icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
25. nov 2011

@mehlo Jsem si tě nevšimla 😀 Nevím, no, co u tak velkého dítěte, s tím nemám zkušenost...

alinn
25. nov 2011

@caramilla moraviatex? hahaha..jsem doma i sobě slíbila, že teď nic kupovat nebudu...tak schválně 😀
a souhlasím s ivuskou.h 🙂 chce to klid..a @mehlo u tříleťáka si myslím, že to chce klid ještě jednou takový jak u ročního dítěte (on může mít taky nějaký trápení..nebo prostě se jen soustředí na něco jinýho) a možná by pomohla nějaká motivace s oblíbeným obrázkem na spoďárech (plínky bych asi zrušila..i za předpokladu, že bys musela pořád převlíkat) a asi připomínat a ptát se jestli nepotřebuje čůrat..a když se počůrá, tak mu říct (ale v klidu) že se chodí na nočník nebo na záchod (a opakovat to tak dlouho než si nezačne říkat..nebo alespoň čekat než mu to připomeneš ;)

aerin
25. nov 2011

holky nemam zas docteno, ale chci se jen zeptat...co hralo hlavni roli proc jste se rozhodly pro Brother DS 120?
proc bych mu mela dat prednost pred napr. timto? http://www.brother-czech.cz/shop/prod.php?id_pr...

diiiky🙂

medvi11
25. nov 2011

@aerin balík z ŠD jsem stopla, takže ti to přiobjednám 🙂
Kupuješ nový stroj?

crawler
25. nov 2011

včera jsem ušila mikinu, která je do kombinace s těma velurovýma gatěma pro Iška - kapuca je můj střih - docela div, že se povedla - kresleno od ruky a je to vůbec první kapuca v mém podání 😀 Jinak kolem krku jsem dala z patentu jakoby roláček či jak to nazvat - prostě, aby měl malej schovanej krk...No a aplikace? Opice byla sice našitá za 15 minut, ale teprve pak jsem si všimla, že není úplně naprostředku...😝 ale když to má Išek na sobě, tak to vidět není...uff 😀

ivuska.h
25. nov 2011

@crawler Hezký!

crawler
25. nov 2011

@aerin tak já si vybrala ten ds 120, protože jsem ho koupila levněji než ten v odkaze,měl bohatší příšlušenství (patky na zipy - ty bych totiž stejně dokupovala, aj.) a líbí se mi to, že je elektronický - vím, že se to může snáz poprdět (zřejmě), ale na druhou stranu - ivuska.h tak pěla chválu na nv 10, že jsem neodolala adalapřednost elektronice🙂

budeš kupovat? 😉

aerin
25. nov 2011

no zatim vylozene nekupuju, ale vyhledove jo, mam (mame oba) te singrovky co tu mame plny zuby...
ale co mi bude chybet, jsou tri polohy jehly teda, na to jsem dost zvykla

terezita
25. nov 2011

@aerin ja jsem zastancem mechanickych sicich stroju, snaz se opravi 😉
@crawler peeekne! no boze, ze to neni uprostred.. toho si nikdo nevsimne 😅

crawler
25. nov 2011

@aerin popravdě - já ani nevím, co to je "3 polohy jehly" 😅 ...já jsem při výběru byla hrozně na vážkách...moc jsem chtěla ten BM 3500...pak už jsem tu měla kupu látek a nic na čem je ušít, tak jsem řekla basta a konečně učinila konečný rozhodnutí...když na to nespěcháš, tak ještě sbírej reference a ptej se...já třeba komunikovala s jedním pánem přes emaily a ptala se ho na jednotlivý stroje (hlavně ten BM 3500, ale i nějaký celokovový janome...) a když jsem se zeptala na nv 10, tak se úplně "rozzářil" a říkal, že to je fakt úplně jiný kafe...a celkově mi říkal, že počet reklamací na brothery je minimální oproti janome...takže na základě toho jsem sáhla po levnější podobizně nv 10 🙂 tak přeju úspěšný rozhodnutí...!
@ivuska.h
@terezita díky vám...pochvala mě povzbudí...pořád jsem laik, který šije oblečky jen měsíc, ale moc mě to baví 😵 tak snad se ještě zdokonalím... 😅

medvi11
25. nov 2011

@aerin nv 10 ji má...mně to u Luczniku taky chybí...

aerin
25. nov 2011

@medvi11 tak na ten jsem se nemela ani koukat☹ tenhle se mi libi, DS 120 me kdovijak nepresvedcil, ale tenhle joooo☹

ivuska.h
25. nov 2011

@aerin NV10 si můžeš u mě vyzkoušet.

aerin
25. nov 2011

@crawler a gate i mikina super 😵
odkud mas ten velur? ja bych hnedej tuuze chtela 😵

aerin
25. nov 2011

@ivuska.h uaaaaaaaaaaaaa 😀 😀 😀

pupies000
25. nov 2011

@crawler páči sa mi farebná kombinácia a kapucňa super 🙂

ucitelka70
25. nov 2011

@monikajan ak sa bude robiť hromadka, so mnou môžeš rátať s kliešťami a patentky 100 ks a rada by som aj tyrysový softshell

ucitelka70
25. nov 2011

@medvi11 tie kliešte vyzerajú kvalitné... aj ja xcem, aj patentky

ucitelka70
25. nov 2011

@medvi11 tie kliešte vyzerajú kvalitné... aj ja xcem, aj patentky
@medvi11 robí niekto objednávku na Slovensko? Pripojím sa

ucitelka70
25. nov 2011

@papajka7 máš tyrkys softsh. nazvyš? ja zhánam

medvi11
25. nov 2011

@ucitelka70 hromadka se nakonec nekoná, protože vyjde levněji, když si to každý objedná sám (dostali bychom se na hranici DPH a cla, plus bohužel se poštovné násobí počtem kusů...). Patentky vyjdou i dráž, než na www.sijemdetem.cz ☹ takže se to zrušilo, max.pak přes @monikajan přes velkoobchodní ceny, ale já už hledám nejlevnějšího dodavatele na ebay, našla jsem s cenou cca 340 vč.pošty, tady:
http://www.ebay.co.uk/itm/Present-Snap-Plier-Si...

macin73
25. nov 2011

uááá, tak už jsem si myslela, že to vyhrál ten BN2700 a teď je tu zase diskuze a dobré reference na ten NV10, který se mi taky zamlouval, jen jsem se trochu zalekla té elektroniky... chjo, @ivuska.h můžeš ten Tvůj s klidným svědomím doporučit, že je fakt dobrej? resp. koupila by sis ho znovu? ještě mě zaujala jedna věc... v příslušenství má napsáno, že má kryt... to není běžně součástí stroje?

macin73
25. nov 2011

@medvi11 já už si zařizuju PayPal, zadala jsem MHD zjistit, jak na to a zrovna objevil článek, kde je to super popsáno... tak vkládám, třeba se to bude někomu hodit... http://www.finmag.cz/cs/finmag/penize/paypal-pr...

ivuska.h
25. nov 2011

@macin73 Určitě bych ho doporučila 😉 Měla jsem dřív o třídu vyšší, NV30 (tehdy InnovIs 30, ale je to ten samý), jenže ten mi zabavili na šicí dílnu, tak jsem si pro sebe koupila ten jednodušší, protože mi stačí, nepotřebuju milion stehů. Fakt mu nemám co vytknout. Kryt teda v příslušenství nemá, jako myšleno pevný, to měla ta 30, tento má jen takovou igelitovou pláštěnku.

sufik1
25. nov 2011

ženský ukecaný, vás dočíst.

tak vliesofix asi objednám, to musím mít. Vlizelín mi leze na nervy. Nedá se koupit někde v obchodě???? A o co je lepší jak oboustranný vlizelín? Je to tužší? nebo líp drží?

@terezita mikča úža. Jak někdy ty tvý kombinace nemusím, tak tahle je fakt ÚŽASNÁ.
@crawler tvůj sameťáčkový komplet se mi moc líbí

kleštičky a patentky. Já mám z šd teď docela velkou zásobu patentek. Ale ožužlává se mi na kleštičkách takový to gumový průhledný udělátko, který tu patentku tiskne. Mám pocit, že docvakává už hůř. Nemáte někdo tuchy, jestli se to dá dokoupit jako náhradní díl????

@baarca koukala jsem na tu Burdu a musím podotknout, že oproti Ottobre teda hadr. Kromě toho, že v mojí velikosti jsou tam asi 4 věci, tak ani z těch ostatních mě nic neuchvátilo. A ještě jedno zjištění - návodům na šití nerozumím ani v češtině, takže mě nemusí mrzet, že jim nerozumím ani v angličtině 😨

season
25. nov 2011

@mehlo Dufám, že nie je okrem toho čurániá iný problém? částé pitie, mrzutosť? môj nájstárší má diábetes od 3,5roká, tákto to záčálo ☹ záto stredný sá pociká áj teráz niekedý schválne, ták potom chýtám nervý, či áj on... ále nie, vdákábohu. Tiež sá nájprv odplienkovál cez obedný spánok, potom v noci, cez den nájťážšie á zhoršoválo sá to pri chorobe, álebo nejákom žiárlivostnom probléme á ták, neboooj, to bude ok!
Sorrý, nepíšem teráz, druhorodený mi obliál džusom klávesnicu, nefunguje mi krátke á,ý... 😠 😠 😠

mehlo
25. nov 2011

holky a já chci tenhle, ale to asi nebudu mít nikdyyy!!!
http://www.nej-sici-stroje.cz/sici-stroj-brothe...

aerin
25. nov 2011
baarca
25. nov 2011

@sufik1 Já Ti říkala, že tam asi nebude nic moc použitelného 😔 Ottobre je někde jinde, sice je tam na počet míň střihů, ale využitelnost je mnohonásobná. Já už obkresluju, ale došel mi papír 😅 A vlisofix chci taky, v kamenném obchodě nevím, zatím jsem jen našla nějaký eshop s možností vyzvednutí někde na Praze 4.

pupies000
25. nov 2011

@caramilla ďakujem za pozitívnu odozvu, človeka to poteší v začiatkoch 🙂 Som si nakoniec objednala OL, tak som zvedava...