Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@boudova no já právě myslela ten přeplátovanej ten se šije z lícu. On to teda není klasickej přeplátovanej, ten si ze školy už nepamatuju, ale takovej zjednodušenej. Uděláš to jakoby jsi chtěla prošívat. Sešpendlíš si to jako na normální šev, ale ten švovej přídavek dáš k jedný straně a z venku to prošiješ rovně. Doufám, že to píšu srozumitelně. A už jdu udělat hají, ráno budu nemožná
@mehlo Díky za držení pěstí... co vím, tak někdy v přechodové fázi, nebo ještě ke konci 2. doby porodní je vyšilování, respektive pocit, že určitě umřeš docela normální... takže uvidíme, jak to nakonec proběhne u nás - domluva je samozřejmě taková, že doma jsme jen dokud bude vše ok a dokud se budu cítit bezpečně...
Díky za pochvaly rukaviček, to mě jakožto začátečnici potěší 😉
@medvi11 Střih na rukavice jsem neměla, jen jsem okoukala, jak se dělá ten palec a zbytek už jsem si udělala nějak sama. Tady je dobrý, že se soft nepáře, takže můj rovnostroj to zvládl 🙂
@kryska5 Já dávám tu gumičku zevnitř na tu vrchní vrstvu, v tomto případě soft, šiju 3-krokým cikcakem podobně jako u plen, nejlepší to je našít ještě na nesešité rukavice, což já zapomněla, tak jsem pak došívala, ale šlo to 😉 Jo a použila jsem přímo ten lastin. Vnitřní vrstvu jsem pak jen strčila dovnitř a obšila na tom kraji.
@rebelie Také fandím domácímu porodu, ať je to bez problémů. Po mé první zkušenosti s porodnicí bych snad příště také takto, ale asi nemám takovou odvahu... Ještě jsem si vzpomněla, že jsi chtěla šít prostěradlo z froté s pul zátěrem. Já bych z toho asi šila jen takovou podložku, mám jednu od Uzlíka a je fajn: rozměry matrace, stačí jen na krajích zahnout nebo obšít lemovkou a na rohy dát gumky, které se pak zachytí za matraci, já na to pak dávám ještě klasické balvněné prostěradlo, které měním a toto spíš jen při nehodě.
@caramilla krása, ako obvykle veľmi pekná kombinácia. Obdivujem 🙂Ja sa nejak nie a nie pustiť do dospeláckych vecí. Tie na deti mi prídu omnoho jednoduchšie a hlavne sa dajú strihať aj na stole, to veci na mňa asi ťažko... 😒
@rebelie veľa šťastia, tiež obdivujem odvahu, ja by som to nedala, som strašný stresor.
@daisyr Jj, prostěradlo je ještě v plánu - snad to ještě stihnu, možná zítra bych mohla mít čas... Uvidím, jak mi to vyjde... ta podložka je taky variantou, ale zase mi přijde trochu zbytečné mít prostěradlo + podložku, tak si říkám, jestli není jednodušší udělat rovnou prostěradlo... no, hlavně se k tomu dokopat, že...
@ucitelka70 já momentálně nic na prodej nemám, ale chystám se @seanson na hromadnou objednávku během ledna, abych do konce února vyexpedovala
prosím ťa, potom ma kontaktuj, ak to bude reálne. Díky. Krásnu adventnú nedeľu prajem
@animal prosím ťa, potom ma kontaktuj, ak to bude reálne. Díky. Krásnu adventnú nedeľu prajem
@ucitelka70 no nejlepší bude, když budeš občas chodit tady na diskuzi, já to tady určitě veřejně vyhlásím 😎
Do tabulky jsem doplnila částky za zbytky a pokyny k platbě. https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ah... Dík!
Jo a ještě tu mám to kazové oboustranné froté, jsou toho 3 metry, někdo už se na to hlásil, ale nemůžu najít kdo... Tak se mi prosím ozvěte.
@michamicha A kolik ho teda chceš? Cenu bych dala dejme tomu 290 Kč/m, když je to ta kazovka.
Jinak mé víkendové výkony -- dodělávala jsem resty, co mi tu ležely, jako namlátit patentky na overálek, našít knoflíčky na tuniku atd., děsná zábava 😝 Pak dvě kapsovky z toho nového PULu, jsou velice roztomilé, ještě zbývá třetí. Udělala jsem je trochu jinak, než obvykle, pak objasním s fotkama. No a potom geniální zapínací vlňáky vel. S z mylly plstěné vlny. Geniální proto, že mají barvu vaječiny a tudíž u nich nehrozí vznik fleků 😀 😀
@michamicha OK, dodám tě do tabulky a jestli teda chce ještě někdo, ať se tam napíše k dalším metrům. Dík!
Ahoj holky, tak stroj stále nedotčen, ale šiju (!) 😉 - čučím tu na IT Crowd a šiju u toho skřítka Chrastíka, co jsem dostala od kamarádky... Jsem zvědavá na výsledek - mám takového z jedné strany oranžového a z druhé oranžovo-zelený proužek... snad se bude mimču líbit...
@ivuska.h Neříkalas náhodou, že už se s tím pupkem za stroj nevejdeš? Obdivuju Tvoji výkonnost...

@mehlo Šití přes líc jde, ale jakmile dám líc na líc a šiju z rubu, tak je to naprd. Taky jsem se to snačila narvat do šikmého proužku, ale to bylo už fakt moc - klouzal PUL, klouzal šikmej proužek a já se asi taky pudu klouzat a zkusím to zas zítra 🙂