Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
No a ještě poštovné k patentkům - to je skoro 14$ na 1000 ks, pak celkem cena 50$ za 1000 patentků, to už je za patentek bez DPH skoro 1 Kč a ŠD má 95 hal. při 100 ks, 1,25 při 20 ks ☹ holt to berou v megabaleních a mají lepší cenu i se clem...
@medvi11 no...já právě radši upozornila, sice mě mrzí, že jsem vám zkazila hromadku (pokud teda nevyhádáte lepší cenu), ale já tohle všechno počítala, když jsem sháněla kleště pro sebe - zdály se mi na šd drahé...nakonec jsem teda sehnala v německu v e-shopu a i s 250 patentkama a vyšlo to o 50-100kč levněji než ze šd - žádné dph ani clo...Ale zase - je to na singl objednávku...tak si holt každá kdyžtak zřídí PP 😀 a navíc, když holky začínají se šitím, tak budou ještě kupovat látky a to zas kloudně jinde než na šd a (občasné hromadce teda) neseženou... 😝
@aerin no já potřebuju jen po 20-40 ks od barvy a při objednávce 1000 ks máš možnost max 20 barev (což by už šlo...), ale tolik toho nenaplním (napočítala jsem si jich asi 400...), tož si asi objednám kleštičky se sadou 200 ks a zbytek vezmu ze ŠD...mám objednaný balík a kdyby ještě neodešel, nechám si to přihodit...
já měla kleštičky ještě za levnou cenu ze sd- tuším stály 350 Kč
@alinn
@brego @macin73
@medvi11 - je to tak, zohnat lacnejsie klieste je dost velky problem... a to mam net prelezeny dostatocne. Chystam sa na objednavku kliesti aj patentiek - ked by ste urobili "hromadku" - mozem sa pokusit dat Vam velkoobchodnu cenu.Zalezi, kolko kusov kliesti by to bolo. Ale patentky by mohli byt za lepsiu cenu jedine pri odbere 1000 ks/farbu. Skuste to dat dohromady, ja napisem dodavatelovi a dam Vam vediet. Ale fakt to vidim skor na januar (mozno koniec decembra).
to byl fakt blbej nápad začít číst tuhle diskuzi, teď už fakt nebudu stíhat nic, když dočítám ještě vás 🙂 škoda, že ty patentky vychází tak draho, taky bych potřebovala rozšířit barevnou paletu... tak asi vezmu ze šd, ať podpořim terku 🙂
medvi, když tu jseš, ke komu šel prosímtě hromadný balík VTC do Prahy? tch tam má ty zipy a já už jí tři týdny tvrdím, že teď už to určitě vyzvednu O🙂
já u diskuze háčkuju další kytičky 🙂 tentokrát na rukavičky k té kukle...
medvi, dík. a sakra, to sem se tam měla včera dokopat... v rámci zachování dobrých rodinných vztahů :/
kybyste někdo chtěl jen patentky - čili že ze šd by se vám to nevyplatilo kvůli poštovnému, tak písněte a já to osobně vyzvednu u medley...
jinak před chvílí jsem dopytlíkovala mikinu pro Fanyho, tak pak hodím foto 😀
no já můžu osobně vyzvednout patentky z šd 🙂
Ahoj šikulky. Chcem sa vás opýtať, či mi neviete poradiť, ako získať "free" strihy zo stránky farbenmix. Je treba si to objednať? Koľko je poštovné? Ja len, aby som neprešvihla rodinný rozpočet takto pred Vianocami 😉 Ďakujem a prajem pekný dník 🙂
@crawler aha, tak z toho jsem měla vždycky osypky... tak holt asi nakoupím za draho někde u nás... stejně jsem zjistila, že ty entlovačky jsem koupila u nás v galanterce/textilu o 120 korun dráž, než jsou na netu... ale čert to vem, zase musíme podporovat kamenné prodejny na malých městech, že? a paní, co to provozuje, mi je zas svým přístupem sympatická, snaží se nakupovat kvalitu od českých výrobců a hlavně není tak protivná a neochotná, jako většina prodavaček v pražských galanterkách...

@medvi11 je pravda, že třeba při větším odběru by vypočítala lepší poštovné, zkusit to můžeš