icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monr
14. dec 2011

@ucitelka70 to žlté piké sa mi celkom pozdáva, do toho by som išla

monr
14. dec 2011

ale všetko závisí od zajtrašku, budem vedieť, či dostanem nejaké peniaze, či nie

mehlo
14. dec 2011

@caramilla tak tohle přesně je i moje matka. Lékaři jsou na to studovaní a ty ne a vůbec nechce připustit, že když to člověku aspon trošku myslí, tak že si dokáže zjistit plno věcí a pochopit je. A tím chci poděkovat všem tady, protože bez vás bych nevěděla skoro nic. A nejvíc mě na tom štve to, že si furt stěžuje na nějaký bolesti všeho možnýho, vyžádá si radu ode mě a pak se stejně řídí tím co řekne doktor

macin73
14. dec 2011

@rebelie no já mám 0 rh neg a jsem dárce a i když se říká, že nulka neg je univerzální dárce, platí to snad jen v případě všech ostatních krevních skupin, ale ne u 0 rh neg... mě se pak ptají i na písmenka, co mám uvedená za skupinou (když se jednalo třeba o operaci srdce a potřebovali spec moji skupinu...)... tak třeba i kvůli tomu, co já vím? prostě vím, že po porodu mě i malou nabírali a radši mi píchli tu injekci... i když jsem ji už jednou v průběhu těhu dostala...

mehlo
14. dec 2011

@crawler jéje to my jsme s dárkama už skončili. Dopis ježíškovi jsme nikdy nepsali- myslím s mhd a ted si dáváme už jen praktické věci, tzn. ponožky, spodní prádlo max oblečení. Je to smutný, taky bych asi zase chtěla něco jen tak a ne věci do kuchyně apod.

mehlo
14. dec 2011

@macin73 jé ty jseš dárce? můj mhd taky, má A+ a kolikrát mi říkal, at jdu s ním, ale to já bych jim tam 100% omdlela, stačí mi když mi berou krev u doktora a jsem z toho skoro na omdlení

maly_prcek
14. dec 2011

Ahoj holky,
tak mám doma nového Bratra 😀 😀 😀 😀 OL 3034 na narozky 🙂 Čučím a to jak z jara a bojim se ho 😀 Tak mi prosím zkuste říct, co na čem jak šijete (hlavně ty trika kolem krku, zakončování rukávů atd.), bo jsem z toho fakt jelen...

a co si tak dokoupit z galanterky? Hlavně jehly a které nitě...
Dík moc.

crawler
14. dec 2011

@mehlo tak praktické věci my zas nee - ty kupujeme rovnou, když je potřebujeme, o vánocích si děláme radost 😉

monr
14. dec 2011

@maly_prcek gratulujem a v dobrom závidím 😀

macin73
14. dec 2011

@mehlo jj, už dlouho, dokonce už mám doma bronzovou a stříbrnou plaketu Janského 😀... u nás daroval táta a pro mě to vždycky bylo něco, co jako dospělá chci taky... moct aspoň takhle pomoct... sice se občas objeví zpráva, jak krev využívají a berou z ní jen něco, zbytek "vylejou", ale to mě nezabrání tomu, abych darovala... já se na to vždycky těším 😝... jen jsem měla pár let pauzu, protože jsem chodila na imunoléčbu, ale už jsem zase fit, takže zase můžu... naposledy jsem se ptala, kdy nejdřív po porodu můžu 😀

lenasss
14. dec 2011

holky vím že to semnepatří ale jste tu všechny matky a tak jsem se chtěla zeptat stalo se vám někdy v těhotenství že jste měli šišaté břicho mám ho dnes celý den na jednu pak zas na druhou stranu vyboulené a dost to bolí 😠 u prvního se mi to nikdy nestávalo mám pocit jak kdybych tam cítila zadek 😝

rebelie
14. dec 2011

@mehlo Omdlívající dárkyně na transfůzce nemaj moc rádi - kamarádka tam se mnou byla, taky omdlívá, a skoro jí vynadali...
@lenasss Šišatý břichno je normální...

mehlo
14. dec 2011

@maly_prcek čau jehly úplně stejné jako do normálního, nitě nejlépe kony 5000 m nebo 10000 m, nejlevnější asi na strimě, ale tam je zas problém, že mají napsáno skladem a kolikrát to nemají a trvá jim strašně dlouho než to dodají. Nějaký kony jsou ted v tý mý tabulce VTC, ale ty jsou proti těm ze strimy strašně drahý.
Trika kolem krku- normálně ustřihnu patent o kousek užší než je krk a složím na půl a potom obě strany patentu přišiju ke krku OL. Ten švovej přídavek co je ušitej OL otočím dolů jako směrem do trička a z lícové strany prošiju normálním strojem rovně. Stejně tak i u rukávů

mehlo
14. dec 2011

@macin73 no mhd nevím jakou má plaketu, ale nějakou taky. chodí asi tak 15 let, možná trošku mín, přesně nevím. Zrovna včera mu přišel dopis z Třebíče, že maj nedostatek, tak aby přišel, ale nemůže protože má nějaký prášky na tlak v oku.

mehlo
14. dec 2011

@rebelie jo právě proto tam nejdu

mehlo
14. dec 2011

@maly_prcek tak ne užší patent ale kratší, ted to po sobě čtu a divím se co píšu za kraviny

macin73
14. dec 2011

Jo, jinak pošta "nezklamala" a spěšný balík doručuje už týden... opět nedoručí, jen asi přijde lísteček 😠 . Volala jsem do Ragosu, říkali, že je to s těmi balíky a ČP děsný, tak mi poslali stav, kde je. Dneska ho balíkáři složili na naší poště, že mi zítra donesou lístek a já bych měla šupajdit na poštu... takže pošupajdí v pátek oni ke mě, já nepotáhnu z pošty balík se šicím strojem v jedné a dítě v druhé ruce... to jako upadli... 😠

maly_prcek
14. dec 2011

@lenasss Taky jsem mívala šišaté břicho a pokud se dítko trefí do nějakého vazu atd., tak to pak bolí... Takže neboj 😉

boudova
14. dec 2011

@mehlo Chtěla jsem dopsat adresu do hromádek....nejde mi editovat...to je jen u mě? Nebo to máš teď zavřené?

ucitelka70
14. dec 2011

@monr jaj, keby niet tých problémov s peniažkami, vykúpili by sme polku fabriky, no a kde to skladovať? ale všetky sú super.... no a vieme, čo stoja v obchode oblečenia- kde nič-tu nič, a ešte k tomu nie vždy kvalitne ušité

ucitelka70
14. dec 2011

@maly_prcek blahoželám k narodkám aj k OL

monr
14. dec 2011

@ucitelka70 no práve to, ja som síce total začiatočník, ale také látky a predstava čo chcem aby kočky nosili, tak nič poriadne nemajú. tak by som im radšej pošila. a už som pozerala viacero vecí, dokonca by som niektoré zobrala aj tie 3 kg, ak by sa nik nepridal. no ale uvidíme zajtra.

mehlo
14. dec 2011

@boudova zavřený to nemám, ale už asi vím kde je chyba. jdu to spravit. už by to mělo jít

monr
14. dec 2011

@ucitelka70 a už sa ako magor prehrabávam 2 hodiny vo vzorkovníku z mtx a vyberám, preberám, čo by sa mi páčilo a hodilo. 😀

mehlo
14. dec 2011

@macin73 no tak to je drsný už se ničemu nedivím. Já nedostala do schránky ani ten lístek a čekala jsem na mylly další dva dny.

zikie
14. dec 2011

@rebelie Ahoj, Hořovice vřele doporučuju!!! Rodila jsem tam před měsícem a nemůžu si stěžovat vůbec na nic. Vše na jedničku s hvězdičkou....

ucitelka70
14. dec 2011

ahoj, pruženka silikonová to je ako lastin? do pl. nohavičiek ide toto? http://www.stoklasa.cz/pruzenka-silikonova-elas...

caramilla
14. dec 2011

@maly_prcek gratuluju 😀
@lenasss Šišatý břicho jsem taky měla, když se dítě vyboulí a protahuje a přesunuje, tak je to děs a bolí to 😀
@macin73 Vidiš, a mě posledních 14 dní zase pošta překvapuje pozitivně. Všechny balíčky, co mi kdo posílal obyčejně nebo doporučeně, jsem měla do druhého dne doma! Obchodní balíky jsou horší. Obyčejné balíky nic moc, ale nejhorší jsou fakt asi ty obchodní 😀 Když chceš něco do druhého dne, nejlepší je RR a nebo obyč, to je paradox, co? 😀 😀 😀

caramilla
14. dec 2011

Když už se tu dneska tolik plká o všem, tak jedno OT pro ty, co mají ráda barvičky
http://www.keramika-benesova.cz

macin73
14. dec 2011

@caramilla no u nás už od konce listopadu doručují balíkáři JEN obchodní balíky s označením BO, ostatní BX, BA atd. se ani neobtěžuji doručovat, nechají na poště a ta s denním zpožděním roznáší lístečky, a to jen občas... 😠

co je to OT? OD TÉMATU?