Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
A ještě k tomu jekotu při porodu... příště se taky nesmím nechat, já měla při 1. DP děsný křížový bolesti a tak jsem zkuhrala, vcelku ne moc nahlas a i to v noci byla asi moc, tak mě přišli upozornit, jestli by to nešlo potišeji 😠 , takže mi to moc seběvědomí nedodalo...
tady se rodi cely den koukam 😀
@daisyr ja teda hucela v prvni DP a pri tlaceni uz jsem vylozene rvala na lesy a hrozne moc mi to pomahalo 🙂
@rebelie k tomu cipku. Podle me je to fakt hodne subjektivni. Muj dr taky porad rikal, ze nic nic a pritom ja si delala samovysetreni a presne tydenpred porodem cipek zmekl, pootevrel se, nasmeroval a dr pritom nic na prohlidce nezaznamenal. A to jsem si sebou fakt jista, ze jsem to poznala. Takze asi tak 🙂
@caramilla ja som akosi nemala potrebu kričať, len som silno hucala ked som tlačila.... Sestra pri mne stala a hustila do mna že tlačiť tlačiť tlačiť... A ja som si myslela že tlačim malo... Tak som tlačila ako o život! No u nás cigosky kricia jak šialené uz ked sú na jeden prst🙂
tak zase něco k tématu 🙂 vrhám se na třídění stoklasy, zaznamenala jsem do tabulky změny u daisyr a medvi, ještě někdo něco? jinak jsem tabulku znova otevřela, doufám, že nikoho nenapadne si tam něco přepisovat🙂 jo a IP mi napište adresy, kdo tak ještě neučinil... co zvládnu, tak pošlu už zejtra dopledne...
šijete ještě někdo sovu? hurá na zip http://www.farbenmix.de/advent/17/17.htm ...že by se to stihlo?
ahoj holky. Hlásím se po odmlce, pobytu na horách, jednom nočním šití, horečkách prcka a včerejším vánočním večírku. A jsem docela kaput. Jen jsem vás tak prolítla, ale moc nedočítám. KOnečně jsem dala dokupy svou fotogalerii https://picasaweb.google.com/100499987172504824015.
jinak tady snad už poslední soft. Nějak se poslední dobou řídím heslem - je tam flek, dej tam nažehlovačku... a ještě puntíkatí sloni pro marušku a pepu
Jinak cca do 3 do rána jsem měla asi poslíčky (nikdy jsem je neměla, tak nevím 😀 ), furt jsem se budila a pak jsem usnula a teď už nic. Tož to byl asi nějaký nácvik nebo něco.
@daisyr tak to já si trošku zakřičela, ale oproti té mamině co byla na vedlejším sále, tak já šeptala 😀 a při tlačení jsem taky hučela, ale PA mi řikala, že nemám hučet ale tlačit 😠 se jim to kecá, ví prd jaký to je, byla to taková mladá holka snad hned po škole 😒
@ivuska.h tak že by se konečně něco dělo? 🙂
@ivuska.h a do toho bys šla? Na to teda nemám..já nemám ráda věci co nejdou vzít zpátky..ale u mě je to taky tím, že né že bych děti nechtěla, nebo nemohla mít..u nás je to tím, že se k sobě s mým mužem nehodíme..tedy podle genetiky.....no a já mám po prvním těhotenství vytvořené protilátky... 😒 no a pořád mám v sobě to, že chci hodně dětí..a člověk neví co mu život ještě přinese...a třeba se stane zázrak 🙂 a nebo taky ne..ale nechci se připravit o naději i když mizivou 🙂
@michamicha Něco určitě, ale porod asi ne 😀
@michamicha mi přijde vtipný jak řešej, že u toho vydáváš zvuky..a neřešej to, že asi tlačíš špatně..když to nejde...kdyby raději řekly co máš dělat líp a ne co dělat nemáš...
@alinn Tak u nás to asi nastane až někdy dejme tomu kolem mé 40. (pokud samozřejmě třeba nějak neonemocním a kvůli tomu bude těh. nevhodné) a to už asi nějaké definitivní řešení nevadí... Navíc kdyby to podstoupil manžel a ne já, dá se to vzít zpět dost snadno, ani na to není pak potřeba IVF, což by u ženské potřeba bylo... S tou genetikou to myslíš tak, že jste oba nositelé nějaké vady? Ty protilátky se určitě dají nějak řešit...
@alinn Tak ona by dobře tlačila asi každá ženská, kdyby ji nechali to dělat v klidu a po svém. Na záchod si každá dojít umíme, že... A ty reflexy při porodním tlačení jsou prakticky ty samé. Jenže jaksi instinkt málokomu velí, aby tlačil 3x do kontrakce se zadrženým dechem a pak třeba i mimo kontrakci. Takže to je asi to "špatně" podle porodníků.
@alinn já jsem totiž došívala co jsem ještě neměla 😅 a tak jsem si říkala že se podívám co bude dál a tak jsem to hned udělala protože ted se k tomu zase do pondělí určo nedostanu 🙄 🙄 musím došít vánoční dárky 😝 manžel si přeje tričko z toho ribu a já mu říkala že ho koupím až po vánocích a nakonec jsem ho koupila už před vánoci to bude překvápko syn taky dostane jedno a pokud budu mít nervy a čas tak si nadělím taky jedno 😀 😀

@rebelie tak teď už jen porodit, když máš supr info. Přeji, aby to o víkendu vyšlo! Mně také hrozili vyvoláním, ale nakonec jsme si nějak pomohli samotní, čípek také stále nic nedělal.. a pak to bylo docela rychlý, ale nevím, zda jsem tomu trochu pomohla nebo to šlo samo...