icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

boudova
26. nov 2011

Holky, pomoc! Ten PUL se mi chová v šicím stroji jako gumička 😢 mám si nastavic něco zvláštního na stroji?

daisyr
26. nov 2011

Tak jsem dnes z posledního zbytku softu, co jsem měla na bundu a kahloty, udělala rukavice. Dovnitř jsem dala ještě beránka, takže by měli být teplý. Jsou opět trochu větší, já vždy nějak přeháním 😕 asi proto, že do toho většího doroste, do menšího ne, ale hlavně aby mu to nevyšlo na léto 😀 😀
Jak už jste tu některá uvedla, že nejde udělat ten vnitřek, tak já to také zapomněla sešít a nechat díru a otočit, tak jsem to jen na okraji zahla a prošila, je fajn, že se to nepáře 🙂

daisyr
26. nov 2011

Ještě jsem zapomněla napsat, že jsem si nejprve nastříhala na obě rukavice pravé 😝 , ale naštěstí jen z toho beránka, kdyby to bylo ze softu, tak bych to pak musela nějak pytlíkovat stříháním a sešívám, protože další látka by nebyla

lenasss
26. nov 2011

holky jak šijete ten nákrčník chtěla jsem ho malému udělat z lamy a nemáte někdo střih na nějakou beraničku?

papajka7
26. nov 2011

@ucitelka70 mam ho tu odtialto z hromadky 😉 ,inde neviem ci zozenies,len ak ti to nenahana tak vyckaj bude urcite dalsia hromadka ,ako tu baby poznam 😀 ,este ma napadlo,uz neviem kto spominal,ze aj vo zvolene predavaju,ze maju aj celkom dobry vyber farieb,dokonca to bolo aj za dobru cenu 😉
@season bude mozno vediet viac 😉

softshelky nedosite 😖 ,odisla mi ziarovka na stroji,tak mozno v pondelok 🙂

animal
26. nov 2011

@ucitelka70 zdroj na soft jsem tady já a nebo monikajan. Posledně jsem posílala i do SK (přes mezizastávku v ČR 😀 )

mehlo
26. nov 2011

@monikajan no tak já ji bohužel nebudu mít, jak už jsem psala, tak je z toho potah na sedačku.

papajka7
26. nov 2011

baby este idem po radu,chcela by som usit take vrchne gate ala flipky,dalo by sa na to dat pouzit aj minki,alebo radsej klasika pul?

kryska5
26. nov 2011

@daisyr ahoj, prosím ťa poradila by si mi ako si tam dala gumičku, máš to krásne nariasené 🙂 ja som robila síce iný strih rukavičiek, ale tá gumička je tam slabota ☹

season
26. nov 2011

@maryol kde presne tmáju ten soft vo Zvolene, já neviem porádiť ☹

medvi11
26. nov 2011

@daisyr teda ty rukavice jsou fakt super! To je podle Ottobre nebo vlastní návrh?

Zkoušela jsem je ušít Janě z merino svetru a děs...musela jsem to objet na overlocku a ten palec jsem vůbec nedokázala sešít, tak moc dokola to neumím a jak se mi to pod strojem tahalo, je palec do špičky...no a rukavice šly do koše ☹ takže je musím uplést z hnědé vlny, když už na ně mám ty uháčkované kytičky 🙂

ucitelka70
26. nov 2011

@animal zhánam tyrkys... monikajan nemá na stránke túto farbu, cena koľko vyjde s poštovným?

season
26. nov 2011

@ucitelka70 tám sá berie minimum 10m, že @animal ? možno do jári bude nejáká hromádká opäť 😉

@animal včerá dorázil soft áj ku mne, super, ešte ráz diký! Ten zelený som táký krásne výrázný nečákálá, som nádšená
@daisyr krásne sú!

caramilla
26. nov 2011

@rebelie máš můj obdiv a myslím na tebe!!! (s tím porodem😉
@mehlo Jo, ceny jsou nízké, v Němesku se to pohybuje úplně jinde (za originál a ruční práci)
@ivuska.h Jo jo, cvičení cholerika, aby byl v klidu??? 😀 Hele, já si zase nemyslím, že 15m dítě je neposkvrněný a neumí dělat naschvály, Jasmínka je teda palice hrozná 😀
@palosek U nás to taky funguje většinou tak, že když se jí chce, tak se vyčurá hned a jinak uteče, násilím jí tam nedržím. Ale někdy jí to tam dost baví, vezme si knížku a čte si - prostě jako tatínek 😀

@monikajan Švy u lamy jsem šila OL, ale není to třeba! Po vymáchání drží jak čert a nepáře se. Deku jsem ještě nešila, je na seznamu, já ji chci lemovat šikmým saténovým proužkem (mám ze Stoklasy) normálně na rovnostehu, ale zatím je to jen plán 😉
@daisyr Už jsem taky přemýšlela nad kombinací beránek + soft 😀 RUkavice super, taky je musím ušít, jsou taky na seznamu🙂

Přikládám dnešní nocovku - jsem s ní moc spokojená, bavlna na podšívku se mi zdá jako super nápad a krásně hřeje, takže jsem v ní dneska chodila po lese i v Praze jen tak bez bundy 😀 Ale teda nedokážu z lamy vychytat střih, aby to nebylo malý nebo velký, takže jsem to asi 3x přešívala a našpendlovala na sobě, strašný! Já jsem v tomto amatér, to je hrozný 😀 😀 😀 😀

To je hodin a já ještě musím udělat alespoň symbolickou adventní výzdobu a věnec 😖

stassy
26. nov 2011

@caramilla Tak ale ovšéééém... toto je luxusní záležitost. Naprostá paráda. 😵

season
26. nov 2011

@caramilla no šikulká, áj modelká si výdárená! Tá podšívká je pružná, z úpletu? Kolko bolo stupnov, ze si nepotreboválá bundu 😕 já sá bojím zimý 😝
Videli ste už táké trdlo áko já?? Strátilá som si skrutku, čo sá povoluje ná overlocku pri výmene ihlý, kde to teráz zoženiem???

caramilla
26. nov 2011

@season No dneska bylo u nás docela teplo, stupně nevím, tak cca 5 - 10, nevím, hodně foukalo, ale jinak zima nebyla. Podšívka je bavlna + elastan, ale přijde mi, že by byla lepší jen z bavlny, aby to tolik nepružilo. Lama nepruží a toto pruží jak blázen a bylo to o nervy 😠
Spotřeba materiálu šílená 😝
A u modelky jsem se zasmála, manžel ze mě nemoh, že prý se strašně tvářím, uměle a blbě a zamračeně a kdesi cosi. Chtěl, aby tu mikinu nafotila moje modelkoidní krásná ségra, ale to jsem nedovolila, jednak bych zmrzla a jednak ona je tmavovlasá a to by jí ta mikina nešla 😀
Že ztratím ten šroubováček, to se vždycky bojím, naštěstí mám 2, OL a COL a už mám jen jeden!!! Ale myslím si, že by ho v železářství snad mít mohly ne? 😖

rebelie
26. nov 2011

@caramilla Krásný bundo-mikinko-kožíšek 🙂. A super fotky... Add porod - děkuji, bude na nás myslet tolik lidí, že to snad ani nemůže proběhnout jinak než dobře... jen jsem zvědavá, kdy to propukne...

season
26. nov 2011

@caramilla nie šroubováčik, ále šroubek 😢 😢 😢 degrádoválá som 4nitný ná 3nitný OL

boudova
26. nov 2011

Holky, prosím, co s tím PULem? Dneska jsem akorát párala, co jsem ušila. Šíleně se mi natahuje, hlavně spodní vrstva. Zkoušela jsem utahovat a povolovat na stroji, co se dá. A nic. Vám PUL nezlobí? Nebo ho šijete nějakým fíglem?

rebelie
26. nov 2011

@boudova Já PUL nikdy nešila, ale mám pocit, že je tam problém, aby dobře klouzal, ne? Podle mě někde u caramilly na ekozahradě k tomu něco je...

season
26. nov 2011

@boudova nechápem,vlní Ti tú spodnú vrstvu? Šmýkajú sa po sebe? V podstate som 2vrstvy PULu ani nešila, vždy s niečím a teraz, ked mám dáky problém šijem s kráčajúcou patkou. Kúpenú mám aj rolovaciu, na lepivé materiály, ktoré sa lepia a brzdia , ale zatial nevyskúšaná.
KONEČNE NOVÁ KLÁVESNICA! Len škoda, že som nekukla na net skôr, ako som vyhnala manžela do obchodu... bola by som šla do tejto http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=9646062&tab=8 pre istotu, pri tých mojích zbojníkoch

boudova
26. nov 2011

@rebelie Hledám tam a nic nemůžu najít ☹

@season Chová se mi to jako gumička, vyndám to ze stroje a smrskne se to, hlavně ta spodní vrstva. Kráčející patku asi nemám ve výbavě ☹

mehlo
26. nov 2011

@caramilla no to je krásaaa! já se konečně donutila ted večer něco dělat a udělala jsem aspon střih na batůžek- inspirováno Flerem, ale je otázka kdy bude hotovej protože nemám na něj látku. Tak střih zase schovám na někdy a budu snad pokračovat v kombinéze a roláčcích a kukle atd.......Ještě mám teda jedny dospělácký kalhotky na zakázku tak budu muset prvně udělat ty- na to budu mít zítřek.

mehlo
26. nov 2011

@caramilla náhodou tváříš se tam skvěle. Ta poslední je nejlepší- taková svůdná

mehlo
26. nov 2011

@rebelie taky moc držím pěsti!!! Mně by se to taky doma asi líbilo, ale jsem posera u porodu jsem ke konci docela vyšilovala, takže pro mě by to nebylo

mehlo
26. nov 2011

@boudova no trošku problém je, já jsem to šila vždycky tou druhou látkou k sobě a u PULek to bylo bez problému, tam je lemovací gumička. Tak to jsem teda nepochopila, mně se to nikdy nesmrsklo. Nenatahuješ to moc? Kráčející patku určitě ve výbavě nemáš, ta se dokupuje

boudova
26. nov 2011

@mehlo Achjo, já z toho šiju pytel na pleny dle návodu od @caramilla takže tam mám jen ten PUL. A klouže, natahuje se, smrskává se a už je tolikrát prošitej a vypáranej, že je ta PUL vrstva už stejně v pr... pryč 😎

mehlo
26. nov 2011

@boudova aha tak pytle jsem šila jen dva pro nás a udělala jsem to normálně lícem k sobě a přejela na overlocku pro nás to stačí. Jinak mě teda napadlo udělat jakoby přeplátovanej šev na normálním stroji.