icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
10. nov 2011

Tak jsem se tady poučila ohledne lemování bodýček a zkusila několik typů. Nakonec možná zaparkuju u líc fineribu k lícu látky, ohrnout okolo a vespod nepřekládat. A zkusila jsem třicikcak a je to super. Dvojitá jehla vypadá parádně v přípradě, že je to šité rovně a ne že to občas uskočí, jako mně 🙂. Ten třicikcak ty nedostatky trochu schová.

Přikládám fotku včerejšího počinu, pořízenou asi tak 1/100 sekundy předtím, než mi ho majitelka čmajzla 😀

A potřebuju radu - jak řešíte patentky u bodýček? Používáte klasické plenkové ze ŠD? Já mám problém s tím, že když mám látku a na tom lem jednou podhrnutý z každé strany, tak je to pět vrstev a patentka se v tom neudrží. Když vespod nepodhrnu, tak se to nacvaknout dá, otázka je, jestli se to nevyrve casem. Na toto bodýčko asi budu muset patentu normálně našít, nebo fakt už nevím. PLEASE HELP 😀

kuna
10. nov 2011

ehm, a tu fotku 😉

ivuska.h
10. nov 2011

@kuna Plastové patentky se mi na oblečení moc neosvědčily, jen na ty tlustší věci, ale na bodýčka ne. Na to jsou holt nenahraditelné ty kovové i když je s nima protivnější práce. Už jen proto, že jsou mnohem plošší, ty plastové jsou přecejen dost tlusté.

season
10. nov 2011

@katka82 to limrt-tyrkys tricko bolo hotové, alebo si šila? ak šila ODKIAL JE TEN PRUZOK??? 😉

season
10. nov 2011

Babenky, sa mi to zdá, alebo tá petrolejová a limetková teplákovina za MTX sú nové? Ma trafí, som už nič nechcela ☹

dankakk
10. nov 2011

@season ty uz toľko neobkukavaj tie látky bo zbankrotujes🙂 kde si to našla?;)

dankakk
10. nov 2011

@season našla som! Ta limetkova je super!!! By sa mi fest hodila🙂

caramilla
10. nov 2011

@kuna Bodyno je nádherný! Já na bodyna naklepávám baby drucky kladivem a přijde mi to nejlepší a i to nejlíp vypadá 😀 Plastové dávám do softshellek a třeba na overálek na zapínání, ale jinak taky spíš ty kovové, na bodyna určitě.
@maly_prcek Jak to myslíš těma kleštěma - ty lesklý patentky?
@terezita Za pokus o žužu máš od našeho žužuklubu 10 bodů za snahu 😀
@katka82 super gatě a obdivuju teda spolupráci modela, to se kupuje kde? 😀

kuna
10. nov 2011

aha, a ty baby druky, to je jiný název pro nýtovací knoflíky, nebo je to extra kategorie právě na tyhle bodýčka, atd?
Já mám ještě toto http://www.waldes.cz/textilni-galanterie/knofli..., ale s tím mi to taky nešlo, mlátila jsem tu do toho kladivem jak blbá a nic...
a doufám, že ty druky jsou z nějaké hromadky, kterou jsem úspěšně propásla 😀

katka82
10. nov 2011

@season to triko je koupené 😉 Cerokee-Tesco 😅 😀
@caramilla 😀 😀 😀 no v tom mam fakt kliku že Honzule tůůůze rád zkouší 😉 spíš pak naopak mam problém to z něj servat 😀

caramilla
10. nov 2011

@katka82 😀 😀 😀 Sci-fi!

@kuna Tak to je divný, to, co jsi posílala odkaz, to jsou příbuzní druky. Tam se liší jen v průměru a ty baby druky nejsou ani jedny ty díly vyplňěný, ale jsou to jen ty kruhy, nevím, jak to popsat🙂)))
Takže to by jít mělo, tak asi máš ten lem z nějaké hodně silné látky. Já dělala bodyno z toho mylly merina a tam to bylo bez problému. Pak jsem dělala zapínání mikinky bavlněný velur + 4 vrstvy jednolícu z MTX a taky v pohodě. Ale třeba 5 vrstev fineribu, to si umím představit, že to ty bodce nedaj.
Jinak ty baby druky se dají koupit v galanterii, já je tam kupuju.

lillyzelvicka
10. nov 2011

nemáte někdo číslo na daisyr??? nutné děkuji

season
10. nov 2011

@dankakk 😀 😀 😀 ideme do miniobjednávky MTX? Ja som už tohto roku nechcela kupovať látky, len tolinku mylly... a už mám zálusk na finerib a bambusovú teplakovinu z mončinej bavlnky.sk 😝 bolo mi to treba sem liezť? 😀 😀 😀

jam3
10. nov 2011

Ahoj,
jestli se moc nerozvášníte, abych se z toho nezbláznila, tak jsem včera na Pipkárně otevřela tabulku na miniobjednávku Mtx.
Odkaz tu: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ak...
případně na Pipkárně v odkazech na tabulky.

nika
10. nov 2011

ahojki vy jste ukecané a tak šikovnééééé 🙂 moc, moc moc,
já teď nešiju, asmutně koukám v noci když upadám do pelechu po stroji na stole v ložnici 🙂 dneska došly zásoby, a jsem moc ráda zase mně to donutí najít čas, jen kdy teda 😀

palosek
10. nov 2011

@season 😀 😀 😀 to je ale pokušení, co??? 😀

aerin
10. nov 2011
maya84
10. nov 2011

@aerin teď jsem na ní koukala, večer tam ještě nebyla... a taky přidali světle modrý climayarn: http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... ...achjo, nevíte o nějakém sponzorovi? 🙂

aerin
10. nov 2011

@maya84 uaaaaaaaa!!!

season
10. nov 2011

@jam3 ved práve, že som to videla... a tie výplnky sú také pekné a prúžkované fineriby, ach jaj!

volpaia
10. nov 2011

@ivuska.h Děkuju moc za odkaz. 🙂

season
10. nov 2011

@maya84 to je to až take super? ked porovnám cenu merina interlock, tak je to drahšie a ešte s umelinou ☹

maya84
10. nov 2011

@season posledně při objednávce přes @crawler vycházel metr cca 220Kč, mám ho teda poměrně krátce ale moc se mi líbí, je to skvělá měkká látka na zimní spodní triko, kamašky, kukličku atd. - máš pravdu že tam je umělina, ale ten polypropylen je běžně ve funkčním oblečení...navíc se to dá normálně prát v pračce s ostatním prádlem na 40 st. a nic se tomu nestane, což je taky výhoda - aspoň já jsem lenoch a nesnáším praní v ruce 🙂

aerin
10. nov 2011

@season ja jsem s tim materialem taky moc spokojena, Z. z nej uz ma kuklu, body, kamasky a teplacky a brala jsem dalsi 2,5m 😀 mam v planu zimni pyzamko a triko pro manzela (a snad jeste neco, nemam odhad) 🙂

ale ta svetle modra me ani moc nelaka, spis kdyby meli znovu ten antracit nebo ty prouzky, hmmm🙂

medvi11
10. nov 2011

@aerin já bych brala třeba červený 🙂 bychom mohly napsat do MTX, ať něco takového napletou 😀 😀 😀
a neštvěte mě s těmi hromadkami...skříň má omezenou kapacitu 😀 😀 😀

aerin
10. nov 2011

@medvi11 jo, tak uplne novou zajimavou barvou bych taky nepohrdla🙂 ale zrovna ta svetle modra teda vubec neni muj salek kavy 🙂

daisyr
10. nov 2011

téda, další mtx a ty barvičky - limetka, climayan..., holky vy mě lákáte! 😀 😀

terezita
10. nov 2011

@jam3 ty sis zase usila na sebe bic.. 😅 😀 vis, co bude z malilinkate objednavky? 😀
ten climayan ala finerib vubec nevypada spatne! 😵 ze by? 😀 😀 a ta fialova lama vypada taky uzasne, ted jsem z tehle barvy videla mikinu a parada!
@sufik1 mas jeste k dispozici tu hnedou lamu?

season
10. nov 2011

@maya84 jaaaaaj, ja som zase zabudla, že to je cena za kilogram, tak jasné, že je to lacnejšie. Niekedy vyskúšam, uprednostnujem čistú vlnu, preto synátorom prešívam sekáčové svetre. Najstarší je diabetik a má dopichané stehienka, tak na spodky výhradne jemnučné merino, nech ho nedráždi ešte viac.

stassy
10. nov 2011

uááááá, tak švestkově fialovou lama mikinu bych si nechala líbít. 😀
A vaše výtvory jsou úžasné, až se stydím, že jen nakupuju, ale zpracovat to už nějak nejsem schopná v posledních dnech..