Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
tak a slíbené foto 🙂 ještě přemýšlím nad nějakou "klučičí" aplikací, aby ta mikča nebyla taková fádní, ale nic mě nenapadá co tam našít 10-ti letýmu klukovi 😅
@medvi11 my máme od domestavu postel v ložnici, je to borovice a taky se musí dotahovat a vrže 😝 ale už je stará asi 15 let a furt se drží, každopádně jestli se někdy budem stěhovat do vlastního domku, tak si pořídíme celou novou ložnici 😎
jo a ještě k té mikině, je to ten šedý wendy flíz a šilo se z něj krásně, vůbec se to nenatahovalo a je nádherně měkkoučkej 😵 ještě tu mám asi metr šedého a modrý, tak si možná ušiju pro sebe mikinu, páč mám jenom takový slabý bavlněný a žádnou teplejší (která by mi nebyla malá 😅 )
@michamicha lebku a zkřížené hnáty 🙂 ale ne růžová chrastítka 🙂 Pěkné barvičky, to by se Vojtovi líbilo!
@medvi11 dobrej nápad, tak to bych si měla máknout, abych to do Ježíška stihla 😀
@ucitelka70 add stolička u nás vyhrala jednoznačne ikea antilop a to z toho dôvodu že je skladná a dá sa s ňou cestovať 🙂 ja malú bez toho nie som schopná nakŕmiť lebo neobsedí ani chvíľku, takže ťaháme všade so sebou 😀 . Máme doma aj také drevenú stoličku so stolíkom čo sa dá na seba postaviť ale to má malá na hranie a na jedenie sme ju používali veľmi málo 😉
@michamicha uff, to musel+a být fuška 😨
@palosek Jé, tak to sestře gratuluju! 4kg a 54cm taky není málo, ale pořád míň jak 4,3, nebo kolik to hádali... U nás bohužel pořád nic. Teď jsem tu asi hodinu bulela, byla jsem hrozně naštvaná na manžela, že to všechno nějak řeším sama a tak... tak menší záchvat hysterie, vybral si to chudák pěkně... Ráno jsme jeli pro homeopatika, co by mi snad mohla pomoci a večer jdu nemilosrdně do toho riciňáku, a pak děje se vůle boží, protože já už fakt nevím, co dělat...
Jo a ušila jsem další prostěradlo a jak jsem byla nasraná, tak jsem do něj gumu navlíkala na třikrát... 😠
@palosek teď jsem přemejšlela jestli to je reakce na mikinu 😅 ale pak mě napadlo, že možná na tu porodní váhu 😀
@palosek jinak sestře gratuluju 😵 a jak se chlapeček jmenuje?
Ahojte.Nakukam,ci tu uz nemame nove babetka 😵 ,zatial nic?
Ja poctivo sijem,usila som moje prve plienky bambusove vkladacky a pulky podla flipky,no najvisc mi dalo zabrat tie patentky 😕 ,tie klieste su na dve veci 😒 ,ma niekto doma tie pakove zelene?ide to s nimi lepsie ,alebo aspon rychlejsie 😅 a co robite s tymi vrchnymi castiami patentiek,tych mi ostavalo skoro polovica,da sa to neako dokupit asi nie vsak 😅
a este moj osveceny konik na palici volam ho blondak 😀 😀
a este musim dokoncit kabelku,tu tiez som este nerobila,tak sa doto nehrniem,ale do zajtra ju musim mat hotovu,tak drzte palce,nech ako tak vyzera 😅 ,no proste aby bola nositelna 😀
@michamicha,@medvi11,@rebelie dík za gratulace, předám sestře 😀 😀 😀 Malý se jmenuje Oliver 😀 Jsem zvědavá, jak mu nakonec budem říkat, ale Olík je zapovězený 😝 😀.
@michamicha Mikina je taky super. Já v noci šila malé kabátek žužu lama + úplet. Dnes jsem potáhla knoflíky...čímž díky za odkaz na fler buttonky, jde to parádně 😎 . Ještě mi právě zbývá udělat ty dírky a přišít potažené knoflíky. 🙂
Lilly: na kdy to vypadá s Wendy? Jestli mám čekat na bílou lamu, nebo už něco šit ze zelené lamy?
tak predca tu je babo
@palosek gratulka sestre k urastenemu chlapcekovi 😵
@kryska5 tie tvoje prvotiny vypadaju fest dobre 😵
@michamicha aj ja by som tam dala asi lebku 😅 ,mne sa pacia 😀
a z čeho byste udělaly tu lebku? asi jí udělám černou, ale doma mám jen černý patent, tak budu muset navštívit galanterku a koupit tam kus nějakýho černýho zbytku...
@alinn na baby-cafe jsem nasla od jedne pani, co ma obe dve:
Máme tripp trapp, jitro a mohli jsme vyzkoušet z měkkého dřeva od domestavu.
Triptrapku bych koupila klidně i sedm roků používanou, je z nich jednoznačně nejlepší (taky nejdražší Smutný ), nejstarší máme 6roků a absolutně žádný rozdíl oproti nové (tedy kdybych ji umyla Stydlín ).
jitro je taky dobrá židle, ale oproti TT míň stabilní (je trošku vyšší, má jinak položené těžiště) a nepatrně se rozvrklává. Ale použitou za výhodnou cenu bych koupila.
Měkkou bych nekoupila, rozvrklává se fakt hodně a je na ní všechno vidět. Ošahat si je asi nemůžeš, že? Je trochu divné, že paní vůbec neví značku. Osobně neznám na našem trhu žádnou jinou rostoucí židli v tomhle designu než TT a J z tvrdého dřeva V rozpacích
(je to tu http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums... )
@michamicha jsem natrefila na rychle treba na takovehohle lebkouna..
@terezita já večer zkusím pohledat na netu nějaký návrh a pak to sem hodim, abych se poradila, přece jen s těmi aplikacemi nemám tolik zkušeností, tak aby to pak vypadalo hezky a kluk mi to nehodil na hlavu že to nosit nebude 😅

@terezita no tak my jsme doteď měli ke stolu cestovní židličku, co se přidělala k desce stolu, ale Jana už chce sedět jako velká holka na normální židli, tak asi cvičně seberu Vojtovi rostoucí židli od učení (Domestav, polokopie Jitra, ale nic moc) a uvidíme...Vojta tu Domestavovou už skoro zničil, tak mu budeme muset koupit nějakou jinou a tato by mohla Janě po pořádném slepení a sešroubování u jídla nějakou dobu vydržet...Domestav nedoporučuju, jak je to smrk a jak na tom dítě i leze na poličky a tak, vyviklá ty díry na šrouby a pak to nedrží, kýve se to, pořád se to musí dotahovat...holt měkké dřevo, ale máme smrkový pokojík a chtěli jsme do barvy zase smrk...už nikdy ☹ Teď řeším, jakou židli desetileťákovi na učení...