icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

rebelie
17. dec 2011

Dobré ráno, ženy. Koukám, že když to takhle půjde dál, Iva porodí dřív než já. U nás žádné novinky. Teď rozmýšlíme, zda půjdeme na bowling nebo na výlet na Kokořín... ale pocitově se nechystá vůbec nic...

lenasss
17. dec 2011

ted mě napadlo ta taška bude jen na jedno ucho???? já si ušila dvě 😀 tak je tam zapasuju obě 😝

terezita
17. dec 2011

@rebelie dobre rano! ty tu furt? 😅 dejte kokorin a pak bowling.. to by bylo, aby nebylo! 😀
@lenass jo jen na jedno, ale ja tam dam taky dve 😀 😀 uz jen kvuli tomu, ze pres 2 usi se zlodejum do te tasky poleze hur 😀 😀

lenasss
17. dec 2011

@terezita
@terezita tak já teda nevím zda u mě budou mít zloději šanci protože ta taška bude tak škaredá že sní asi ani nevylezu ven 😀 😀 😀 ale třeba taky ne a budu jí nosit což dost pochybuji 😝 😝

alinn
17. dec 2011

@terezita @lenasss taky mi jedno ucho přijde divný..ale ještě nevím jestli udělám dvě 🙂

alinn
17. dec 2011

@terezita @lenasss a kam myslíte, že přijdou ty další tři karabinky?

ivuska.h
17. dec 2011

Tak jsem konečně nafotila nějaké výtvory z poslední doby... Větší fotky v albu.

ivuska.h
17. dec 2011

A ještě vlna... Tunika, čepička a ponožky z vlny, co jsem barvila, pletla moje babička, druhá souprava je ta, co jsem vydražila na americkém "mimibazaru".

medvi11
17. dec 2011

@ivuska.h na kterém pracovišti tu reverzibilní sterilizaci dělají? Z.se po tom pídil a nenašel nikoho v ČR...
Jinak pěkné výtvory!
A Ježíšek se zbláznil...Z. objednal nv30...

caramilla
17. dec 2011

@ivuska.h ten mimi-overálek je z látky z lebkama???

ivuska.h
17. dec 2011

@medvi11 No ona není reverzibilní v tom pravém slova smyslu, myslela jsem to tak, že chlapovi se pak dá přímo z nadvarlete udělat odběr a ženu jen inseminovat, že prostě není potřeba dělat IVF.

ivuska.h
17. dec 2011

@caramilla Jojo 😀

ivuska.h
17. dec 2011

@medvi11 A ježíška máš teda drsnýho, budeš mít doma lepší stroj jak já!

caramilla
17. dec 2011

@ivuska.h ježiši 😀 😀 😀 To asi nepochopím - miminku lebky? To je hodně úchylné, kam se hrabe FM sova 😀 😀 😀 😀

Holky, VY JSTE DRBNY! Nedočítám, nestíhám, celou noc jsem kalila a tuto budu zase. Zaregistrovala jsem diskusi "včas ven" 😀 😀 😀 Ach jo... Už fakt poroďte 😀 😀 😀

ngvadi
17. dec 2011

@season, prosímtě, podařilo se mi smazat si z tabulky tvoji adresu, napsala bys ji tam ještě jednou psl?

ivuska.h
17. dec 2011

@caramilla Dyť ty lebky mají chrastítka a jsou růžové 😀

medvi11
17. dec 2011

@ivuska.h no Z.našel někde v cizině nějakou skutečně reverzibilní, dělají to v Rakousku...Nepřeřízne se to, ale podváže...Jo a Ježíšek, prý když už, tak už 😀

medvi11
17. dec 2011

@ivuska.h lebky s chrastítky nevidím 😀 vidím zkřížené hnáty z kostí 😀 to jako tohle jsou chrastítka?

season
17. dec 2011

@ngvadi asi som zakliata 😀

sufik1
17. dec 2011

podala jsem heroický výkon a uklidila skříně s látkama. Najednou je tam místa....

holky mám tu přebytečné froté, daruji zdarma. Je z roku raz dva, z jedné strany hustší, z druhé řídké. Netahací. šírka 135, délka cca 3,5 m
zájemci hlašte se

ngvadi
17. dec 2011

sufí, hlásím se 🙂 ale klidně se s někým podělím, stačil by mi i metřík...

ngvadi
17. dec 2011

STOKLASA a MTX: v tabulce https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj... přibyl list platby, kdo tam máte vyplněné poštovné (týká se těch, co mají 0 a vercam), mi můžou posílat prachy, č.ú. je tam napsáno. tabulku zase zamykám. @season, napiš mi tu adresu do ip, prosím!

ngvadi
17. dec 2011

jo a mám tu přebytky (vzala jsem je zatím na sebe, ale budu radši, když se udají):
10ks cívky do luczniku (ta širší)
10m Pruženka lemovací šíře 19mm KRÉMOVÁ

hlásí se někdo?

ngvadi
17. dec 2011

jooo a

5x krabička stretch jehel 75-90

(ty bych opravdu ráda udala, mám sama zásobu velikou)

palosek
17. dec 2011

@terezita všude kolem samá látka, ne? Ale vypadá suprově, to jo. 😀

ngvadi
17. dec 2011

(a kdyby se někdo divil, jak jsem zvládla objednat 1,2 balíčku černý lemovací gumičky, tak jsem objdnala jeden a 5m pak dala ze svých zbytečně velkých zásob🙂

palosek
17. dec 2011

@ngvadi 1x krabička stetch jehel - hlásím se. Díky 🙂

lenasss
17. dec 2011

@sufik1 já bych si taky vzala pokud bude nějaký metřík 😅

sufik1
17. dec 2011

FROTÉ UDÁNO, UŽ NEPIŠTE

@lenasss tak metr, 1m rina a @ngvadi ten zbytek. Ng stavíš se? máš u mě tu plínku. V úterý jedu do města, můžem to spojit. Lenass jsi z Prahy?

jo ještě bych tu měla závěs z Ikei, když jsme u toho rozdávání, ten teda za 250,- Já už jeden mám, chci z toho šít malýmu domeček. Jsou toho 2x 3 metry, š. 120.

palosek
17. dec 2011

@ngvadi prosím tě, v tabulce ještě není pošotvné, tak platit až to odešleš, ju? 🙂