icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zdeann
12. mar 2015

@caramilla nádherné 🙂 jenom mi je vždyckylíto, že tolik té krásné látky jeschované vevnitř 😉
@sufik1 já tuším, jak se to dělá, akorát to vždycky střihnu krátké (no dělala jsem asi 2x) ale nechce se mi to šít, mi se to tam opticky tolik nelíbí jako jen šev, takže kdyby to šlo bez zapínání...🙂 každopádně dobrý návod a díky za něj 🙂

jieff
12. mar 2015

@ja028 možná by to šlo i bez prošití, ale prošité to vypadá dobře, třeba to vydrží...

mima2011
12. mar 2015

@kuna o víkendu jsem chtěla sebrat odvahu a pokusit se o prototyp v mini velikosti podle prvního obrázku, jelikož mi chyběla představivost, ale díky druhému, vymakanému je mi to jasné na první pohled. Ještě jednou moc dík, že sis s tím dala práci a neposlala mě rovnou do háje zelenýho. Přeji brzké uzdravení.

kuna
13. mar 2015

@mima2011 nemáš vůbec zač, poradit, to já umím 😀. Akorát, jak je vidět, ne vždycky dobře 😀 😀 😀
Držím palce, ať se ti to povede!

palosek
13. mar 2015

@kuna díky za radu. Konečně důvod koupit v Ikei látky. Po te kvetovane jsem se už dívala. 😀 Ale jdu tam s mužem. To bude řeči.

kuna
13. mar 2015

@crawler měla jsem strach, co to s OL udělá, ale zatím nepozoruju změnu. Tak mám asi štěstí. Já ho ale asi nemám tak opotřebovaný, nešiju na prodej.

snowwitch
13. mar 2015

Po dlouhé době taky něco přidám...nic světoborného, jen karnevalové kostýmy. Fotky jen z akce...

snowwitch
13. mar 2015
zuzkasim
13. mar 2015

@snowwitch Ta paví princezna je nádherná! Jak si poradila s tím ocasem?

snowwitch
13. mar 2015

@zuzkasim Jsou tam narvaný 4 bambusový tyčky ke kytkám 😀 Ale teda....říkala jsem, že jsem blbá. Nechtěla jsem tam rvát karton, aby to šlo prát a akorát jsem si přidělala práci....a upřímně, prát to stejně nebudu, protože jsem líná odpárat ty pera 😀

sinala
13. mar 2015

@snowwitch ty jo, tak to bych nezvládla🙂. Fakt super i karkulka

snowwitch
13. mar 2015

@sinala Tak zrovna u tebe bych vážně nebála, že bys to nezvládla. Ale děkuju 😉

mooncaa
13. mar 2015

@snowwitch Tak ten páv je perfektní. Pěkné provedení, ale i ten nápad.

ja028
13. mar 2015

@snowwitch perfektné

crawler
13. mar 2015

@snowwitch bomba 😵 !

sufik1
13. mar 2015

@snowwitch páv super.

kuna
13. mar 2015

@snowwitch karkulka je nádherná, ale páv je nádherný a ještě navíc super nápad!

jieff
13. mar 2015

@snowwitch přesně jak píšou holky, takovou krásnou pávici jsem ještě neviděla! Karkulka se vždycky nějaká potká, ale taky jí to moc sluší 🙂
Ještě super maska co jsem letos viděla byla mrkev! Plštěné listí ala korunka na hlavě a taková vesta s krásnou mrkví vpředu i vzadu.

mooncaa
13. mar 2015

@jieff Já letos viděla zase krásného sněhuláka. Měl i krásný plyšový hrnec na hlavě.

yvehari
14. mar 2015

som začiatočníčka a po pôrode sa vôbec neviem odhodlať znova sadnúť za šijací stroj. No vidím tu vaše nádherné výtvory a mňa to úplne láka. Tak moja otázka znie, kde kupujete tie prenádherné látky. Ja som bola aj v meste v metráži, no také som nevidela alebo kupujete z e-shopov? viete odporučiť nejakú dobrú stránku? Ďakujem. Môžno sa raz aj ja budem môcť popýšiť svojim výtvorom 🙂

kuna
14. mar 2015

@yvehari v obchodech se toho moc koupit nedá, spíš jen na internetu. Na Slovensku zkus treba http://www.detivbavlnke.sk/ a český www.batani.cz posílá na Slovensko za příznivou cenu 125,- Kč.
Výrobkama se pak určitě pochlub, všechny jsme tu začínaly a diskuse nás posunula dál!

mehlo
14. mar 2015

@snowwitch to je nádhera!!

snowwitch
14. mar 2015

Holky, všem moc děkuju za chválu 😉

sophie32
14. mar 2015

@yvehari Na slovensku mozes skusit aj www.bubulakovo.sk a www.vecicky.sk 🙂 Ja som tiez zaciatocnika a tiez vas tu vo velkom citam 🙂

ucitelka70
14. mar 2015

poprosím o názor na tento nosič http://www.aliexpress.com/item/Breathable-baby-...

ucitelka70
14. mar 2015

ešte k tomuto názor... http://www.aliexpress.com/item/New-Women-Mum-Ma........ a nevyznáme sa na týchto stránkach, na 80 B aké číslo vyhovuje?

veronik77
14. mar 2015

@ucitelka70 To nosítko je určené do bazénu, jestli v něm chcete nosit ijinak, tak bych volilapřírodní materiál a ne z Číny... u té podprsenky jim jedině zkusit napsat, ale třeba někdo bude vědět i tady... 🙂
EDIT - ještě jsem nenašla materiál u té podprsky, ale za tři dolary to můžete zkusit a uvidíte 😉

mooncaa
14. mar 2015

@ucitelka70 Já zrovna nedávno četla, že na aliexpressu se prodávají padělky značek a zboží které nesplňuje zdravotní nezávadnost - jako sice značka, ale neprošlo testy. Ale co je na tom pravdy nevím.

kuna
15. mar 2015

@ucitelka70 80B tu žádné číslo neodpovídá, tato podprsenka je v nabídce jen v košíčku C. Jinak 80B by bylo 36B.

caramilla
15. mar 2015

@snowwitch Pávice je nejhezčí kostým, co jsem kdy viděla - jak nápad, tak zpracování. Opravdu úžasné!