Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
žienky, poradíte? budeme potrebovať v blízkej budúcnosti autosedačku a jedálenskú stoličku - vo fisherke už nechce ležať pri jedení, len pri stole a zas vo vajíčku už tiež dlho nebude tiež kvôli tomu, že chce sedieť.... poradte niečo dobré, ekonomicky výhodné. Zas aby aj dačo vydržalo
@palosek Díky moc. Je to pakárna... nevím, proč se mimču nechce, přemlouváme ho tu, jak můžem... Pořád doufám, že se bude chtít vyvolávání vyhnout... snad... a Tvojí ségře taky držím palce (my máme odhad 3950g a nějak se toho neděsím, jednak je to nepřesné a druhak mě je taky kus).
ahoj, tak dneska jsme byli odpoledne u ségry na narozeninové oslavě, takže jsem ráno akorát střihla flíz na tu mikču pro staršího a došila jsem jí teď večer, foto dám zítra, snad bude dobrý světlo 🙂 zítra ještě chci ušít další minizavinovačku pro neteř a její panenku 🙂 ale tentokrát to bude jiný střih, tak snad bude vypadat líp než ta první 🙂 no a pak se pustím do něčeho svátečního pro mně, akorát teda zatím nevím z čeho budu šít...
@michamicha Jj, jasně, že se mohou mýlit i směrem dolů, a pak ty gramy navíc překvapěj... ale ať mi to klidně dá zabrat, jen se mi nechce podstupovat to vyvolávání... 😉
Ahojte baby potrebovala by som poradit. Chcela by som usit malej nejake plienocky, len som si nie ista materialom. Co sa vam osvedcilo na nohavickove, AIO plienky a vkladacky? Odkial nakupujete? Co je dobre ako vnutorna vrstva? Sme dost ucikani a rada by som, aby mala ritku "v suchu".
@ucitelka70 my mame jidelni zidlicku stokke a spokojenost velika. je ale drazsi, v cr vyrabi jejich dost vernou kopii jitro. ma nosnost snad nejakych 90kg, takze je az do duchodu. no a autosedacku doporucuju vyzkouset.. my rozhodovali mezi römer a maxi cosi. u nas vyhrala römer.
@ucitelka70 jedálnu stoličku odporúčam v ikea antilop aj s pultíkom, je skladná, ľahko sa udržiava a vojde sa do nej ako malé dieťa tak aj veliké. Náš krpec si v nej aj kreslí na pultíku, kúpili sme ju za 10€ cez inzerát tu na MK a bola ako nová. My sme mali klasickú drevenú stoličku, a časom sme ju vymenili za túto. Banujem, že som ju nekúpila hneď. A autosedačku? no to záleží na tom, či chceš do 18 kg, alebo do 36, či polohovatelnú, alebo nie.... je ich kopa na výber
@ucitelka70 my máme stoličku od Tonu, vapadá jako ta co jsme mívali i my jako děti, dá se rozložit na jezdící stoleček a malej se o ní opíral při prvních krůčcích, teď si za stolečkem rád maluje. Ale je dražší. i když si myslim, že hodně vydrží a jsem moc ráda, že jí máme.
sedačku máme taky Romer, nějakáý starší model, všude je společně s Maxi Cosi chválí, jen v posledním d testu v Maxi Cosi Fero Fix našli zvýšené množství ftalátů v polstrování a testem neprošla, možná by nebylo špatný prosjít si ty testy, na netu to mají zpoplatněný, ale např.u nás jde pujčit d test v knihovně, tak se můžeš kouknout tu http://www.dtest.cz/testy/2-vyrobky-pro-deti, kdy testovali sedačky a podle toho si ho pujčit
vdaka..... rozhodujeme sa mmedzi rastúcou stoličkou a tú z ikei...
@alinn to bych je musela obe testovat soucasne. tripp trapp mi prijde o krapet bytelnejsi. jitro ma kamaradka zatim jen kratko, takze jeste posoudit nemuzu.
jinak my treba chteli zidlicku bez pultiku, v tom jsme meli od zacatku jasno. aby s nama jedla mala primo u stolu. na tomto typu zidli je fajn, ze je vyuzijes opravdu na porad. kdyz budou deti vetsi, tak ji soupnes k psacimu stolu a slouzi dalsi leta.
jinak v nemecku tak draha neni jako tady. my ji kupovali za 117 eur.
a u tech napodobenin je potreba davat pozor na tu nosnost. jitro je v pohode, ale jine maji treba jen 30kg. navstevy si totiz na tu zidlicku dost rady sedaji 😉
@ucitelka70 ta ikeacka antilop je fajn, pokud hledas nizkorozpoctovou variantu.. ale treba dite si do ni samo nevleze a nase 2,5 lete dite kdyz ma backory nebo boty tak tam poradne uz neprostrci nohy..
@terezita ved o to ide, že ked už investovať, tak do riadneho..... ja by som brala aj pre seba ku sporáku, hlavne ked sa pečú palacinky, lebo u nás je to z 2 l hmoty, čiže palacinky sa pečú aj hodinu a miznú zázrakom rýchlo 🙂
tak porozmýšlať, keby to mal kto z nemecka doviezť, však?

@medvi11 Fakt to jsou chrasítka... viz http://www.diapersewingsupplies.com/product_ima...