Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky,prosím, jaká barva patentek odpovídá - zelenkavému, tyrkysovému a hnědému softshelu? můžete mi napsat ta čísílka z barevnice? já ji nemám a vím,jakmonitor zkresluje, tak abych nekoupila úplně blbý odstín :-/ Díky moc!
@terezita Hele, tady bylo na teplomeru asi 3 nad nulou nebo tak nejak. Ale sviti slunicko a ta vesta je fakt hodne tepla. Ja jsem dnes hodinu a pul byla na prochazce Jasminy tempem jen t lamakabatku + tenke dlouhorukave tricko. Fakt lama hreje jako prase.
Jasmina na prochazce mela vesticku + softku. Jenom ve vesticce by ji byla venku zima, to jo 😀 Ale pro drahu modelky se musi neco vydrzet ne 😀 😀 😀 Kdyz s ni jdu po postu nebo pro zavazku biomlika, tak ji taky narazim jen cepici 😀
@crawler jo, outfit vel. 68 na holcicce vel 86 😀 😀 😀 Kalhoty jsou od Lindex 68 a jelikoz jsem nesehnala presne tyto vetsi a sit to je opruz, tak nosime furt tyto 😀
Patentky - k zelenkavemu nejsou na 100%, ale ja je davam B 44, k hnedemu nejsou zadne, ale jdou ty rezave hnede, cislo z hlavy nemam a pro vzornik jit nechci. A k tyrkysovemu, myslim, nejsou vubec zadne, ja davala cerne.
jo a ja nutne potrebuju tmave modrou lamu!!!!!
mam neprekonatelny problem, ta propinaci modro-autickova mikina se Zakousovi v satku rozepina a teplou mikinu pres hlavu mam jenom hnedou a lamu taky jenom hnedou...a proste mu nemuzu davat hnedou mikinu k modrymu outfitu, chapete to, ze jo???? 😀
@caramilla Ahoj, prosím tě, k těm knoflíkům...když ten vrch obalíš látkou, jak tam pak přiděláš ten spodek? Přilepíš? nebo jak? Pořád mi to nějak nejde, tak šiju oblečky radši na zip. 😀
Jo a vestička supr pro pidimimi. Já dnes taky střihla vestu, ale pro tchýni. Když minule viděla lamu, byla z ní nadšená, tak mi to vnuklo nápad...udělat jí dáreček pod stromeček 😀 Je zrovna v nem., tak aspoň na to mám čas. 🙂
@aerin já? že se ptáš, chápu!!!!! 😀 😀 😀
Lama se vymáchá a pak už nesviní. Dneska jsem teda ještě z Jasmí u Dr. obrala pár chlupů na košili, ale to je tím, že jsem na naší hypermoderní nové pračce v jednu v noci nenašla funkci máchání 😀
Nenašla jsem totiž 4 špulky nití na OL, takže jsem šila jen rovným stehem ty švy vevnitř, OL lama vůbec nepotřebuje 😀
@katkaela Je to druh flízu s dlouhým chlupem - po obou stranách. Je to mazlivé, hebké, ale je to umělina a někomu to třeba není příjemné "na suché ruce". Já na sebe mám kabátek podšitý bavlnou, ale šijí ze s welsoftu (lamy) i drahé župany, co se dávají třeba na holé tělo 😀 Je to hodně hřejivé, měkké...
Kupujeme to buď u moraviatex nebo wendy, v hromadných objdnávkách 😉
@palosek knoflíky z VTC jsou bohužel jen do speciálního lisu, takže u mě je to 250 Kč v pr... Ale na to jsem zvyklá, chtěla jsem to vyzkoušet brát velkoobchodně, na Fleru jsou drahé a navíc jsou úplně na houby. Teď mám objednané jiné knoflíky, které by snad měly jít potahovat ručně a cena by nemusela být tak strašná, velkododavatel ale dodává jen po 1000 ks, ale zkusím ukecat malé balení po 500 Ks, uvidím jaká bude cena, kdyžtak pak přebytky nabídnu 😀
ach jo...nema nekdo doma zbytecnyho pul metra granatove lamy z wendy????😅
http://www.produktservis.com/katalog/wendy/lama
@caramilla Ahaa, ja som kúpila u nás v Hodoníne, práve niečo podobné a tiež to desne, ale fakt desne špiní pri strihaní. I keď sa mi zdá že to má trošku kratší chloupek, ale je to velmi jemné a príjemné. Malej som z toho ušila overálek na spanie https://www.modrykonik.cz/fotoblog/katkaela/alb... tiež teda podšitý bavlnou a mamka ušila zavinovaciu deku do autosedačky https://www.modrykonik.cz/fotoblog/katkaela/alb....
@crawler Tak to bych asi odpor teda překonaka, kdyby měla hnědý nebo nějaký z těch modrejch 😀
@mehlo 😀 😀 😀 ó, Jasmí má nápadníka 😀 Ale to je tím, že ji nezažil na živo, jí malý chlapečci nesnášej, protože je hrozně vlezlá a furt se do všeho montuje, její 5letý bratranec je na ní už úplně alergickej, protože mu bere angličáky a baví jí je házet z výšky do krabice a ten 2letej jí zase nesnáší, protože jí miluje jeho máma, protože má 2 kluky, tak je Jasmínka prostě její princezna 😀
@katkaela Tak to možná bude ten medvídek spíš... Nevím, toto jsem v metráži zase neměla v ruce já. Ale vypadá to luxusně, lépe než ta lama (na účely overálků určitě 😀 )
@palosek No, tak to je tento návod asi:
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=7734&user=...
Ale tím právě ty VTC potáhnout nejdou mě to teda přijde...
Já zkoušela i kleštěma to scvaknout a nejde to. Jedině fakt obalit to hadrou celé a přišít, ale s tím se s. nebudu 😖

Včera jsem došila z lamy vestičku pro Jasmínku, stříhala jsem to tak od oka, že jí je to malé 😢 😢 😢
Ale jinak je hezká a teplá. Ale půjde z domu a budu muset ušít větší, což problém není, ale co problém je, jsou všude ty chlupy! 😀
Kombinace šeřík + tmavě šedá lama je luxusní! 😀 😀 😀