icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

medvi11
25. nov 2011

@macin73 akorát si tam pls doplň mail 🙂

medvi11
25. nov 2011

@caramilla to víš, po wendy a VTC mi otrnulo a mám doma MOC místa...ale tohle je malé, naštěstí 🙂

ivuska.h
25. nov 2011

Tak dva metry látky na pyžamo nestačí 😖 Jdu doobjednat...

volpaia
25. nov 2011

@medvi11 Ach jo, holky. Jsem teprve druhý den na mateřské a už v tom začínám jet taky. Kleštičky na patentky jsem zatím chtěla odložit, ale copak se tomu vašemu tempu dá odolat? 😉

crawler
25. nov 2011

@ivuska.h jen jestli ještě budou mít... 😀 😅

holky a máte dobře spočítaný??? já že tyhle nabídky na ebay jsem prolezla před 3 měsíci taky a výhodnější to dlemých počtů nebylo :-/ ...tak nevím...kleště 10 doláčů, poštovný na jedny kleště je 6 doláčů, dph 20%, clo cca 10%....

Jinak Medley patentky prodává a je z heřmanova městce - tomám za humny, tak kdyby někdy někdo něco chtěl, tak mohu vzít při cestě k našim a bylo by to o 1 poštovný levnější 😉

ivuska.h
25. nov 2011

@crawler Jo, mám to z té barevné biobavlny, té je snad dost... Člověk by neřekl, kolik látky na takové pyžamo padne, to teda nakonec vyjde pěkně draho, snad si toho bude manžílek patřičně vážit 😠

caramilla
25. nov 2011

@ivuska.h I ty, Brute? 😀 😀 😀

@crawler Já jsem teď počítala úplety z jedhono USA e-shopu a po připočítání DPH a cla to byla taková pálka, že jsem jen vytřešitla oči...
Je třeba asi říct, že DPH je už na 30 euro!!! Clo až nad 150...

ivuska.h
25. nov 2011

A proč vlastně nechcete ty patentky vzít ze ŠD nebo od Medley?

ivuska.h
25. nov 2011

@caramilla Néééé! Pyžamo pro manžela, ne pro mě! A látka je ze sušičky rovná jak prkno, takže se na fotce bude vyjímat 😝 😀

A ten nízký limit na DPH je fakt naprd, tím už neprojde skoro nic.

brego
25. nov 2011

@medvi11 Takže patentky se budou objednávat zvlášť a můžu si tedy objednat různé množství, různých barev? Ne, že bych chtěla od každýho jeden, ale jen jestli třeba celkový počet nemusí být dělitelný 100 atp. 🙂

caramilla
25. nov 2011

@ivuska.h Viď? Já taky čuměla jak blázen 😀 Ale tak asi dá to logigu, tričko 1m, a kalhoty 1,5 m Ono se to tam moc víc nasáčkovat nedá, já měla asi taky totiž ty 2 m toho oboulícu a taky jsem se nevlezla 😀
Těším se se na fotky! 😀 😀 😀

caramilla
25. nov 2011

@ivuska.h Takže fotky manžela v pyžamu??? 😀 😀 😀 😀

ivuska.h
25. nov 2011

@caramilla Bude to takový lehce vězeňský mundůr, ty proužky... ale co už.

crawler
25. nov 2011

@caramilla no právě, někdy je to hodně klamné a clo se počítá i z částky poštovné, takže to hodí taky cifřičku 😀 Jo a myslíš, že se holky vejdou pod 150 eur? 😀DD

ivuska.h
25. nov 2011

@caramilla No... to se uvidí, jestli bude ochoten se dát všanc hejnu pošahaných švadlen.

caramilla
25. nov 2011

@ivuska.h Limitem mi prošel stylus z číny a baterka do mobilu z číny (stála 25 Kč i s poštovným 😀 ), jinak nic ☹

A patentky od medley bych nevzala ani za zlatý prase, ne, že by jim něco bylo, ale tu paní prostě nesnáším 😀

caramilla
25. nov 2011

@crawler No, DPH se počítá zboží + pošta a z konečné částky vč. DPH se ještě spočítá clo, bývalo to "jen 8%" Takže to se pak točí panenky...

crawler
25. nov 2011

@ivuska.h když jestli je manža ještě vyšší jak Ty...😀 třeba já na sebe můžu šít z půlmetrů, comám pro FAnyho 😀 i prcci mají své výhody 😵

caramilla
25. nov 2011

@ivuska.h můj manžel by se nedal vyfotit ani pod peřinou ve tmě 😀 😀 😀 Od narození Jasmínky s ním mám jen jednu jedinou fotku, kde jsme já + on + Jasmí. A asi 3 fotky jeho s Jasmí (na 2 z toho má vyplazený jazyk - to dělá vždycky, abych ho nefotila) 😠 😠 😠

crawler
25. nov 2011

@caramilla jejda...no patentyk to jsou KAM jako ostatně všechny, co se cvakaj na plenky...já teda s paní měla čest jen po emailech - to mi přišla normální 😀 ...já právě se chci díky medley vyhnout tomu, že bych patentky brala ze šd - čili útrata několik tisíc - takhle vezmu fakt jen patentky a hotovo 😀

brego
25. nov 2011

@crawler ono se počítá poštovný na každou položku zvlášť? Já myslela, že to je podle velikosti a váhy balíku jako u nás. Takže se vyplatí koupit víc věcí právě kvůli dopravě... Každopádně já to prostudovaný nemám, takže budu věřit zkušenějším 🙂

crawler
25. nov 2011

@brego no já se jen podívala na ten link a je tam "shipping to czech republic necelých 6 dolarů per each item... prostě každý kleště je cena za ně plus poštovné...no ...na to, že je to až z číny, tak to není až taková pálka 😀

caramilla
25. nov 2011

@brego no, ta asi se prodejce zeptat, jestli by byla pošta levnější, kdyby se vzalo více věcí. Ale právě z té ameriky to tak jednoduchý není, protože každých pár gramů navíc, je dražší poštovné a bohužel ty kleště nejsou PUL, že 😀

alinn
25. nov 2011

tak jestli dobře počítám tak by jedny kleště vyšly tak na 420 Kč?

daisyr
25. nov 2011

holky vy jedete, kdo vás má dočítat!
takových krásných věciček tu přibilo... plenky, mikči, kojotrika atd.

brego
25. nov 2011

@caramilla jj, dotaz na celkový poštovný nebude od věci 😉

medvi11
25. nov 2011

@crawler no ale to si pak každá může objednat sama...jen mít ten paypal, to se už žádná hromadka nevyplatí ☹ ☹
Kdyby někdo teda chtěl pomoct s tím paypalem, napište IP a nějak to dořešíme 🙂 Už jen poštovné po ČR to prodraží...Jsem tak nějak předpokládala, že je poštovné za x položek jen mírně vyšší než za jeden kus a ono houby ☹

daisyr
25. nov 2011

Jinak mylly stále visí někde v Dánsku... takže snad se jim to podaří příští týden dopravit, ať stihnu včas nastříhat a rozeslat 😉

crawler
25. nov 2011

@medvi11 když u té aukce klikneš na záložku shipping, tak tam nastavíš počet kusů do čr a vidíš...ale zkus písnout a třeba nabídne lepší cenu - nastavené to tam má ale takto... a kdyby to tak fakt bylo, tak se to vyplatí každé singl objednat, protože by nehrozilo clo a poštovné po čr...:-/

medvi11
25. nov 2011

@crawler no já jsem si to tam právě zadala...a bylo to tam fakt takto nastavené...