Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@vdovec Pěkné to máš 🙂 Vsadku s nacvakávacím zateplením mám taky v merku, jen co někam odklidím MM, aby neviděl ten bordel z lamy 😀
@crawler Výpustkové kapsy jsem dělala na dvou softových bundách. Jestli máš odvahu zkus, ale nepočítej s perfektním výsledkem na milimetry, protože soft je dost tlustý a špatně se to schází v místech, která se scházet mají. S nějakým tenoučkým plátnem by to byla jiná, toto je nepříjemné, nemůžeš si to předem zažehlit atd. Ale dá se to.
Koukám, že zas odpovídám s křížkem po funuse... Nevím, co kdo dneska ušil či nafotil, nemám pořádně dočteno, přes den jen z mobilu a teď se mi nechce hledat x stran zpět, co jsem vlastně viděla... Tak pardon, neberte si to osobně. Včera jsem šla spát v 10, dneska už taky pomalu odpadám, nějak se asi začínám cítit těhotně či co 😀 Plánuju ještě tak 1-2 doplnění zboží na eshop a konec, tak snad kolem 10. bych mohla zavřít, výroba sice končí až 20., ale aspoň budu mít nějaké rezervy po novém roce, než zas výroba naběhne naplno... Včera porodila jedna známá, co měla termín týden předemnou, tak si začínám uvědomovat, že už to asi brzo přijde...
Jinak k tématu -- dnes jsem ušila overálek pro kamarádku, co má rodit měsíc po mě, je z toho nového ŠD froté z barevně rostlé biobavlny, vypadá to dobře přírodně 🙂) Kamarádka si nenechala říct pohlaví, takže se to hodí, že je to takové neutrální. Materiál příjemný a dobře se šije. Pak dám foto. Dále dnes téměř dokončeno pyžamo pro MHD, akorát bylo dost těžké něco šít a vyhýbat se Klárčiným otázkám, co to šiju, protože kdybych jí to řekla, zaručeně by to vykecala a zas na vymýšlení nějakých báchorek nemám fantazii 😀
@vdovec Teda vsadka vychytaná! 😀 Červená fotit, jo, to je boj 😀
@ivuska.h Jo, já ten výklad zákona nebo co to je, znám, a i jsem podávala dotazy a bylo toto potvrzeno, ale jak jsem psala, úřednice na úřadě v Benešově mi řekla, že pokud budu mít jedinou korunu výdělek při MD, tak mi ji seberou. Asi bych se soudní cestou domohla, ale známe českou justici, že, radši jsem to vyřešila "obejitím" 😀
S ŽL to teda teď je, že nemusíš pozastavovat živnost, když máš MD? Normálně při MD můžeš dále podnikat?
S tou školkou to bývalo více jak dopoledne, tzn. nesmí tam chodit od rána do večera, ale dopoledne může, takto to dělala sestřenice před 2 lety, dítě hlídala babička, dopoledne ve školce, ona brala RD a chodila do práce na celý úvazek.
@ivuska.h Hm, to froté je fakt krásný, ještě, že jsem ho minulý týden neobjevila:D
http://www.sijemdetem.cz/produkt/přírodně-barev...
@caramilla Pokud ti ta MD neplyne z nemocenského pojištění, které sis platila jako OSVČ (tj. plyne ti ze souběžného zaměstnání), můžeš normálně dál podnikat. Paní od vás z úřadu mele nesmysly, ovšem asi tu moc rukách má a byla by to nepříjemná komplikace... Takže v případě potřeby raději řešit předem. Mě se MD vůbec netýká, neplatím si nemocenské a v práci jsem před 1. porodem měla smlouvu na dobu určitou, která mi už dávnou zkončila, ani na Ondru jsem PPM neměla, hned po porodu rodičák. Ta školka je omezená víc, kdybys dávala každý den dopoledne, nevychází to, přesná čísla ti teď neřeknu... Ale týká se to vpodstatě jen státních školek, placené hlídání nebo chůvu nikdo nezjišťuje, to ani prakticky nejde.
Holky švadlenky, mám dotaz... co patří do základní výbavy? Samo kromě šicího stroje 😀. Jdu ho objednat, tak co mám ještě přihodit do košíku....
@ivuska.h Aha, s tím ŽL je to teda zajímavý, myslela jsem, že se musí zastavit právě úplně - když většina holek podniká na jméno svého mhd, tak jsem myslela, že to je proto, že musí pozastavit živnost. To totiž ta paní na úřadě mlela taky 😠
Já jsem stále zaměstnankyně a snad mi PPM ještě vyjde i na 2. dítě 😀 , ale plánovat se nic nedá, že 😀
Školku řešit nemusíme, mě se to netýká, tady v Benešově stejně Jasmínku do pěti nikam nevezmou 😀 😀 😀 A já o to asi ani nestojím, ZATÍM! 😀 😀 😀
macin: nůžky, metr, křídy... no a zbytek už se většinou nějak zaimprovizuje🙂
@caramilla On je pak spíš problém s placením sociálního a zdravotního, proto asi podnikají na manžely, kterým to už platí zaměstnavatel a mají pak vyšší to minimum, odkdy by platili jakožto OSVČ. Protože žena na RD je státní pojištěnec, ovšem pokud si nevydělá nad určitý limit (z hlavy neřeknu).
Díkes... nůžky mám nějaké krejčovské 200mm a entlovací, ještě zvažuji nějaké prťavé, na párání a začišťování, jak velké si mám pořídit? Mají 115mm, 140mm, 160mm - potřebovala bych si je vzít do ruky, ale to moc nejde... a u nás v galanterce asi tyhle mrňavý mít nebude a přiznám se, že už jednou jsem přeplatila 130 korun u těch entlovacích, tak ty další už koupím radši na netu... A špendlíky takové ty tenké s barevnou hlavičkou?
@ngvadi popř. Holky, nevíte, jde 100klasí dvojjehla do Brotheru?
holky dotaz. Sháním zip do oboustranné mikiny. Prostě aby šla zapnout z rubu i lícu. Netušíte, jestli se vyrábí a jestli se dá sehnat? A ještě bledě modrý nebo zelený (hehe, asi ne, co?). Jediný, jaký jsem sehnala, byl černý. U stoklasy jsem nic nevykoumala.
@sufik1 ja jsem v galanterce pouze koupila za 15,- oboustranny jezdec na normalni kostenej zip 🙂 (na spiralu se pry nedela, nevim...)
je to isce takova obluda velka hnusna ale funkcni je 😀 https://picasaweb.google.com/108769865842662890...

tak jsem sfoukla ten nákrčník, naštěstí jsem doma měla mikynu, co měla podobný rolák. Tak jsem nemusela moc řešit střih. Ještě udělám malýmu, nacvakám patentky (možná) at jsme nakonektovaní 🙂 a netáhne nám do šátku. Je to z flísu, dvojitě a fotka s bleskem ☹