Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@alinn http://www.cenap.cz/ppr-porad.php Toto je můj zdroj, byla jsem na přednášce a pak emailem i posílala svoje grafy e konzultaci, zda si je správně vyhodnocuju. A jak píšu - před dětma to bylo 100%ní, ale teď to nechci riskovat...Můžeš si tam koupit tabulky i s návodem a nebo kdybys chtěla, tak já jich mám zásobičku doma...Nebo jsou i tabulky online, ale já to měla radši před sebou na očích a ne na netu...
holky já jsem úplně v šoku. Odpoledne asi 4 hod po objednání mi přišel meil, že moje objednávka byla předána dopravci. MTX se doted neozvalo a objednávala jsem asi před 3 dny.
@rebelie Jů, tady jsem to našla taky: http://www.gabinka.cz/latky-metraz/572-latka-fr...
@alinn No jisté to není v tom smyslu, že musíš být obezřetná už nekolik dní před ovulací, kterou vlastně v tu dobu nevíš přesně, kdy budeš mít, jen odhaduješ podle toho, jak se postupně mění čípek a hlen. Pak když máš po, tak to už si jistá můžeš být celkem dost a až do MS je to bezpečné. Každopádně doporučuju raději kombinovat ještě s metodou "zavčas ven" 🙂) Informace viz např. http://cenap.cz/ppr-porad.php.
Abych nebyla za spammerku, zde ty moje plíny, právě jsem došila sucháče, kdyby to náhodou na mě přecejen přišlo, ať to mám hotové 😀 Pro srovnání s noční klasickou Anavy, ta má 27 cm, tyto 37 😎 Dotyková vrstva je mylly bambusové froté, vevnitř 2x plné vrtsvy oboustr. froté, zesílený střed 2x český bamb. flís a spodek PUL. Zapínání na neškrábavý sucháč od Def.
@ivuska.h tak zde je fotka - na hoře vidíš kapucu (ta část s průchodkou) a pod tím je předek. Zip má být úplně od vrchu, tak právě nevím, jak ho tam mám nastehovat, když kapuca s předkem "nezařezává" 😅 A mám to určo správně - přišito značka na značku a nebylo co kde zmrvit. No a v postupu u zipu neuvádějí, že bych měla přední díl podhrnout na úroveň kapucy... 😒 tož jsem z teho jelen...
@rebelie Já mám klasické porodnické na ty první dny, tohle mám naplánované na noc až za pár dní, protože při kojení to ze mě vždycky dost hrklo a jak si v noci člověk sedá na posteli, tak je hrozně otravné, když je vložka krátká a musím si ji spravovat a popotahovat... To by se s těmato stát nemělo 🙂)
@ivuska.h Zipper: machine-baste zipper tapes to edges of front panels and hood, right sides together. Cut 2 pieces from bias tape for finishing center front edges ; measure required lenghts on pattern and add seam allow. Pin and stitch one edge of bias tape to wrong side of zipper tape, on top of previous row of stitching.
Já nějak nechápu, co jsou to "center front edges" a pak tam ještě melou odstavec o šikmým proužku, což zatím nechápu, protože je to hodně kroků dopředu a já nemám představivost - větám rozumím, tak snad až se v postupu dopracuj až tam, tak mi to sepne, ale ted u toho zipu mám obavy...když to ustřihnu, tak úplně změním šířku mikiny...a je to prostě blbost - to by přece nezapoměli napsat... 😝
@ivuska.h Teda, tak na nějaké šplouchání se fakt netěším... už si ani nepamatuju, jaký to s vložkama je... ale to dáme... hlavně, aby mimčo už zahájilo výsadek...
Holky, právě mi psala holka, co byla párkrát na Mělníku jako dula, a prý jsou fajn (dokonce prý vstřícnější než v Nera) - hurááá! takové informace já potřebuju... do toho ta milá doktorka přes víkend, tak to by bylo, aby to nevyšlo...
@alinn tak nám by nevyhovovala vůbec žádná metoda krom PPR ☹ jsem z toho smutná. No podle mě, když sleduješ bazální teplotu + čípek či hlen a vyhodnocuješ správně, tak není co řešit - jsou daná pravidla, která se dodržují a v pohodě 😉 já otěhotněla, protože jsme pravidlo porušili - bylo to o "líbánkách" a nic moc jsme neřešili a případné miminko jsme vítali /taky se zadařilo). Teď, když mi nevychází měření, tak jsme zvolili kondomy, protže rozhodně nechci brát HA... další varianty jsou jaké? o nechemických nevím... 😖 No a metoda "zavčas ven" nám osobně by se nelíbila - to zaprvé a zas - nemžeš ji použít jako antinu, ale případně spíš jako doplněk např. k té ppr, ale my to teda nikdy nedělali a stačilasamotná ppr. kdybys k ní chtěla radu, tak se ptej 😉 mohu i nafotit své tabulky a vysvětlit. ono na ní není nic těžkýho, jen tak na první dojem působí, ale mě by rozhodně činilo větší potíž vzpomenout si, že si mám zobnout pilulku 😅
@boudova Tak to jsem ráda, že i ve své těhu demenci jsem byla s to něco popsat tak, že to někdo pochopil... takhle mi to poradila caramilla (resp. takhle jsem to já pochopila) a výsledek je, myslím, uspokojivej (jen jsem měla koupit o kousíček víc, protože mi ten přesah vychází jen 12cm, a to je málo - fakt doporučuju ideálně 20cm).

@rebelie Jé škoda, to by se mi taky líbilo 🙂