icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
18. dec 2011

@alinn tak jsem kukla do tabulky, už je to na cestě k nám...super...to počkám na bíllou lamu...hurá 😀

rebelie
18. dec 2011

@alinn No, do naší vany se bohužel nevejdu (máme nějakou zúženou a já jsem velryba), ale teplá sprcha byla i svařáček byl... mám dojem, že z různých rad jsem vyzkoušela snad úplně vše (krom toho riciňáku, na který ale taky dojde).
@medvi11 No, veselá noc to bude každopádně - protože předpokládám, že i kdyby nic jiného, tak mě ten riciňák řádně protáhne...

michamicha
18. dec 2011

holky, mam dotaz, jdu vyprat nějaký látky a mám tam jednolíc bambus/bavlna na kolik to mám dát vysrážet? na 60 nebo jen na 40?

daisyr
18. dec 2011

@rebelie jé, tak ať alespoň riciňák pomůže v tom správném slova smyslu a mimčo vyjde na svět bez vyvolání!

@michamicha záleží, na co to budeš potřebovat, ale té 60 bych se nebálá, max. se ti to o trochu více srazí, ale zase to pak budeš moci prát případně na víc

papajka7
18. dec 2011

@terezita dakujem za ten typ na patentky,take jednoduche a nenapadlo ma to 😅

boudova
18. dec 2011

Tak jsem ušila z toho PVC a molitanu přebalovací podložku. Už čekám jen na Wendy a ušiju povlak z froté s medvídkama 🙂

ofelieee
18. dec 2011

@rebelie držim pěsti, já riciňáku věřím 😉

sinala
18. dec 2011

@palosek taky gratuluji. Naše 1. dítě mělo být taky Oliver, ale je to holka, tak nic. Oliver je synovec, říkají mu Oli. Já bych nedovolila jinak než Oliver max. Oliverek. Olik v žádném případě 😀

papajka7
18. dec 2011

@rebelie ,myslim na teba 😉

terezita
18. dec 2011

@rebelie nechces dat ten ricinak nad ranem, aby ses jeste vyspala? 😅

ofelieee
18. dec 2011

holky, protože nevím, kam jinam, aby mě hned nehnali pro Nurofen, jdu si pro radu sem, protože se mi tu líbíte. Kuba má od čtvrtka teploty a dost kašle. Ráno mívá tak 37, přes den mu to postoupá i na 38.2. Je takovej celej unavenej, víc než 2 hodiny nevydrží, hodně pláče... Žádnej lék jsem mu zatím nedala, trochu šípkovýho čaje a zkoušlea jsem lipovej, ael on ještě skoro nic než MM nepije, trošku jitrocelovýho a cibulovýho sirupu, ale jsou hodně cukrový, tak to nechci přehánět... a jsme celou dobu doma, jen poctivě větrám... a nezlepšil se ani o píď, spíš mi přijde ještě nešťastnější... mám bejt ještě v klidu? Nebo něco podniknout? Je to první nemoc prvního dítěte, začíná mě to znervózňovat... Díky za každou radu.

ivuska.h
18. dec 2011

@ofelieee Od čtvrtka to máš už dneska 4. den bez zlepšení, na druhou stranu ta teplota není nějak hrozná... Osobně bych už v pondělí (pokud se to nezlepší) zašla k dr., tolik dní bez zlepšení už by se mi asi nelíbilo. Dr. udělá snad aspoň CRP a podle toho uvidíš, jak jste na tom, blbé je, že jediné, co tak doktor může udělat, je napsat ATB, protože čekat na výsledky kultivace z krku se mu asi nebude chtít 😒

ivuska.h
18. dec 2011

@terezita To jsem taky chtěla poradit...

ofelieee
18. dec 2011

@ivushka.h asi vyrazím... co je to CRP? To je ten test jestli je to bakteriální či ne? Jsem koza, od začátku nejsem s tou Dr. spokojená, ale neměla jsem moc na výběr... ale když byl Kuba zdravej tak jsem se nedokopala ju měnit... nu a teď se mi k ní zoufale nechce... Děkuju.

season
18. dec 2011

@papajka7 ohladne patentiek, ja ich striedam, nech neostávajú stále tie isté, mne to nevadí...

ivuska.h
18. dec 2011

@ofelieee Jojo, c-reaktivní protein, narůstá při bakteriální infekci, při virové ne. Ale není to úplně spolehlivé měřítko např. proto, že má cca 1denní zpoždění proti skutečnému stavu nemoci, tj. sẗav už se může lepšit a přitom CRP je vyšší, než bylo včera. Že se ti nechce, to úplně chápu, ale však jejím návrhem péče se řídit nemusíš, uvidíš, jaký bude nález, jestli v tom krku moc nic neuvidí a poslechově to nebude hrozné, tak bych ty ATB asi odmítla a nechala ještě dítě, ať si poradí samo... Pokud kašle vlhce, tak bych dala nějaký vykašlávací sirup typu Mucosolvan.

daisyr
18. dec 2011

@ofelieee K dr. si zajdi, aspoň si ho poslechne a uvidíš. U nás většinou teda nachlazení také trvaní dost dlouho a trvá třeba i týden, než je to dobré či lepší. Většinou doporučí sirup na vykašlávání a při rýmě mořskou vodu. ATB jsme teda nikdy neměli, ale rýmu a kašel máme bohužel asi až moc často.

lillyzelvicka
18. dec 2011

Wendy a Stoklasa dopsán koukněte na to koho se to týká.Děkuju
Jinak kdo by chtěl mám navíc
batohový popruh černý
šikmý černý satén. prooužek
průhledné skřipečky do vlasů
Kdyby jste něco chtěly pište ip

sussanah
18. dec 2011

mam opet zaludny dotaz. Jak si hodlam sit to kojo tricko z pruzneho materialu. Latku uz mam, ale ted zase koumam, jakym stehem na to? Ty pevne stehy rovne, to je jasny, ale pak ja je ten vystrih, tam to musi trosku pruzit, tak to vzit cikcakem nebo muzu taky rovne? Nepotrha se ten rovny steh? A je nejaky figl jak poresit okraje tak, aby se to nevlnilo, kdyz nemam overlock?
Ale dneska jsem alepson usila vanocni pytlicky na darky 🙂
@rebelie Drzim palce!!!

medvi11
18. dec 2011

@rebelie tak co koktejl, už sis ho namíchala? Taky držím pěsti!

medvi11
18. dec 2011

@boudova pěkný potah, skoro škoda ho zakrýt přehozem 😉
@sussanah nějaký overlockový steh nemáš? nebo nějaký pružný?

crawler
18. dec 2011

@rebelie Drž se! ono to Tvé psychické vypětí asi brání rozjetí porodu - bohužel to tak bývá :-/ Snad ten ricin pomůže! Věř tomu! Moc se těším na zprávu, že už tomáš za sebou a zdravé miminko v náručí 😉!
@ivuska.h Díky, je to divné, nechápu to ☹ No, nic jiného, než to seříznout mi nezbývá, ale doufám, že to pak nebude moc úzké...věřím, že ne, protože je to o fous větší velikost než manžel má, tak snad to bude pasovat...ale někam se jim vloudila chybička 😅 , protože švový přídavek jsem udělala max.1cm...

sussanah
18. dec 2011

@medvi11 prave ze nemam.. Resp nejaky tam je, zkousela jsem ho, ale preskakuje mi (mam ponekud zvlastni sici stroj). Jedine pruzne je leda cikcak. Kazdopadne musi se to teda pruznym jo?

@rebelie bude porod v primem prenosu?

crawler
18. dec 2011

@sussanah já taky nemám OL a finerib jsem šila pružnými stehy - cikcakem, falešným overlockem,pružným rovnostehem (trojitý) - konkrétně výstřih jsem dělala falešným overlockovým stehem.

sussanah
18. dec 2011

@crawler diky, kouknu do navodu, co tam jeste najdu za stehy 🙂

medvi11
18. dec 2011

@sussanah no rovným bych nešila ani ty švy rovné, protože bych se bála, že to roztrhnu při oblékání...

ivuska.h
18. dec 2011

@sussanah Šila bych to vše cikcakem, jak píše @medvi11, třeba při cpaní ruky do rukávu by ti to dost snadno popraskalo...

sussanah
18. dec 2011

@ivuska.h aha, ok, diky

no to teda bude druha maturita...