icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
22. nov 2011

@macin73 hele, brother / Janome, to jsem tu už jednou psala, to je jako nikon / canon 😀 😀 😀
Já jsem pro Brother, úplně bych se asi nedržela řady, spíš funkcí / ceny
Crawler určitě zítra napíše, co má ona 😉

terezita
22. nov 2011

@caramilla se nudis, jo? ze se poustis jeste do vlny.. to jsem delegovala povolanejsim, bo to uz by mi sebralo veskery cas.. toz mi ted svetry na em. plete mamka

terezita
22. nov 2011

tak a dnesni kulturni okenko:
pro ty, jejichz deti se nerady foti (tudiz asi i pro me.. 😀 ale kdo se s tim ma sit?? 😅) www.rigierukodelki.blogspot.com/2011/11/blog-po...

monikajan
autor
22. nov 2011

Dakovala za vsetky pochvaly.
Skupina c. 1 - krasne veci!!! ako obvykle. Skriatkovsku bundu by som nosila aj ja, len keby mi ju mal kto usit... No, keby nam @caramilla usila skriatkovske softshellky, tak by mala znovu za co nakupovat latky...

@medvi11 reflexnu pasku som kupila v galanterke, je normalna jemna (ako na reflexnej bunde do auta) - bola siroka asi 4 cm, strihala som ju napoly.
Auticko mi kreslila mama (toto som, bohuzial, po nej nezdedila 😠 , ale krcove zily ano... 😠 😠 😠 ). Ja som len vystrihla a nasila...

@caramilla - mne sa nezda ta kukla nepodarena, len je v nej mala hlava... Nepomohlo by navliect klobukovu gumicku do lemu, aby sa to troska stiahlo? Ja som tak riesila odstavajuci lem na biobavlnenom tielku (ale ten odstaval brutalne) a pomohlo...

mooncaa
22. nov 2011

@caramilla Teda to dítko s traktůrkem má tak labužnický pohled, ty očička jak mu svítí.

Ty diskuse s overlockem vítám. Dostala jsem normální stroj, dostanu coverlock. Holky dá se coverlockem nahradit overlock? Já mám teď půjčený overlock a nechce se mi ho vracet, je to Pfaff.

medvi11
22. nov 2011

@caramilla baby merino nekouše ... kukla od MnM nebo climayarn trochu kouše, podle mého zkoušení na krku 🙂
Kytičky mám 3...ale jedna se mi nelíbí, je moc "tuhá", tak ji možná přeháčkuju (zítra...), naštěstí je to ta nejmenší...a proužky na ŠD jsem už obdivovala o víkendu a udržela jsem se 🙂 zatím...ale než se rozhodnu, vyprodají se 🙂 a ušetřím 😀

medvi11
22. nov 2011

@mooncaa no OL nenahradíš COL, bohužel ☹

caramilla
22. nov 2011

@monikajan 😀 Hele, já už nemám skoro žádný soft.
A to s tou gumkou už tu někdo radil, to právě chci zkusit, až budu mít zase šicí (opravovací) den🙂

@terezita ty brďo, to je výtvor, bomba! 😀 Máme v práci kolegyni, co se nesnáší fotit, takže výsledek je, že všichni z ekocentra na různých chlastacích akcích vymýšlejí, jak ji paparaziovat 😀 Toto kdyby viděla, tak by se počurala smíchy, já jí to normálně pošlu odkazem, šít to nebudu 😀
A plést neumím, svetr jsem si nechala na Fleru uplést z merina od Fashion Martina, to bude něco! 😀 a kukličky a kamašky mi plete jiná šikulka z Fleru, ale háčkování mě i baví.... no, uvidíme 😀

@mooncaa COLem OL nenahradíš, ale myslím si, že pokud vybíráš, který z nich, tak určitě OL! OL totiž - do jisté míry - COL kompenzovat jde. Třeba kukličku mám šitou tak, že zevnitř sešiju OL a pak prošiju shora rovnostehem, můžeš i dvojjehlou a vypadá to úplně stejně. To samé třeba u začištění trička nebo softbundy. Tak to šiju, protože COL neprošije tak tlusté látky jako je soft.
Lemy triček a rukávů jsem šila skrytým stehem nebo ztraceným nebo jak se to jmenuje, Brother dává k tomu mému stroji i patku ve vybavení a vypadá to hezky. COL podle mě je zbytnej 😉

sufik1
22. nov 2011

@macin73 já mám vyhlídnutý tenhle http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-brother-bn-27...
je to nástupce toho, co mají Terezita a Car. Psala jsem si s prodávajícím a má oproti těm starší zas spoustu vychytávek. Třeba led světýlko co v něm i za tmy tmavě modrá vypadá jako tmavě modrá a taky šití dvojjehlou....
taky nějakou blbinu na automatický navlíkání spodních nití a tak. Pro nás co šijeme na stroji z roku cca 72 je to teda zlomová technologie

jo holky mmch půjdou mi do brotheru cívky na spodní nit z veritasky? Ty užší?

@terezita tak liška na objektiv je bomba

mooncaa
22. nov 2011

@medvi11 Škoda, no kdyby to šlo nahradit, tak to asi nikdo nedělé extra, že. Jenže jak mám manželovi zdůvodnit, že potřebuji nový stroj, když už doma budeme skákat přes 2.

caramilla
22. nov 2011

@mooncaa Hele, tak ještě je stroj, co se dá přestavit na COL, 2v1, má ho @aerin - vedla se tu o tom diskuse, ale ten se musí zase furt přestavovat a není to ideální, lepší je mít 3 stroje jako já:D

@sufik1 Hele, to tě trochu houpe, paní, ne? Šít dvojjehlou to umí i ten náš a spodní nit, co se automaticky pak provlékne při šití a nemusíš ji vytahovat, to máme taky - nebo myslela ta paní ještě něco jiného? 😀
Led světýlko teda nemáme, ale já nepotřebuju vidět modrou jako modrou, bez tak ve 2 ráno nevidím nic 😀 😀 😀

caramilla
22. nov 2011

@sufik1 jinak ten stroj vypadá dost podobně jako ten náš - co do funkcí. Jen je červenej a má kolečko jinde, takže já bych do něj šla 😉

macin73
22. nov 2011

@sufik1 díky... koukala jsem na něj, a přijde mi na první pohled skoro stejný jako 3700, jen má míň programů... nebo na co ještě koukat?

mooncaa
22. nov 2011

@caramilla No, já coverlock dostanu zadarmo. A overlock nemám, jen půjčený. Rozhodně ten Cover prodávat nebudu, ale over budu muset koupit, tak dlouho jako několik let ho mít půjčený asi nebudu moct mít.

terezita
22. nov 2011

@sufik1 tak my oproti tomu 2700 nemame to led svetylko, siti knoflikove dirky na jeden krok a instruktazni dvd.. 😀
jinak to vypada stejne.

sufik1
22. nov 2011

@caramilla no to má být právě nástupce toho vašeho co přestali dělat. četla jsem jen popisy, takže nemůžu porovnat a spoustu věcí u toho vašeho napsanýho nebylo (třeba ta dvojjehla), takže jak jsem koupila tak prodávám. Jen jsem se tam pána ptala na milion blbostí, protože s Brotherem zkušenost nemám. Ale vypadá fakt dobře. Máma mě sice přesvědčuje, že nám na 2 domácnosti 3 stroje stačí (rozuměj Neckerman z roku 49, Veritaska z roku 72, Ladovka z roku 2000, ale neumí 3kroký cickcak a místo něj dělá vlnovku 😒 ) ale prostě tomu ježichovi píšu!!!!

ngvadi
22. nov 2011

taky mám 2v1 a uvažuju o tom, že ho prodám a pořídím si dva stroje... takhle to dopadá tak, že si stejně třikrát rozmyslim, jestli to budu přeštelovávat, a radši to ušiju OLem... takže je tam ten cover na houby :D

kuna
22. nov 2011

ježiši, člověk jde na chvíli šít a vy nažvaníte 4 strany :D

@crawler no bodejť by mu neslušely, když jsou krásný! Ne-OL-vnitřek taky neřeším, kde hrozí, že by to bylo vidět, objedu falešným, nějaký efekt tam je taky 🙂

@ivuska.h no to je nádherná souprava! Já chci být tvé miminko :D

@caramilla právě jsem se tu málem udusila tyčinkama při pohledu na Jasmínku s gaťkama 🙂 Super!

Na to ŠD se budu muset jít aspoň podívat, ale já odolám :D

@macin73 já bych začla normálním strojem, ten k šití potřebuješ tak jako tak a OL kdyžtak dokoupila pozdějc. Já OL taky (zatím?) nemám a vystačím si.

@caramilla fotky zákazníčků jsou super, mně se navíc líbí, že jsou oba tak hezky v přírodě 🙂, úplně tam s těma svýma kompletama zapadnou!

A tady je můj počin dnešního večera, softshellové "botičky" do kočárku, autosedačky, atd. (původně inspirace sufikem1). Podšité fleecem, což je asi trochu úchylárna, ale je to takové měkčí a naducanější. Jestli budou J. zítra třeba malé, nebo tak něco, tak jí asi budu muset zkrátit prstíčky 😀

Jdu spát, už je zase zítra, achjo, a dítě je ranní ptáče...

caramilla
22. nov 2011

@terezita jo, tak to šití knofl. dírky, to je good, to budu závidět 😀
@mooncaa aha, tak když máš COL zadara, tak nezbývá nic jiného než OL koupit🙂)) To fakt musíš! 😀
@kuna Jak dlouho si myslíš, že tu budeš pod naším vlivem a nebudeš mít OL??? 😀 😀 😀

Hele, teda botičky úžasný, stejně jako focení na varný desce, to je luxusní!!! Škoda, že já mám jen zakydanou, poblemcanou, hnusnou plynovou plotnu 😀 A teda s tím srdíčkem na konci, ses pos...???? To je eskalace do skupiny jedna a já se jdu zahrabat! Pošli detail, ať vidím, jestli to máš alespoň trochu křivý, jako to mívám já 😀
Botičky, jsou fakt krásný, nemůžu se na ně vynadívat, a střih je který?
Jo a flízem bych taky vypodšívala, je to měkčí 😉

mooncaa
22. nov 2011

@kuna Botičku užasné, zrovna dumám, co to je za střih. Taky takové nutně potřebujeme. Tak když jí budou malé, tak se o ně hlásím. Teda do těch se chodí asi naboso, bez bot, že?

palosek
22. nov 2011

@ngvadi dobře, pamatuj na mě...jen zas budu muset dokoupit i nějaký ten jednobarevný úplet 😀 ,ať nejsme celí pruhatí 😀

palosek
22. nov 2011

@kuna krásné botičky...chjo, zas něco, co bych mohla vyzkoušet 🙂...A to focení na varné desce je skoro jako za denního světla 😀
Já teda soupravu došít nestihla, D.se budí a hlídá, jestli ležím vedle ní...Takže jsem jen dočetla 3str.myšlenek na proužky ze šd 😀 a jdu spát...snad tady do rána těch stránek už nepřibude 😝 😀

caramilla
22. nov 2011

@palosek 😀 😀 😀 Prašťte Caramillu kyjem po hlavě a nepřibude 😀 😀 😀

caramilla
22. nov 2011

@palosek Prej "jdu spát" jo?. Oni ti ty 3 strany Caramilla plků nestačily, tak jsi šla ještě šmejdit na Ekozahradu? 😀 😀 😀

kuna
23. nov 2011

@caramilla já jestli jsem se pos..., jooo? Se srdíčkama na konci? Ty mám ale obšlehnutý právě od tebe z modré softshellky s kytičkama, tam taky byly kytí na konci šňůrek 😀 .

Focení na varné desce je před půlnocí nutnost, protože je tam hodně jasného světla. Asi tam budu fotit všechno. Čistá je proto, že je manžel tři dny na služebce a pro sebe ji nebudu špinit. Mně by úplně stačilo se živit rohlíkama s lučinou, gervais, šunkou a dvakrát do týdne bych se nechala pohostit pořádným jídlem u našich či ségry a bylo by. To by pak byla deska čistá furt 🙂.

Botičky dcerunce sedí, sice nejsou nijak veliké, ale ani malé, myslím, že by jí mohly tu sezonu vydržet, než začne nosit normoš boty. Uffff...

Střih je z Ottobre 2010/6, jsou to ty tučňákové botky. To ale napadlo první Sufika, ona najde, kde co je v kterém čísle a já pak tu ideu obšlehnu 😝 .

@moncaa správně, to je na ponožku, ne na botičku. Moje dítko ještě venku nechodí, takže vyhovuje. Ale myslím, že i chodícímu dítku by byly pohodlné např. na delší cestu do autosedačky.

palosek
23. nov 2011

@caramilla já jen pochválila antracit-orange.... 😀 😀 😀 ale už jsu tu zas 😀 Mám pc stále zapnuté a pak odskakuji od práce (odreagovat se, když se nedaří, nebo nevím, jak dál...a ono to pak samo naskočí 😝 😀
@kuna skvělý nápad ...to osvětlení 😀

medvi11
23. nov 2011

Hmmm...no....tak jsem těm proužkům na ŠD neodolala 😀

medvi11
23. nov 2011

@kuna botičky krásný!!! Fakt, i super zpracování, škoda, že už je Janě neušiju...

palosek
23. nov 2011

@medvi11 😀 😀 😀 já jo, nemám je totiž ZATIM z čeho zaplatit 😝 😀 😀 Snad je do RP nevykoupí 😀

boudova
23. nov 2011

Holky, oboulícní úplet je kvalitnější než jedolícní? Nebo jakej je v nich ještě rozdíl?