostoucí 😀 ) Měla jsem koupené kalhotky od Imse- vel. newborn a ty byly malinkatý hned!..No kdyžtak si dám radu a obkreslím Imse vel.S..Jen musím vylepšit zapínání na břuchu - to škrábalo...
Jinak já šiju, ale nefotím ☹ Tak alespoň karnevalová - vloni M. vyhrála nejlepší masku, tak jsme letos museli přijít s něčím novým. Je to teda pajc z internetu, ale v saténovo organzové záplavě to bylo myslím celkem prima. Jo a obhájila !!! A vlka si přála sama - jednak tak trochu vypadá naše psisko a taky miluje Karkulku!
pár bodýček. Prosím nevšímejte si drobných nedostatků v šití. Občas mi něco ujelo, ale na to že mi to smečka okamžitě zaprasí, tak už jsem to nepřešívala. Už mi zas ze všeho vyrostli, tak přemýšlím, jestli nemám střihnout ještě jednu várku. Ale teda patentkování je šílený i s kleštěma. Nesnáším baby druky. Trvalo to dýl jak celý bodyna.
@macin73 já ušiju vzadu na vnitřní straně větší knoflíkovou dírku (většinou vypodložím stejným materiálem) - tou pak i navlékám gumu. A potom ještě dělám druhou variantu, a to je že při sešívání toho zadního sedu cca 1-1,5cm od konce nechám otvor a pak dosešiju. Potom když ohnu ten pas, tak mi tam zůstane otvor v tom středovém švu a tím navlékám gumu (tuto variantu mám nejraději - není to vůbec vidět ani z rubu. 🙂 ) Snad to z toho mého krkolomného popisu pochopíš. 😅
@lemuritto Krásná maska, škoda, že nešla na karneval s mojí dcerou, ta byla právě za tu Karkulku. Na kostým Karkulky jsem si troufla, ale na vlka teda ne. Jsem myslela, že to ani nejde.
@macin73 Já ty gumy mám většinou buď všité nebo zašité v patentu. Ale mám celý kotouč gumy a neuvěřitelně se vytahává, je to snad i nějaká dětská a pěkně mě to štve. Jeden okraj gumy je úplně zvlněný, tak nevím jestli dělám něco blbě, nebo je chyba v té gumě.
@mooncaa já jak ji teď vypárala, tak dobrých 6-8 cm bylo jakoby bez gumiček (proti světlu je vidět, jak ty gumičky ujely od toho přestřihnutí, jakoby se smrskly)... takže ten kus kolem sešití gumy prakticky nepružil... nevím, jestli to tak dělají všechny gumy, ale ještě jsem to neviděla... nebo se konce gumy nějak speciálně upravují a já o tom nevím 😕 ???
@sufik1 Když vidím tvou tvorbu, jsem fakt ráda, že mám jen jedno body mimino 😀
Při pohledu na tvé fotky mě rozesmálo teď tohle razítko
http://www.aladine.cz/novinky-2015/drevene-razi...
😀

@jieff no ale ta je krásná!!!