icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
17. dec 2011
ngvadi
17. dec 2011

@palosek jj, komu budu posílat poštou, tak prachy až tam bude částka za poštovný, ať to neni na několikrát..

monr
17. dec 2011

@alinn ja musím dorábať, asi tak 5 - 6 dní, nejako mi to nevydalo, 😠
@terezita veniec je perfektný, super nápad.
@ivuska.h krásne vecičky, ako vždy

ja som dnes nakukla až teraz, čakala som, že tu na mňa vyhŕknu dva pôrody a stále nič 🙂 🙂 🙂 🙂

lenasss
17. dec 2011

@sufik1 nejsem z Prahy ale víš co dej to někomu jinému pokud máš zájemce já jsem ted zjistila že tchýně toho má plnou skřín 😅 😅

rebelie
17. dec 2011

@ivuska.h Ty overálky jsou skvělý! Úplně miminku závidím...
@terezita Kokřín i bowling jsme nestihli, dali jsme jen bowling a bohužel zatím to nemělo kýžený účinek... stále tu straším...

daisyr
17. dec 2011

@ngvadi Ahojky, já bych si klidně zbytek té krémové pruženky vzala, pokud je ještě volná... případně se podělím 😉

daisyr
17. dec 2011

@ivuska.h Už se těším, až ty krásné věcičky uvidím na miminku 😉

terezita
17. dec 2011

@rebelie tak drzim palce, at se ti to zitra rozjede a netrapi te pak vyvolavanim v nemocnici!
@palosek no svicky stoji ve sklenici. takze si myslim, ze se nic stat nemuze 😉
@ivuska.h teda kousky paradni! a lebky ja na malych detech rada 😉

rebelie
17. dec 2011

@terezita Díky, já doufám, že nás mimčo jen napíná a zítra to rozjede...

ucitelka70
17. dec 2011

žienky, poradíte? budeme potrebovať v blízkej budúcnosti autosedačku a jedálenskú stoličku - vo fisherke už nechce ležať pri jedení, len pri stole a zas vo vajíčku už tiež dlho nebude tiež kvôli tomu, že chce sedieť.... poradte niečo dobré, ekonomicky výhodné. Zas aby aj dačo vydržalo

macin73
17. dec 2011

@ngvadi já bych si jednu krabičku stretch jehel vzala (jestli jde do NV10)

medvi11
17. dec 2011

@ngvadi To poštovné pak budeme platit Jam? Asi jo, že...

palosek
17. dec 2011

@ngvadi super 😎

alinn
17. dec 2011

@ngvadi a jak to mám tedy já?..koukala jsem do tabulky a @medvi11 má poštovné nula..a já tam nic nemám...a obě to máme (pokud to dobře chápu) s mtx od Jam 🙂

palosek
17. dec 2011

@rebelie držím pěsti. 😉 Ségra to má stejně. Pokud zítra neporodí, v pondělí má jít na vyvolání. ☹ Mimi už má prý 4,400kg...takže z toho má trochu vítr...se jí nedivím. Takže se holky držte. 🙂

rebelie
17. dec 2011

@palosek Díky moc. Je to pakárna... nevím, proč se mimču nechce, přemlouváme ho tu, jak můžem... Pořád doufám, že se bude chtít vyvolávání vyhnout... snad... a Tvojí ségře taky držím palce (my máme odhad 3950g a nějak se toho neděsím, jednak je to nepřesné a druhak mě je taky kus).

michamicha
17. dec 2011

ahoj, tak dneska jsme byli odpoledne u ségry na narozeninové oslavě, takže jsem ráno akorát střihla flíz na tu mikču pro staršího a došila jsem jí teď večer, foto dám zítra, snad bude dobrý světlo 🙂 zítra ještě chci ušít další minizavinovačku pro neteř a její panenku 🙂 ale tentokrát to bude jiný střih, tak snad bude vypadat líp než ta první 🙂 no a pak se pustím do něčeho svátečního pro mně, akorát teda zatím nevím z čeho budu šít...

michamicha
17. dec 2011

@rebelie
@palosek já měla odhad cca 3500g a nakonec měl malej 4320g 😀 no dal mi zabrat 😀 😀

rebelie
17. dec 2011

@michamicha Jj, jasně, že se mohou mýlit i směrem dolů, a pak ty gramy navíc překvapěj... ale ať mi to klidně dá zabrat, jen se mi nechce podstupovat to vyvolávání... 😉

ngvadi
17. dec 2011

@alinn, protože jsem na tebe zapomněla, už tam máš nulu 🙂
@daisyr, ok, přihodím je k tobě
@macin73, to já nevím, ale obecně jdou snad všechny jehly do všech strojů, ne?

lenusskaa
17. dec 2011

Ahojte baby potrebovala by som poradit. Chcela by som usit malej nejake plienocky, len som si nie ista materialom. Co sa vam osvedcilo na nohavickove, AIO plienky a vkladacky? Odkial nakupujete? Co je dobre ako vnutorna vrstva? Sme dost ucikani a rada by som, aby mala ritku "v suchu".

terezita
18. dec 2011

@ucitelka70 my mame jidelni zidlicku stokke a spokojenost velika. je ale drazsi, v cr vyrabi jejich dost vernou kopii jitro. ma nosnost snad nejakych 90kg, takze je az do duchodu. no a autosedacku doporucuju vyzkouset.. my rozhodovali mezi römer a maxi cosi. u nas vyhrala römer.

gucz
18. dec 2011

@ucitelka70 jedálnu stoličku odporúčam v ikea antilop aj s pultíkom, je skladná, ľahko sa udržiava a vojde sa do nej ako malé dieťa tak aj veliké. Náš krpec si v nej aj kreslí na pultíku, kúpili sme ju za 10€ cez inzerát tu na MK a bola ako nová. My sme mali klasickú drevenú stoličku, a časom sme ju vymenili za túto. Banujem, že som ju nekúpila hneď. A autosedačku? no to záleží na tom, či chceš do 18 kg, alebo do 36, či polohovatelnú, alebo nie.... je ich kopa na výber

ngvadi
18. dec 2011

@macin73, teď na to koukám a jedny stretch jehly objednaný máš... chceš ještě druhý, nebos to jenom zapomněla?

jieff
18. dec 2011

@ucitelka70 my máme stoličku od Tonu, vapadá jako ta co jsme mívali i my jako děti, dá se rozložit na jezdící stoleček a malej se o ní opíral při prvních krůčcích, teď si za stolečkem rád maluje. Ale je dražší. i když si myslim, že hodně vydrží a jsem moc ráda, že jí máme.
sedačku máme taky Romer, nějakáý starší model, všude je společně s Maxi Cosi chválí, jen v posledním d testu v Maxi Cosi Fero Fix našli zvýšené množství ftalátů v polstrování a testem neprošla, možná by nebylo špatný prosjít si ty testy, na netu to mají zpoplatněný, ale např.u nás jde pujčit d test v knihovně, tak se můžeš kouknout tu http://www.dtest.cz/testy/2-vyrobky-pro-deti, kdy testovali sedačky a podle toho si ho pujčit

ivuska.h
18. dec 2011

Židličku máme taky tu klasickou, co byla za nás, jak píše @jieff, sedačky máme Römer.

ucitelka70
18. dec 2011

vdaka..... rozhodujeme sa mmedzi rastúcou stoličkou a tú z ikei...

alinn
18. dec 2011

@ngvadi dík za úpravu 🙂
@terezita myslíš, že se v něčem (kromě ceny a originál/napodobenina) tripp trapp s jitrem liší?

terezita
18. dec 2011

@alinn to bych je musela obe testovat soucasne. tripp trapp mi prijde o krapet bytelnejsi. jitro ma kamaradka zatim jen kratko, takze jeste posoudit nemuzu.
jinak my treba chteli zidlicku bez pultiku, v tom jsme meli od zacatku jasno. aby s nama jedla mala primo u stolu. na tomto typu zidli je fajn, ze je vyuzijes opravdu na porad. kdyz budou deti vetsi, tak ji soupnes k psacimu stolu a slouzi dalsi leta.
jinak v nemecku tak draha neni jako tady. my ji kupovali za 117 eur.
a u tech napodobenin je potreba davat pozor na tu nosnost. jitro je v pohode, ale jine maji treba jen 30kg. navstevy si totiz na tu zidlicku dost rady sedaji 😉
@ucitelka70 ta ikeacka antilop je fajn, pokud hledas nizkorozpoctovou variantu.. ale treba dite si do ni samo nevleze a nase 2,5 lete dite kdyz ma backory nebo boty tak tam poradne uz neprostrci nohy..

ucitelka70
18. dec 2011

@terezita ved o to ide, že ked už investovať, tak do riadneho..... ja by som brala aj pre seba ku sporáku, hlavne ked sa pečú palacinky, lebo u nás je to z 2 l hmoty, čiže palacinky sa pečú aj hodinu a miznú zázrakom rýchlo 🙂
tak porozmýšlať, keby to mal kto z nemecka doviezť, však?