icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monr
3. nov 2011

@caramilla tá teda vyzerá super

a samozrejme aj všetko ostatné

dankakk
3. nov 2011

@caramilla super, ale ešte nie je dokončená, však? Nevidím tam žiadnu aplikáciu 🙂))

anelisa
3. nov 2011

@zojec haha, tak teraz som sa uz uplne stratila, asi mam laktacnu hmlu 🤐 😅 😀 takze je lepsie ten suedecloth zosit s bmb flisom alebo nie? 😅 alebo to zavisi od toho, ci to budem pouzivat spolu so stvorcami alebo ako vypchatie kapsy?

landrea
3. nov 2011

dievcence, nepouzivate sikme pruzky, chcem si zajednat od stoklasu, ale 50m je moooc, rada by som farbicky ruzovy, tyrkysovu, jarnu zelenu, oranzovu.. ze by somsi s nikym rozdelila. papa

volpaia
3. nov 2011

Holky, prosím, poraďte mi. Chtěla jsem se připsat do tabulky na Wendy, ale do té kolonky celkového součtu se ty moje metry nepřipočítávají a nejsem schopná tam vložit ty sumy včetně mého odstavce. Můžete mi poradit jak na to? Díky

daisyr
3. nov 2011

@volpaia koukla jsem na to a stačí upravit vzorec v tom součtu, jak jsi tam vložila sloupec, tak ho do toho nezapočítává, upravím ti to, jo

daisyr
3. nov 2011

@volpaia aha, tak koukám, že je to tam asi nějak pro úpravy zamknuté či co... taky mi to nejde ☹ jsem z toho jelen 😖 Nojo, rok a půl doma a už jsem mimo

medvi11
3. nov 2011

@daisyr už jsem to opravila, ale nezamykala jsem to,...je to divné 🙂
Mám zipy!
Balím...

maya84
3. nov 2011

@caramilla mikina krásná 🙂 nedá mi to a taky se jdu pochlubit svým chlupatým počinem - pejsková mikina pro Adámka... trochu se mi teda nepovedl výstřih (špatně jsem si upravila střih) a při našívání aplikací na lamu taky budu příště moudřejší, chce to tu lamu asi něčím podložit, takhle se to tak jako zvlnilo a úplně se mi to nelíbí... no večer střihnu ještě na jednu a ta už bude tip top 🙂

daisyr
3. nov 2011

holky, ty věcičky z lamy jsou krásné! hned bych se i takto na dálku muchlovala 😉

animal
3. nov 2011

@maya84 pěkná 😀

ginepra
3. nov 2011

prosím... strih na legínky veľ. 104... nemá niekto? dá sa niekde nájsť?... ďakujem

zojec
3. nov 2011

@anelisa suede je tenucky, ak mas bg kapsovku tak to je to vnutro.. cize zavisi na co to chces pouzivat. ak len ako stay dry vrstvu a separacku, tak ti staci bez bmb flisu. ak chces aby to aj nieco salo, tak je dobre pod to nasit flis. bude to aj trosku pevnejsie..

volpaia
3. nov 2011

@daisyr @medvi11 Holky, díky moc, nevím, proč mi to nešlo. Nějak jsem pak dostala strach, abych tu celou tabulku úplně nerozhodila. 😉

anelisa
3. nov 2011

@zojec ok, necham to teda kazde zvlast a budem vrstvit a kombinovat......aspon to rychlejsie vyschne po oprati, ked to nebude zosite dokopy 🙂 .......a prinajhorsom to zosijeme dodatocne, ak mi to nebude takto vyhovovat. Dakujem za trpezlivost 🙂

crawler
3. nov 2011

@maya84 ty bláho - ta nemá chybu!!!padla mi čelist a slintám, pak hod i tu druhou 😵

maya84
3. nov 2011

@crawler díky🙂 bohužel chybu má a to ten nepovedenej širokej výstřih, musím si s ním ještě pohrát a pokusit se to nějak zachránit.... druhou pak určo přidám, i třetí a čtvrtou a... miluju lamu 🙂

terezita
3. nov 2011

@caramilla ja v tuhle rocni dobu umim vyfotit maximalne sero.. 😀 😀 😀 u nas je tma jak v pytli, kdybych tu fotila cervenou, skoncila by jako tmavehneda.. 😅
jinak jsem si dneska vyzvedla zelenou lamu a jsem teda hooodne zklamana, myslela jsem, ze bude tmavsi.. 😠 tohle se mi k nicemu nehodi. no coz, budu muset usit nove kalhoty, a tricko, a cepici, a nakrcnik, a a a..
a ad alba, taky se divim, ze me jeste nemazli, cekam to kazdym dnem, bo se me tam furt nekdo pta, jestli nesiju na zakazku..

season
3. nov 2011

@landrea používam v týchto farbách, ale lemovacie gumičky - v podstate lepšie ako šikmý prúžok, len pruží.

ivuska.h
3. nov 2011

@caramilla Chce to dobře nakalibrovat bílou a pak to ještě upravit barevné ladění a expozici v nějakém grafickém programu. Problém je, že ta čevená většinu foťáků zblbne, na automatiku se to fotit nedá. To samé mi dělá i oranžová (super, když je to jedna z barev Easy) a do jisté míry i černá.

Jinak mikina hezká, já z toho mám župan a je to tak děsně teplé, že ho skoro nenosím 😀

ivuska.h
3. nov 2011

Já jsem dneska neušila nic, třídila jsem staré oblečení na darování (zítra tu máme svoz přímo od vchodu, tak toho chci využít), staré plíny (ty půjdou sem do bazárku, ale nejsou to žádné super kousky, asi budou jen za symbolickou cenu)... A jak dorazí manžel, tak mě čeká brigáda ve skladu, olepit tři bedny plínek cedulkama, vytřídit do polic a pak balit na zítřejší svoz 😒

medvi11
3. nov 2011

VTC - nabízím 5 ks vodoodpudlivých zipů, délka 60 cm. Doobjednávala jsem 3 ks, poslali a nafakturovali 8 ks. Tož kdo by využil a ještě třeba nemá odesláno nebo má wendy látky, pls IP. Využiju max.1 ks...vracet to vzhledem k poštovnému moc nemá smysl ☹
Když tak IP. Dík!
Dnes jsem odeslala @caramilla ty zipy a pokud MHD stíhá poštu, pak odejde @kamishek a @nika - snad jsou tu z MK 🙂 nicky jsou aktivní, tak snad jo

medvi11
3. nov 2011

@ivuska.h já předepírám dnešní úlovek od @ivuska.h ... Jana bude mít vánoční dárek - komplet mikinky s kapucí a tepláčků z weluru. Za chvíli půjdeme na hřbitov 😀 😀 😀 kouknout se, jak tam svítí světýlka, bydlíme v podstatě u něho 🙂 akorát čekáme na tmu...no to bude za chvíli...

ginepra
3. nov 2011

nevie niekto? 😕 Skusim este raz... do tretice vsetko dobre... neviete, kde by sa dal najst strih na leginky vel. 98 - 104? alebo nema niekto pofotene? dakujem...

nika
3. nov 2011

@medvi11 😀 jj já jsem aktivní zde i jinde 🙂 super budou věcičky 🙂

landrea
3. nov 2011

@season jasne, ja som chcela na penazenky a nepruzne lemy, tak preto.

ivuska.h
3. nov 2011

@medvi11 Jsem ti zapomněla od té látky odečíst ten papír...

nika
3. nov 2011

merino triko MTX 🙂 stará zásoba proužkatá a nová modrá

dankakk
3. nov 2011

@ivuska.h prečo pouzivas na strihy papier na pečene? V com je to lepšie? Presvita to pri obkreslovani?

terezita
3. nov 2011

@ginepra zagoogli a najdes, ja mam dneska lenoru, hledat se mi nechce.
ale tady mas strih na gate, zenske podle toho leginy sijou. strihaji bez svovych pridavku a dole zuzi.. http://www.nathalies-naehkiste.de/bilder/zacken...
navod tu http://www.nathalies-naehkiste.de/zackenhose.html
nebo obmalovat co mas doma.. jo a tady je jedna blbinka (nejen) pro @caramilla http://www.makeit-loveit.com/2011/09/2-legging-... jsem si rikala, ze by se ti to mohlo taky libit.. 😉 furt se chystam usit to emmine (aspon pod tim ta nase ostuda schova pliny..), ale jeste jsem se k tomu nedostala..