icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
23. nov 2011

@kuna ty jsou nádherný! 😵 😵 😵 a Car má pravdu - ty jsi banda č. 1! 😉
@macin73 hele, já otázku stroje řešila několik týdnů...brala jsem v potaz jen brother díky kladným refenrencím a protože se BM 3500už nevyrábí a v e-shopech, kde jsem chtěla kupovat je už měly vyprodané (ale např. přímo na brotheru.cz ho ještě mají! sehnat jde😉) , tak jsem brala v potaz nástupce toho BM 3500 a jasně v porovnání cena/funkce to vyhrál DS 120 - je to už elektronický stroj - nejvíce je podobný NV 10, který má @ivuska.h, ale cenou je podobnější právě tomu bm3500 😉 S OL jdou dlat nádherné profi věci, tak když Tě šití chytne, tak si homůžeš nadělit k příštím vánocům 😉 já to tak mám v plánu 😀 ale tenhle má několik druhů obnitkovacích stehů, takže při troše cviku jdou šít i pružné věci aniž by se to kroutilo (mě už se to pomalu začíná dařit 😉 ) klidně se ptej😉
@caramilla - jo jsem normální 😀 včera jsem šla spát v 9,30 a i tak jsem v 6,15 vstávala vyvoraná ...tak nevím, že by mě štipla moucha tse-tse??? 😅 😔

crawler
23. nov 2011

jo a ze šd jsem ještě nikdy neobjednávala...myslíte, že to mám napravit??? 😖 😅

palosek
23. nov 2011

@crawler 😀 😀 určitě 😀 😀 😀

macin73
23. nov 2011

@kuna no teda, botičky luxusní... přesně něco takového bych pro malou potřebovala... kde se dá sehnat ten časopis?

medvi11
23. nov 2011

@boudova většinou má oboulíc vyšší gramáž - je tlustší a nevytahuje se tolik...kdysi tu někdo dával link na nějaké srovnání jedno a oboulícu, ale nemám uloženo ☹ takže na léto asi oboulíc nee, ale jinak já si vybírám ten oboulíc, pokud je ta možnost 🙂

palosek
23. nov 2011

@boudova jsem sice laik, ale oboulíc je takový trošku hrubší než jednolíc, na omak pevnější (ale stále elastický)...odborníci, opravte mě. 😀 Měla jsem v rukou různé, asi záleží i na výrobci.

palosek
23. nov 2011

@medvi11 😀 😀 jsi rychlejší 😀

medvi11
23. nov 2011

@crawler jo, musíš 🙂

medvi11
23. nov 2011

@palosek ale čas stejný 🙂

palosek
23. nov 2011

U nás je zas smogová 4, tak jestli se neotrávíme dýcháním, a půjde něco nafotit, hodím sem pyžámko 😀

medvi11
23. nov 2011

@crawler nebo těhotná? 😀 😀 (nebo pak přespaná 😀 😀 😀 )

crawler
23. nov 2011

@macin73 jednotlivě lze číslo objednat i přímo z čr - pattistudio.cz a nebo přímo z finska ze stránek ottobredesign...

@kuna a je to nějaký stahovatelný free střih ?

chtělo by to udělat to table, kdo má jaký číslo ottobre, aby jsme si mohly vypomáhat 😀

medvi11
23. nov 2011

@palosek u nás rýmovo - kašlová epidemie (Jiřík k rýmě chytil od Jany kašel, já mám obojí a čekám, kdy se Janě spustí rýma od Jiříka a kdy obojí dostane Vojta...manžel dojede do domácího lazaretu...)

crawler
23. nov 2011

@medvi11 je fakt, že když jsem byla těhu s Fanym, tak jsem mohla spát a spát...😵 to bylo žůžo...špek na břišemám taky, antinu neberu...tak že by? 😀 né...těžko...spíš jsem se nakazila od manži - podle něj nejkrásněji strávený čas je v posteli - rozuměj spaním a ne "spaním" 😀

crawler
23. nov 2011

@medvi11 a jaký máš noci? já mám dítě jen jedno a teda když měl ted rýmu - naštěstí jen 2 dny, tak to bylo žůžo - protivnej a v noci samozřejmě problém se spaním, protože nemohl dýchat..takže spí s námi...při představěm, že mám nemocný děti 3 a všechny u sebe v posteli 😀... 😅

crawler
23. nov 2011

@medvi11
@palosek

a co mi na šd doporučíte? já se kdysi dávn koukala na manšestr hilco...ale to byly samý kytičky 😝...teda nic proti kytičkám, ale mám syna... 😅 ted tam celéměsíce nelezu, tak ani nevím...a ted se tam bojím lézt, když opěvujete proužky...ty já taky ráda totiž... 🤐 😅

crawler
23. nov 2011

@medvi11 jo a jinak pěkně děkuju za lekci o sušičkách..ani nevíš, jak to ve mě hlodá, protože mi to doma neschne a neschne - už 3.den mám pověšený plíny - dnes už je snad sundám, ale mezitím mám 2 plný koše prádla - aspoň 5 praček... 😝 😒 ☹ už jsem i koukala na aukro, že bych koupila nějakou na zkoušku...ale nevím ty nejvhodnější ...to bych to musela víc prozkoumat...ale prostě červík hlodá... 😒 😅

medvi11
23. nov 2011

@crawler já brala bambusové evropské proužky (2m a 2m elastické) a 1m biobavlněných proužků 🙂

My spíme jen s Janou, teda já spím s Janou, když je jí nejhůř, držíme se za ruce, než usne, ale jinak mi statečně kašle do obličeje bacily...pak mám být zdravá 😀

Kluci spí v pokojíku sami, Jiříkovi je 5, to už k nám do postele nechodí (nedělal to ani jako malý, ale s námi spal v ložnici asi do 3 let ve své posteli...i když byla už Janička - v naší posteli)

sufik1
23. nov 2011

BOTIČKY http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2010_6/k... střih 3. Musím říct, že o zateplení jsem taky uvažovala a asi to ještě udělám. Soft je dobrý, ale přijde mi, že v tom má studený nohy. chci tam nacpat beránka.
@kuna boty jsou dokonalý 😀
fakt je, že je hodně využívám do nosítka. Jak jsou vysoký, tak je dávám přes kalhoty a ty když se malinko v nosítku vyhrnou, tak to nevadí. V kombinaci se soft kalhotama, co mám dole na gumičky supr.
Včera jsem šila ještě další rukavičky ze stejného ottobre střih 4, jen jsem ho zvětšovala na 3 leťáka. A musím říct, že mě nadchly, že si je asi udělám i pro sebe.

Taky jsem se inspirovala u Car s tím nápletem do rukávů. Malýmu fouká na ruce....

sinala
23. nov 2011

Holky vy jste mě tak naladily, že už jsem si objednala Ottobre. Látky už zkupuju, a teď jen šít 😀 😀 😀

ucitelka70
23. nov 2011

@aerin prezrad mi prosím ťa, koľko softs. mám kúpiť na takúto šedú súpravu?

caramilla
23. nov 2011

@crawler 😀 Ty jsi blázen, v 9:30 chodí spát Jasmí, to bych nic neudělala! Teď začala vstávat mezi 6:30 - 7:00 a už neusne, je pak do 11, kdy jde spát, totálně protivná a nevyspalá, stejně jako já. Takže teď musím chodit spát "už v jednu" 😀 😀 😀

Na ŠD vůbec vůbec nelez!!! 😀
Z hilca pro kluky třeba úplet nebo podčes autíčka?🙂)) Já na tyto obrázky moc nejsem, ale ten od hilco je geniální, nádherný, koupila jsem ho pro synovce🙂
A v ruce jsem měla i ten nový evropský bambusový semiš, to je fakt materiálek. Na plenky český bambusový flíz. Na pomazlení bambusový velur. A já tam mám rezervovaný také zatkávaný merino - beránka! 😀
No, prostě každý měsíc tam nechám tak 2 tisíce 😀 Horší než alimenty...

@boudova Oboulíc je silnější, ale obecně bych řekla, že fór je v tom, že jednolíc má lícovou stranu jen z jedné strany a z druhé smyčky, oboulíc má líc z obou stran a smyčky nemá 😀 Oboulíc je třeba super na zimní pyžámko, dneska si ho už fakt musím ušít! Noci jsou chladný! 😀

@sufik1 Rukavičky jsou překrásný, taky mám jedny soft v plánu, jen nemám střih, tak budu muset načmárat sama 😖

caramilla
23. nov 2011

@sinala gratuluju. Já OT. ještě nemám, přijde mi to "hrozně moc peněz" 😀 😀 😀 😀

crawler
23. nov 2011

@caramilla ještě lepší je, že manža kňoural už v 8, že chce spát a my máme takový zvyk, že chodíme do pelecha spolu, mme ve zvyku ještě chvíli plkat nebo dělat jinší věci...včera ale Fany usnul sám až kolem deváte, tak jsme zapadli až takhle "pozdě" často chodíme kolem8,30 na kutě 😀 a proto mám neustále ten dojem, že nic neudělám, páč Fany si sám nehraje - čili,když je vzhůru=prudí...mám někdy problém i uvařit - těžce nese, když se mu plně nevěnuju 😝

sinala
23. nov 2011

@caramilla ty ho ani nepotřebuješ 🙂 . A to že začínám šít, za to můžeš ty a Tvůj blog 😀

sinala
23. nov 2011

@caramilla a kupovat látky...

sufik1
23. nov 2011

@caramilla tak házím střih na rukavičky a botky. Scaner nějak nepremává, tak vám to snad pomůže i takhle. větší foto na https://www.modrykonik.cz/fotoblog/sufik1/album...

rukavičky menší na cca 12 měsíců, větší na cca 3 roky, náplet jsem tam nekreslila
boty vel 20, ale bez futra jsou tak 21-22

daisyr
23. nov 2011

@crawler k látkám na ŠD, také jsem tam viděla stále samé krásné kytičky a podobné vzory, ale teď tam je spousta hilco autíček, jak psala už caramila a nevím, zda odolám, pak nějaké puntíky tam jsou a tuším proužky. No a teď ten bambus oboulíc je také moc krásný, na fotce teda vypadá moc příjemně. Já tam kupuju ještě patentky, sucháč a lastin 🙂 bo to nevím, kde jinde sehnat. No a pak ty aksamity a velury.

daisyr
23. nov 2011

@sinala také mám jeden ottobre, ale nějak bych potřebovala další! bohužel nejsem z těch, co si střih sami vymyslí.. něco dokážu obšlehnout, ale většinou je výsledek prabídný ☹

sinala
23. nov 2011

Tady ukázka mých dvou homemade plenek. Střih ekozahrada a sedí