Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Tak jsem dnes z posledního zbytku softu, co jsem měla na bundu a kahloty, udělala rukavice. Dovnitř jsem dala ještě beránka, takže by měli být teplý. Jsou opět trochu větší, já vždy nějak přeháním 😕 asi proto, že do toho většího doroste, do menšího ne, ale hlavně aby mu to nevyšlo na léto 😀 😀
Jak už jste tu některá uvedla, že nejde udělat ten vnitřek, tak já to také zapomněla sešít a nechat díru a otočit, tak jsem to jen na okraji zahla a prošila, je fajn, že se to nepáře 🙂
Ještě jsem zapomněla napsat, že jsem si nejprve nastříhala na obě rukavice pravé 😝 , ale naštěstí jen z toho beránka, kdyby to bylo ze softu, tak bych to pak musela nějak pytlíkovat stříháním a sešívám, protože další látka by nebyla
holky jak šijete ten nákrčník chtěla jsem ho malému udělat z lamy a nemáte někdo střih na nějakou beraničku?
@ucitelka70 mam ho tu odtialto z hromadky 😉 ,inde neviem ci zozenies,len ak ti to nenahana tak vyckaj bude urcite dalsia hromadka ,ako tu baby poznam 😀 ,este ma napadlo,uz neviem kto spominal,ze aj vo zvolene predavaju,ze maju aj celkom dobry vyber farieb,dokonca to bolo aj za dobru cenu 😉
@season bude mozno vediet viac 😉
softshelky nedosite 😖 ,odisla mi ziarovka na stroji,tak mozno v pondelok 🙂
@ucitelka70 zdroj na soft jsem tady já a nebo monikajan. Posledně jsem posílala i do SK (přes mezizastávku v ČR 😀 )
baby este idem po radu,chcela by som usit take vrchne gate ala flipky,dalo by sa na to dat pouzit aj minki,alebo radsej klasika pul?
@daisyr teda ty rukavice jsou fakt super! To je podle Ottobre nebo vlastní návrh?
Zkoušela jsem je ušít Janě z merino svetru a děs...musela jsem to objet na overlocku a ten palec jsem vůbec nedokázala sešít, tak moc dokola to neumím a jak se mi to pod strojem tahalo, je palec do špičky...no a rukavice šly do koše ☹ takže je musím uplést z hnědé vlny, když už na ně mám ty uháčkované kytičky 🙂
@animal zhánam tyrkys... monikajan nemá na stránke túto farbu, cena koľko vyjde s poštovným?
@ucitelka70 tám sá berie minimum 10m, že @animal ? možno do jári bude nejáká hromádká opäť 😉
@animal včerá dorázil soft áj ku mne, super, ešte ráz diký! Ten zelený som táký krásne výrázný nečákálá, som nádšená
@daisyr krásne sú!
@rebelie máš můj obdiv a myslím na tebe!!! (s tím porodem😉
@mehlo Jo, ceny jsou nízké, v Němesku se to pohybuje úplně jinde (za originál a ruční práci)
@ivuska.h Jo jo, cvičení cholerika, aby byl v klidu??? 😀 Hele, já si zase nemyslím, že 15m dítě je neposkvrněný a neumí dělat naschvály, Jasmínka je teda palice hrozná 😀
@palosek U nás to taky funguje většinou tak, že když se jí chce, tak se vyčurá hned a jinak uteče, násilím jí tam nedržím. Ale někdy jí to tam dost baví, vezme si knížku a čte si - prostě jako tatínek 😀
@monikajan Švy u lamy jsem šila OL, ale není to třeba! Po vymáchání drží jak čert a nepáře se. Deku jsem ještě nešila, je na seznamu, já ji chci lemovat šikmým saténovým proužkem (mám ze Stoklasy) normálně na rovnostehu, ale zatím je to jen plán 😉
@daisyr Už jsem taky přemýšlela nad kombinací beránek + soft 😀 RUkavice super, taky je musím ušít, jsou taky na seznamu🙂
Přikládám dnešní nocovku - jsem s ní moc spokojená, bavlna na podšívku se mi zdá jako super nápad a krásně hřeje, takže jsem v ní dneska chodila po lese i v Praze jen tak bez bundy 😀 Ale teda nedokážu z lamy vychytat střih, aby to nebylo malý nebo velký, takže jsem to asi 3x přešívala a našpendlovala na sobě, strašný! Já jsem v tomto amatér, to je hrozný 😀 😀 😀 😀
To je hodin a já ještě musím udělat alespoň symbolickou adventní výzdobu a věnec 😖
@season No dneska bylo u nás docela teplo, stupně nevím, tak cca 5 - 10, nevím, hodně foukalo, ale jinak zima nebyla. Podšívka je bavlna + elastan, ale přijde mi, že by byla lepší jen z bavlny, aby to tolik nepružilo. Lama nepruží a toto pruží jak blázen a bylo to o nervy 😠
Spotřeba materiálu šílená 😝
A u modelky jsem se zasmála, manžel ze mě nemoh, že prý se strašně tvářím, uměle a blbě a zamračeně a kdesi cosi. Chtěl, aby tu mikinu nafotila moje modelkoidní krásná ségra, ale to jsem nedovolila, jednak bych zmrzla a jednak ona je tmavovlasá a to by jí ta mikina nešla 😀
Že ztratím ten šroubováček, to se vždycky bojím, naštěstí mám 2, OL a COL a už mám jen jeden!!! Ale myslím si, že by ho v železářství snad mít mohly ne? 😖
Holky, prosím, co s tím PULem? Dneska jsem akorát párala, co jsem ušila. Šíleně se mi natahuje, hlavně spodní vrstva. Zkoušela jsem utahovat a povolovat na stroji, co se dá. A nic. Vám PUL nezlobí? Nebo ho šijete nějakým fíglem?
@boudova nechápem,vlní Ti tú spodnú vrstvu? Šmýkajú sa po sebe? V podstate som 2vrstvy PULu ani nešila, vždy s niečím a teraz, ked mám dáky problém šijem s kráčajúcou patkou. Kúpenú mám aj rolovaciu, na lepivé materiály, ktoré sa lepia a brzdia , ale zatial nevyskúšaná.
KONEČNE NOVÁ KLÁVESNICA! Len škoda, že som nekukla na net skôr, ako som vyhnala manžela do obchodu... bola by som šla do tejto http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=9646062&tab=8 pre istotu, pri tých mojích zbojníkoch
@caramilla no to je krásaaa! já se konečně donutila ted večer něco dělat a udělala jsem aspon střih na batůžek- inspirováno Flerem, ale je otázka kdy bude hotovej protože nemám na něj látku. Tak střih zase schovám na někdy a budu snad pokračovat v kombinéze a roláčcích a kukle atd.......Ještě mám teda jedny dospělácký kalhotky na zakázku tak budu muset prvně udělat ty- na to budu mít zítřek.

Holky, pomoc! Ten PUL se mi chová v šicím stroji jako gumička 😢 mám si nastavic něco zvláštního na stroji?