Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@aerin ona nic jineho k zivotu nejak nepotrebuje.. kdyz je tam rozpoznatelna zelenina, tak to hnedka haze ven.. 😅
nastesti ji tvarohy a jogurty. rozmixovanou zeleninu schovavam do stouchanych brambor nebo bramborove kase. a z ovoce ji doma jen banany. nastesti ve skolicce do sebe haze i jablka a hrozny.
jo losos u nas taky jede 😀 holt vi, co je dobre 😅
@caramilla Tak mě fleky na ubrouskách na zadky moc netankují, prostě ty nejvíc pokaděné jen osprchuju a zbytek hodím rovnou do kýblu. Největší nálože stejně umývám pod umyvadlem a ne ubrouskama... Ty jednorázové mi ty hovínka nějak neberou, jsou moc hladké a pak ta kůže tak divně vrže... Mám je jen na cesty.
já na utírání prdky používám vypraný jednorázový 😵 a když dojdou separačky, tak hodim do pleny taktéž vypranej jednorázovej ubrousek.. mi to přijde jako dobrej matroš na to to vyhazovat :D
@ivuska.h S tím praním v ruce těch ubrousků - to nejde hodit do pračky, to by se nevypralo, nalepilo by se to na všechno a pak by od lepivky bylo všechno ostatní 😀 To je fekální téma!!! 😀 😀 😀 Jasmína má tak brutálně lepivý ho., že když jsem to umývala pod umyvadlem, tak jsem to rukou jen patlala tam a zpátky🙂 Takže teď největší nálož oddělím od zadku tím jednorázovým a zbytek dodělám vodou a najela jsem už na ledovou, ať jí to motivuje chodit na nočník, než se odtočí u nás teplá, je to na 10 let 😠
@ngvadi To už jsem taky někde četla, to možná zkusím, ty méně zas. ubrousky hodit k separačkám do síťky a pak vyprat 😀
Teda to bóďo z vaflí zní hodně dobře, škoda, že není skladem růžová! 😀 😀 😀
HOLKY, KTERÁ JSTE NABÍZELA PŘEBYTKY SOFTU? Nějak jsem zamrzla a potřebovala bych totiž asi kousek hnědého (měla jsem ho objednaného asi JEN 6M 😀 😀 😀 ), tak jestli je ještě k mání, tak se ozvěte, nechce se mi hledat v diskusi, kdo to byl 😠
@caramilla s ubrouskama to dělám stejně jako @ngvadi - koupím balík jednorázovejch za 30kč a vydrží mi tak 2 měsíci či dýl, protože vyhazuju jen ty úplně pokaděný, ostatní peru a každej ubrousek vydrží neuvěřitelný množství pracích cyklů na 60...jsou nezničitelný, takže mi dojdou až je malej všechny zakadí - fakt doporučuju!
😉
@michamicha balíček dnes dorazil!!! moc díky!! včera mi nešlo připojit se k internet bankingu - sekal se mi net, takže platbu jdu poslat ted, díky moc!
@caramilla prej motivace s tou ledovou vodou 😀 😀 😀 😀
já si našila ubrousky na zadek z výprodejovýho kazovýho flanelu. Peru to s plínama a nežehlím. Používáme to i jako žínku při koupaní. Se mi i líbí, že tou hrubší stranou jde to horší setřít a druhou "doladit" 🙂).. Ale zatím jen kojím, takže na macky nevím, jak to bude fakčit.
@vdovec já siprávě u Mylly koupila nebělený flanel a říkala jsem si, že si z něj ubroubím čtverečky a budu je používaz na zadek, ruce, pusu, atd. Ještě jsem se k tomu nedostala, ale jsem ráda, že Ty máš pozitivní zkušenost 🙂 To je moc fajn a jinak - Fany má rozhodně snáz utíratelnou stolici než jakou měl za miminkovskýho období - často jsou to jen tuhý šišky a jen když rostou zoubky, tak je to řidina a to vyjde nastejno jako vaječina, takže jestli to bude u Davídka podobné, tak určo budeš s látkovýma ubrouskama spokojená 😉
@caramilla
@crawler to je zase téma 😀 o těch jednorázových ubrouscích jsem už také slyšela... taky je používám, tak bych mohla recyklovat. Naštěstí teď nemáme tak velkou spotřebu, co jde, tak se snažím, aby kadil do nočníku, ale občas se to nepovede a to je pak jiné kafe (taky to má lepivý a všude a vůbec mu to nevadí a nedávám separačku, no hnus 😀 😀 😀 )
@ivuska.h Tak my doma ubrousky na pusu skoro nepoužíváme, ale čtverce z nějaké ne moc zničené tetrapleny obšité třeba nějakou barevnou nití (jako to dělá HD) by mi přišly dostačující... zejména na otírání dětských pusinek...
@caramilla Tak s tou studenou jsi mě fakt pobavila - dej vědět, jestli tahle motivace funguje 🙂... Hele a když se vy... na nočníku, tak jí umyješ teplou? Aby to fungovalo, tak by to tak mělo být, ne?
@rebelie Ona se do nočníku nevytento, tak to řešit nemusím 😀 😀 😀 Když má vzácně tuhej bobek, tak se vytento i do nočníku, ale většinou se pos. a to si ani neuvědomí a je to v plínce. Schválně to určitě nedělá, protože když kadila kdysi tuhoše (měla celé miminkovské období až do roka problémy se zácpou a to dost hrozný, takže nočník pro ní byl záchrana, protože tam se schoulila a šlo to, od půl roka do roka kadila dost často do nočníčku a utírala jsem toaleťákem, protože ani nebylo co. Ale jak začala jíst s náma, to je děs 😀
Mě ani nevadí, že nekadí do nočníku, párkrát se to povedlo a hovínko z nočníku nešlo vyndat 😀 😀 😀
@crawler tuhoše v tomto ohledu závidím 😀 😀 😀
To je téma! 😀 😀 😀
Holky, hodím ten dotaz i sem... co byste šily z merina interlock? Díky za tipy!!!
Jinak jsem včera cca do 2h stříhala mylly, nějak mě to chytlo a stejně jsem nemohla neusla a myslela jen na stříhání 😀 😀 Za to jsem už v 5h vstávala 😝 Takže už přebývá jen oliva merino a zel. patent.
Další balík někde na cestě ke mně, ale zatím nedorazil, včera tu byl před polednem, tak snad ho ještě dnes dovezou. Byla jsem hodku dopolko pryč, tak snad se netrefili zrovna v tu dobu, ale to by byli super rychlý na to, že to sem jde už týden 😅
@ivuska.h Stalo se ti minule, že ti něco přišlo napůl? Mě přišel bambus autíčka, ale jen cca 6m (zdálo se mi ho méně, než žabek, tak jsem přeměřila a bylo ☹) Tak buď dojde zbytek v dalším balíku nebo si spletli šestku s devítkou (9m jsme objednali, zaplatili)
@gucz ahoj, ja budem chcieť reflexné nažehlovačky - smajlíkov a stopy rúk a nôh. Tebe sa čo páči?
@ucitelka70 neviem, nepozerala som to ešte tak podrobnejšie, ja len že ak by to dakto objednával, tak by som sa pridala. Ja z účtu nemám zdarma medzinárodné platby, tak by som to ja objednávať nechcela sama
@ucitelka70 @gucz na reflexné nažehlovačky by som sa kľudne pridala aj ja 😀
a na látky nie?
a kedy to chcete? mne to úplne stačí po novom roku...
holky, z čeho byste dělaly nákrčník. Potřebovala bych pod bundu, když nosím v šátku. Pletení u mě nepřichází v úvahu. Myslíte, že z Milly merina oboulícu by to mělo smysl?

@terezita taky?😀