Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
tak a dnesni kulturni okenko:
pro ty, jejichz deti se nerady foti (tudiz asi i pro me.. 😀 ale kdo se s tim ma sit?? 😅) www.rigierukodelki.blogspot.com/2011/11/blog-po...
Dakovala za vsetky pochvaly.
Skupina c. 1 - krasne veci!!! ako obvykle. Skriatkovsku bundu by som nosila aj ja, len keby mi ju mal kto usit... No, keby nam @caramilla usila skriatkovske softshellky, tak by mala znovu za co nakupovat latky...
@medvi11 reflexnu pasku som kupila v galanterke, je normalna jemna (ako na reflexnej bunde do auta) - bola siroka asi 4 cm, strihala som ju napoly.
Auticko mi kreslila mama (toto som, bohuzial, po nej nezdedila 😠 , ale krcove zily ano... 😠 😠 😠 ). Ja som len vystrihla a nasila...
@caramilla - mne sa nezda ta kukla nepodarena, len je v nej mala hlava... Nepomohlo by navliect klobukovu gumicku do lemu, aby sa to troska stiahlo? Ja som tak riesila odstavajuci lem na biobavlnenom tielku (ale ten odstaval brutalne) a pomohlo...
@caramilla baby merino nekouše ... kukla od MnM nebo climayarn trochu kouše, podle mého zkoušení na krku 🙂
Kytičky mám 3...ale jedna se mi nelíbí, je moc "tuhá", tak ji možná přeháčkuju (zítra...), naštěstí je to ta nejmenší...a proužky na ŠD jsem už obdivovala o víkendu a udržela jsem se 🙂 zatím...ale než se rozhodnu, vyprodají se 🙂 a ušetřím 😀
@monikajan 😀 Hele, já už nemám skoro žádný soft.
A to s tou gumkou už tu někdo radil, to právě chci zkusit, až budu mít zase šicí (opravovací) den🙂
@terezita ty brďo, to je výtvor, bomba! 😀 Máme v práci kolegyni, co se nesnáší fotit, takže výsledek je, že všichni z ekocentra na různých chlastacích akcích vymýšlejí, jak ji paparaziovat 😀 Toto kdyby viděla, tak by se počurala smíchy, já jí to normálně pošlu odkazem, šít to nebudu 😀
A plést neumím, svetr jsem si nechala na Fleru uplést z merina od Fashion Martina, to bude něco! 😀 a kukličky a kamašky mi plete jiná šikulka z Fleru, ale háčkování mě i baví.... no, uvidíme 😀
@mooncaa COLem OL nenahradíš, ale myslím si, že pokud vybíráš, který z nich, tak určitě OL! OL totiž - do jisté míry - COL kompenzovat jde. Třeba kukličku mám šitou tak, že zevnitř sešiju OL a pak prošiju shora rovnostehem, můžeš i dvojjehlou a vypadá to úplně stejně. To samé třeba u začištění trička nebo softbundy. Tak to šiju, protože COL neprošije tak tlusté látky jako je soft.
Lemy triček a rukávů jsem šila skrytým stehem nebo ztraceným nebo jak se to jmenuje, Brother dává k tomu mému stroji i patku ve vybavení a vypadá to hezky. COL podle mě je zbytnej 😉
@macin73 já mám vyhlídnutý tenhle http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-brother-bn-27...
je to nástupce toho, co mají Terezita a Car. Psala jsem si s prodávajícím a má oproti těm starší zas spoustu vychytávek. Třeba led světýlko co v něm i za tmy tmavě modrá vypadá jako tmavě modrá a taky šití dvojjehlou....
taky nějakou blbinu na automatický navlíkání spodních nití a tak. Pro nás co šijeme na stroji z roku cca 72 je to teda zlomová technologie
jo holky mmch půjdou mi do brotheru cívky na spodní nit z veritasky? Ty užší?
@terezita tak liška na objektiv je bomba
@mooncaa Hele, tak ještě je stroj, co se dá přestavit na COL, 2v1, má ho @aerin - vedla se tu o tom diskuse, ale ten se musí zase furt přestavovat a není to ideální, lepší je mít 3 stroje jako já:D
@sufik1 Hele, to tě trochu houpe, paní, ne? Šít dvojjehlou to umí i ten náš a spodní nit, co se automaticky pak provlékne při šití a nemusíš ji vytahovat, to máme taky - nebo myslela ta paní ještě něco jiného? 😀
Led světýlko teda nemáme, ale já nepotřebuju vidět modrou jako modrou, bez tak ve 2 ráno nevidím nic 😀 😀 😀
@caramilla no to má být právě nástupce toho vašeho co přestali dělat. četla jsem jen popisy, takže nemůžu porovnat a spoustu věcí u toho vašeho napsanýho nebylo (třeba ta dvojjehla), takže jak jsem koupila tak prodávám. Jen jsem se tam pána ptala na milion blbostí, protože s Brotherem zkušenost nemám. Ale vypadá fakt dobře. Máma mě sice přesvědčuje, že nám na 2 domácnosti 3 stroje stačí (rozuměj Neckerman z roku 49, Veritaska z roku 72, Ladovka z roku 2000, ale neumí 3kroký cickcak a místo něj dělá vlnovku 😒 ) ale prostě tomu ježichovi píšu!!!!
taky mám 2v1 a uvažuju o tom, že ho prodám a pořídím si dva stroje... takhle to dopadá tak, že si stejně třikrát rozmyslim, jestli to budu přeštelovávat, a radši to ušiju OLem... takže je tam ten cover na houby :D
ježiši, člověk jde na chvíli šít a vy nažvaníte 4 strany :D
@crawler no bodejť by mu neslušely, když jsou krásný! Ne-OL-vnitřek taky neřeším, kde hrozí, že by to bylo vidět, objedu falešným, nějaký efekt tam je taky 🙂
@ivuska.h no to je nádherná souprava! Já chci být tvé miminko :D
@caramilla právě jsem se tu málem udusila tyčinkama při pohledu na Jasmínku s gaťkama 🙂 Super!
Na to ŠD se budu muset jít aspoň podívat, ale já odolám :D
@macin73 já bych začla normálním strojem, ten k šití potřebuješ tak jako tak a OL kdyžtak dokoupila pozdějc. Já OL taky (zatím?) nemám a vystačím si.
@caramilla fotky zákazníčků jsou super, mně se navíc líbí, že jsou oba tak hezky v přírodě 🙂, úplně tam s těma svýma kompletama zapadnou!
A tady je můj počin dnešního večera, softshellové "botičky" do kočárku, autosedačky, atd. (původně inspirace sufikem1). Podšité fleecem, což je asi trochu úchylárna, ale je to takové měkčí a naducanější. Jestli budou J. zítra třeba malé, nebo tak něco, tak jí asi budu muset zkrátit prstíčky 😀
Jdu spát, už je zase zítra, achjo, a dítě je ranní ptáče...
@terezita jo, tak to šití knofl. dírky, to je good, to budu závidět 😀
@mooncaa aha, tak když máš COL zadara, tak nezbývá nic jiného než OL koupit🙂)) To fakt musíš! 😀
@kuna Jak dlouho si myslíš, že tu budeš pod naším vlivem a nebudeš mít OL??? 😀 😀 😀
Hele, teda botičky úžasný, stejně jako focení na varný desce, to je luxusní!!! Škoda, že já mám jen zakydanou, poblemcanou, hnusnou plynovou plotnu 😀 A teda s tím srdíčkem na konci, ses pos...???? To je eskalace do skupiny jedna a já se jdu zahrabat! Pošli detail, ať vidím, jestli to máš alespoň trochu křivý, jako to mívám já 😀
Botičky, jsou fakt krásný, nemůžu se na ně vynadívat, a střih je který?
Jo a flízem bych taky vypodšívala, je to měkčí 😉
@kuna krásné botičky...chjo, zas něco, co bych mohla vyzkoušet 🙂...A to focení na varné desce je skoro jako za denního světla 😀
Já teda soupravu došít nestihla, D.se budí a hlídá, jestli ležím vedle ní...Takže jsem jen dočetla 3str.myšlenek na proužky ze šd 😀 a jdu spát...snad tady do rána těch stránek už nepřibude 😝 😀
@caramilla já jestli jsem se pos..., jooo? Se srdíčkama na konci? Ty mám ale obšlehnutý právě od tebe z modré softshellky s kytičkama, tam taky byly kytí na konci šňůrek 😀 .
Focení na varné desce je před půlnocí nutnost, protože je tam hodně jasného světla. Asi tam budu fotit všechno. Čistá je proto, že je manžel tři dny na služebce a pro sebe ji nebudu špinit. Mně by úplně stačilo se živit rohlíkama s lučinou, gervais, šunkou a dvakrát do týdne bych se nechala pohostit pořádným jídlem u našich či ségry a bylo by. To by pak byla deska čistá furt 🙂.
Botičky dcerunce sedí, sice nejsou nijak veliké, ale ani malé, myslím, že by jí mohly tu sezonu vydržet, než začne nosit normoš boty. Uffff...
Střih je z Ottobre 2010/6, jsou to ty tučňákové botky. To ale napadlo první Sufika, ona najde, kde co je v kterém čísle a já pak tu ideu obšlehnu 😝 .
@moncaa správně, to je na ponožku, ne na botičku. Moje dítko ještě venku nechodí, takže vyhovuje. Ale myslím, že i chodícímu dítku by byly pohodlné např. na delší cestu do autosedačky.
Hmmm...no....tak jsem těm proužkům na ŠD neodolala 😀
Holky, oboulícní úplet je kvalitnější než jedolícní? Nebo jakej je v nich ještě rozdíl?

@macin73 hele, brother / Janome, to jsem tu už jednou psala, to je jako nikon / canon 😀 😀 😀
Já jsem pro Brother, úplně bych se asi nedržela řady, spíš funkcí / ceny
Crawler určitě zítra napíše, co má ona 😉