icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
29. nov 2011

@caramilla takže teoreticky - když by člověk udělal pár hromadek za rok, tak potřebuje žl 😀...no ale já si myslela, že při rd si můžeš přivydělat kolik chceš, ale nesmíš dávat dítě do školky nad nějaký limit /ten nevím)...

kapsa právě nevím, jak se jí odborně nadává - mám tu burda knihu, tak bych si nastudovala postup, ale je tam milion variant a já nevím, která je ta "moje" 😅

michamicha
29. nov 2011

při RD si můžeš vydělat kolik chceš, tam žádnej strop není, při MD si můžeš vydělat taky kolik chceš, ale nesmí to být příjem od stejného zaměstnavatele na stejnou smlouvu jako jsi měla před nástupem na MD 😉 já ŽL mám jako vedlejšák, ale jelikož kšefty moc nejsou a já si třeba účetní dotuju ze svý kapsy, tak to od nového roku pozastavím na cca 2 roky, pak už Vojta bude chodit do školky a uvidím jak to půjde...

mehlo
29. nov 2011

@caramilla jo on by s ní soupeřil, kradl jí hračky a tak podobně. On je taky šílenej.

mehlo
29. nov 2011

@alinn ted je to přesně maloobchod, velkoobchod. To mám já. Jinak zprostředkování obchodu a služeb- to mám taky, ale tam je to spíš jako že prostě zprostředkuješ ne že prodáváš. Ale nevím jak to mají u Stoklasy, jestli to kontrolujou

baarca
29. nov 2011

@mehlo Nestíhám dočítat, tak nevím, jak se to vyvíjí u vás, ale u nás to neštovice jsou. Takže pro zájemce z Prahy... 😀 Jinak ale už mám první poznatek - při neštovicích je nejlepší handmade oblečení, protože u kupovaného Matese škrábou cedulky 😅

ngvadi
29. nov 2011

kdy je nejlepší čas na neštovice? půl roku je asi ještě příliš brzo, co? 🙂

caramilla
29. nov 2011

@ngvadi No, samozřejmě jsem pomotala RD a MD, že 😀 Při RD je to neomezený určitě.
@crawler Jo, přesně, kdybys to brala ad absurdum, tak se počítá obrat, tzn. že jedna hromadka nad 10 tisíc Kč (objednávka, tzn. objedná Caramilla a šmitec) a musíš mít ŽL. Ale takto bych to nehrotila 😀 Spíš, když bys šila na zakázku nebo něco prodávala 😀

@michamicha Tak, jak jsi to napsala, tak je výklad a tak to tvrdí ve všech on-line poradnách na internetu, ale když jsem se byla u nás na úřadě zeptat, tak mi řekli, že při MD jakákoliv DPP (u úplně jiného zaměstnavatele a na úplně jinou činnost, než jsem odešla na MD), a seberou mi rodičák. Možná bych se teda soudní cestou domohla, ale to mi za nervy nestálo, tak jsem to všechno přepsala na manžela nebo odložila až na RD a zaplatili mi to dodatečně. Úřednice v našem státě, to je kapitola sama pro sebe 😀

mehlo
29. nov 2011

@baarca no tak u nás ne. Žádný flíčky nepřibyly a už mu to taky začíná blednout, je to jen nějaká vyrážka

caramilla
29. nov 2011

@baarca
@ngvadi Hele, tady to vypadá na hromadu neštovic, co? 😀

mehlo
29. nov 2011

@ngvadi no to asi jo. Dcera od kámošky je měla asi v 9 měsících a říkala, že to byla síla

boudova
29. nov 2011

Ježiši, já se s tím pytlem šiju - přesně s těma slonama - a oni si ho prodávají a maj ho, koukám, šitej přes líc!!! Tak to bych uměla taky 🙂 asi to od nich okoukám...

mehlo
29. nov 2011

@caramilla no to jsem zvědavá kdy je budeme mít my doopravdy. Ve školce už prej všechny děti měly, teda kromě těch novejch, tak jsem zvědavá, kdy to někdo z těch novejch donese at to máme za sebou

mehlo
29. nov 2011

@boudova no vždyt takhle ho mám taky, ale na prodej bych ho takhle teda nedala ani omylem. To bych vymyslela jinak

baarca
29. nov 2011

@ngvadi U vás taky jsou neštovice? Karolka to určitě chytne taky, to je jasné. Mám pocit, že už jí taky začíná, teď navečer chytila taky zimnici a přesně tak to začalo u Matese, tak uvidíme, zda bude ráno pupínkatá.

boudova
29. nov 2011

@mehlo viď 🙂

crawler
29. nov 2011

@boudova a jak to vypadá?😉 normoš jsem včera šila pul na pul a šilo to parádně - vůbec žádný problém...patku jsem měla obyč kovovou s plastovým předkem...takže asi bude záležet na stroji - ale teda žádný diferenciál nemám...

boudova
29. nov 2011

@crawler vypadá to bleďě, zas jen civím do netu a objedenávám pleny - ticka v prd... zase dneska. IV PUL a pleny 🙂

crawler
29. nov 2011

@boudova jé, máš si našít 😉 pulky jsou raz dva - stačí lemovací gumka - u stoklasy za pár kaček a zrovna je na ni "hromadka" vid @ngvadi 😀 a pár patentek - kleště si můžeš půjčit od někoho na snap servisu - kupovat je to škoda peněz :-/

boudova
29. nov 2011

@crawler vzhledem k tomu, že jsem se (zatím) nezmohla na ten pytel 😲 tak se do větších projektů radši nepouštím. Slíbila jsem si, že až zvládnu pytel, tak ušiju přebalovací podložku na komodu (máme nějak nestandardní rozměr, žádná na to nejde) a pak chci ušít mantinel z téhle látky - obr. - a pak asi ty PULky 😅

ngvadi
29. nov 2011

boudova, nechceš IV organic farma pulky vel. S? použité, ale ještě funkční? 🙂

jinak já přešla na lemování pulek flízem, jsem z toho nadšená 😵 krásně to vypadá, je to měkoučké a neprovlhá to 🙂

crawler
29. nov 2011

@boudova lát´ka je krásná !🙂 u mě to bylo - prvně pulky a pak teprve přebalovačka😀
@ngvadi a není to příliš pracné?? jako že - musím ustřihnout pěkný tlustý proužek a pak na obou stranách podhrnovat? :-/ zase tou lemovací gumkou je to rychle a mě to teda neprovlhá... 😕

caramilla
29. nov 2011

@ngvadi Taky lemuju flízem, je to příjemnější a levnější, ale zase mě to neba, je to hodně práce 😀
@boudova Teda tak ten pytel obšitý na OL je fakt strašnej! To bych se styděla prodávat, přesně jako @mehlo
Ta látka na mantinel je nádherná! 😀
Pokud ti jde PUL dobře sešívat takto, tak udělej francouzský šev 😉
http://www.moje-rodina.cz/tvoriva-dilna/sici-se...

ngvadi
29. nov 2011

craw, flíz nemusíš podhrnovat, nepáře se, takže stačí jen rovně ustřihnout 🙂

caramilla
29. nov 2011

@crawler nepodhrnuješ, flíz se netřepí 😉 Pracné je to, že se pod to musí na PULky našívat lastin a pak dávat pozor, abys ho nepřišila...

caramilla
29. nov 2011

@ngvadi ale rovně ustřihnout, to je orpuz, další (už asi 10005.) důvod pro pořízení řezacího kolečka 😀

animal
29. nov 2011

@caramilla na MD si nesmíš vydělávat, jinak o MD příjdeš a na RD to lze a to neomezeně. U svého zaměstnavatele můžeš, ale smlouva musí být na jinou pracovní činnost, než jsi dělala před MD a nebo jakoukoliv činnost u jiného zaměstnavatele. Jo a odvádíš z toho daně.

nika
29. nov 2011

@caramilla teda mají u vás pěkný binec ve vykladu zákona, zasloužili by si přednášku, Ti povím.

jinak krásná vestička 🙂 a i knoflíky moooc obdivuji 🙂 paráda, a i všechny ostatní výtvory 🙂

ngvadi
29. nov 2011

car, ehm, proč lastin? já teda pod to našila v těch místech, co to má pružit, normoš lemovací gumičku a basta 🙂 a asi by tam šla našít i obyč gumička, na nějaký vytahání moc nehraju, to už se spíš vytahá ta lemovací vcelku a co pak s tím...

boudova
29. nov 2011

@ngvadi teď jsem koupila dvoje 😀

boudova
29. nov 2011

@caramilla tak to jsem si musela uložit ten odkaz - tam se ještě něco přiučím 🙂 díky
Já si zakázala tu látku koupit, dokud neušiju aspoň ten pytel!!!