icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
25. nov 2011

tady to vypadá na hromadu z ebay 😀 😀 😀

medvi11
25. nov 2011

@macin73 do kleští bych šla taky...sice už žádnou plínu šít nebudu (doufám), ale na oblečení za tu cenu super!

aerin
25. nov 2011

@medvi11 medvi, prosim te, mam pro tebe Ignis! Tak se pak musime domluit, az bude Jana zdrava🙂

boudova
25. nov 2011

Tak já jdu shánět molitan 🙂

brego
25. nov 2011

@macin73 Já taky nemám pay-pal, a tak kdyý by se nikdo nenašel další, tak já bych si ho zřídila, ale počítám až po novém roce, teď toho mám jaksi nad hlavu a ty kleště nepotřebuju akutně. I když bych je měla nejradši hned, ale budu muset počkat.
@caramilla To na kovový druky by bylo též super🙂
@sinala Jasně, že se musí počítat s dopravou, ale právě, když by nás bylo víc, tak by to vyšlo stejně výrazně levněji....

medvi11
25. nov 2011

@aerin Díky! MHD vyjíždí z domu, ale bere to přes Farinky, takže jsem ho nemohla poslat rovnou k vám...už se těším na motání svíček, aspoň se opičáci zabaví...

medvi11
25. nov 2011

Paypal má manžel, takže by to šlo 🙂 Udělám tabulku a hodím ji sem 🙂

nika
25. nov 2011

krásné ráno 🙂 teda tu to zase plká a tvoří, já vůbec nestíhám, navíc malé se zase chytly bacily, grrr. ale dneska je plán došít rukavičky ze softu a pak i další věci 🙂 snad tedy.

jé kleště bych též za lepší penízek brala, už je chci dýl, jen pořád nezbývá 🙂

a podložku měla jem atyp, asi 5 vrstev vatelinu a igelit ubrus z metráže - obrázkový 🙂

medvi11
25. nov 2011
boudova
25. nov 2011

@medvi11 Já bych ty kleštičky za tuhle cenu brala taky 🙂 ale není mi jasné kde se kupujou ty patentky do toho - normálně v galanterce?

medvi11
25. nov 2011

@boudova na www.sijemdetem.cz nebo někde na ebay nebo jinde...ale v galanterce to neseženeš...tuším i na medley.cz to mají

medvi11
25. nov 2011

tak medley už je neprodává, ale někde jsem je kdysi viděla i jinde, než na ŠD...

animal
25. nov 2011

@medvi11 www.gabinka.cz taky má v nabídce pár barev patentků, ale má je strašně drahé

medvi11
25. nov 2011

@animal to je teda fakt drahé ☹

sinala
25. nov 2011

patentky na ŠD jsou asi nejlevnější

mehlo
25. nov 2011

@ivuska.h hm tak to bych asi taky měla, jenže jsem si Petulu naučila na pohádky, takže u nás je PC zapnutý od rána, tak co bych si k němu nesedla. Jedině ho to odnaučit jenže to už nevím co bych potom poslouchala, nemáme televizi a rádio někde v háji.

brego
25. nov 2011

@medvi11@boudova @macin73 A nebo objednat sadu i s patentky, treba tuhle http://www.ebay.co.uk/itm/Size-16-20-24-KAM-Sna...

boudova
25. nov 2011

Ty jo ale na té gábince jsou nádherné látky, http://www.gabinka.cz/latky-pro-deti-podle-vzor... tohle si mi líbí na mantinel a peřinku!

boudova
25. nov 2011

tak jsem si ty kleštičky tady objednala - at mě to pak nemrzí 🙂

medvi11
25. nov 2011

@brego http://www.ebay.co.uk/itm/KAM-Snap-400SETS-120-...
tady je to levnější a od stejného prodejce, co má ty kleštičky...

medvi11
25. nov 2011

No tak změna, objednáme k tomu i patentky, zkusím udělat dodatek k tabulce, objednávat JEN 8 barev k sadě je málo, už jsem na 10 barvách a ještě mi chybí...holt si doma započítám 🙂

aerin
25. nov 2011

ha, snad to neprosvihnu, brala bych nejaky patentky!

medvi11
25. nov 2011

Dostala jsem upozornění na clo a dph...takže buď by bylo dobré objednat podle výše na dva - tři balíky podle bydliště..uvidíme, jak to vyjde 🙂

medvi11
25. nov 2011

Na dalším listu jsou patentky, klidně si tam nějakou barvu přidejte 🙂 a nevím jestli brát lesk nebo mat nebo obojí...

macin73
25. nov 2011

@medvi11 Já jsem asi deb..., ale jak doplňovat ty patentky?

terezita
25. nov 2011

@medvi11 akorat v tuhle rocni dobu to bude o hubu, kdyz to poslou obyc, aby to ceska posta nekde nezasantrocila.. 😠
jinak do patentek bych taky sla 😅 mam doma jen 3 barvy a uz mi pomalu dochazi..

macin73
25. nov 2011

Holky, házíte tu pořád nějaký zkratky... co je třeba mhd? Předpokládám, že městskou hromadnou dopravu tím nemyslíte 😀

caramilla
25. nov 2011

@brego ; @alinn - holky, ten lis není na kovový druky, ale opravdu také na ty plastový ze ŠD 😉

@medvi11 ajajaj, tohle nevypadá dobře 😀 😀 😀 😀

S tím clem a DPH - někdy se kvůli poštovnému vyplatí vzít ve velkém, protože cena dopravy pak už po rozpočítání je tak nízká, že je to výhodnější než vysoká doprava a bez DPH, jestli mi rozumíš 😀
Ideálně sepsat pak objednávku tomu prodejci a nechat si vyčíslit poštu jak na více balíků tak na jeden a pak to dopočítat, přeji příjemnou zábavu s objednáváním z USA😀

A nechcete to nechat po Vánocích? Jste normální???

medvi11
25. nov 2011

@macin73 pokud chceš přidat barvu, napíšeš si další do seznamu do sloupce...pokud chceš barvu, která už tam je, máš už udělaný sloupeček D a doplníš si počty...jen musíš jít na list patentky - překlikneš vlevo dole z kleští na patentky 🙂 a do sloupce E napíšeš, jestli chceš lesk nebo mat
MHD - manžel (my husband dear...)

medvi11
25. nov 2011

@caramilla jojo, to mi došlo, když jsem chtěla i patentky a nechtěla jsem JEN 8 barev ☹