Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@animal to neni ottobre, jsou od farbenmixu.. jsou to tyhle a jsou fakt skvele http://www.farbenmix.de/shop/Schnittmuster/Fuer... hlavne jsou rostouci a dlouho vydrzi.
@k_a_j_k_a Já tě varovala 😀 😀 😀 Jak se jednou přidáš, zkrachuješ 😀 😀 😀
Jo jo, určitě! Plánuje se to na únor, někteř teď už zkrachovali, takže až v zimě. Někteří potřebují na vánoční dárky, tak se dělá várka ještě do Ježíška. Klidně si můžeš objednat jen kousek na zkoušku a v únoru pak více🙂
@caramilla já tam radši nelezu - jsem těsně před krachem 😝
Ještě otázka do placu - JAK LEMUJETE OKOLO KRKU? Já jsem zatím vyzkoušela 2 metody:
1.patent sešít, aby vytvořil kruh. sešít líc k lícu a pak topstich
2. našívat prvně z rubu, pak zahnout a objet to z lícu - jenže u tohoto řeším problém v místě, kde je ten spoj - tam ti neumím esteticky vyřešit - máte tip??? díky 😀
@daisyr vinova, ale blbe vyfocena.. 😀 😀 😀
@crawler ja vsivam ad 1.
http://www.farbenmix.de/de/halsbuendchen-1.html
http://www.farbenmix.de/de/halsbuendchen-2.html
Dlouho jsem se nekoukala a zase se kochám co jste všechno našily! Krásný!
A teda koukám, že je to nějaké maličké.. Tož kdyžtak v mojí fotogalerii to snad je vidět lépe. 🙂
@maryol dakujem, dufam, ze ju dosijem 😀 😀 😀 a zijem nedaleko Edinburghu v Livingstone. Zalubila som sa tu do toho mesta uz pri prvej navsteve a nejako som sa udomacnila hned. Sice som vzdy tvrdila, ze ani z rodneho mesta neodidem 😀 😀 😀 ale pre nasho Samka je bohuzial, alebo nastastie tato krajina prijatelnejsia. A na stroje tiez potrebujem vela miesta, ale moj manzelik sa zlutoval a vyuzivam jednu izbu, ktoru nepouzivaju deti, je ako hostovska. Mam tu veliky stol, police po strop, vela svetla a moznost sa sem zavriet 😀 😀 😀 😀
Ahojte zienky - prosba na vas co nacvakavate patentky - plastove plienkove klasika. mam klieste k tomu original kupene ale sa mi vsetky patentky v tej casti ktora je ako vanicka pre ten vystupny protikus vzdy rozoberu. jednoducho akoby mi tam ten hrot nezdeformovalo dostatocne - furt mi vypadne a nacvaknuta vanicka zostane pricapnuta na tom protikuse ako to bolo zapnute. mate niekto nejake tipy co s tym? uz ma nebavi opatovne nacvakavat na 6x vsetky patentky - furt len tu jednu stranu. Dik
@cajova_lienka Nevím, které máš kleštičky a patentky, ale kleštičky mají jednak několik typů vaniček a pak 2 typy těch "šroubů", co je zeshora rozplácnou. Jeden je užší a jeden širší, tak jestli tam nemáš ten užší? Jednou se mi to stalo, ale výsledek byl jiný, že píšeš. Mě se teda ještě nikdy nestalo, že by mi patentka vypadla vyjma případu, kdy cvakám přes 4 vrstvy softshellu a nemá se už do z hrotu rozplácnout🙂)) U patentek ze ŠD mám naopak zkušenost, že lesklé nacvaknout kleštěmi nejdou, páč mají moc dlouhé bodce🙂
Takže snad poradí někdo jiný 😉
@caramilla ono mi akokeby strasne malo zdeformuje ten bodec a aj to symetricky v strede - takze mi ho pri tom napore ked chcem patentku roztvorit proste vytrhne z tej vanicky - som malemu nacvakala na bodycka do vystrihu na obe strany bo furt mal holy krk a jedno ramienko - kvoli latkovkam mame vacsinou vacsie body 😒
Má některá z Brňaček kleště? Já jsem kovářova kobyla, kleště nemám a lis mi sebrali 😀 Potřebovala bych jen pár patentků na kapucu softshellových bund, nechce se mi to kvůi tomu posílat na dílnu...
@cajova_lienka skus pouzit vetcsiu silu aby to poriadne ten hrot rozpliasklo 😅

@caramilla jsem si myslela, ze te to zaujme.. jsem na to natrefila nedavno na nejakych strankach.. 😅 vypada to teda hezcej z jednobarevnych latek..