icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

elaine
18. dec 2011

@rebelie Maliníkové listí jako čaj také nezabralo?

daisyr
18. dec 2011

@sussanah určo pružným stehem, také nemám OL. Ještě by ti mohla pomoci dvojjehla, steh prý také pruží /ještě jsem s ní nešila/

michamicha
18. dec 2011

@daisyr jsem to nakonec dala na těch 60, akorát co mě štve, že se ty kraje u všech látek vždycky srolujou 🙄

jsem před chvílí došila druhej přehoz na gauč, tak zejtra sesbírám zbytek věcí co se na gauči válí (většinou hračky a pár reklamních letáků) a vyfotím tu nádheru 😀 první přehoz (na půlku gauče) jsem ušila už vloni a ta druhá půlka čekala už hodně dlouho, tak před vánocema ať to tu máme hezký 😀
teď jdu ještě hledat nějakej hezkej obrázek s tou lebkou 😀 manželovi se nápad zamlouvá, prý by se to staršímu mohlo líbit, tak uvidíme 🙂

animal
18. dec 2011

bože vás dočíst je zázrak, tož jsem to jen proskákala. @ucitelka70 ad autosedačky za mě Romer - máme 2 jednu na popojížďy po městě 9-36 a druhou 9-18 a oproti Maxi-cosi Tobi, kterou jsme taky zkoušeli je Romer širší a pro dítě asi o dost pohodlnější. Mareček má nožky hezky roztažené a vypydá v ni spokojeně. Co se týče polohování (odpočinková poloha) tak jsem slyšela, že Be safe se dá napolohovat více než Romer.

terezita
18. dec 2011

@sussanah vystrih se da skvele trojcikcakem. obyc cikcak nemam moc rada, bo se mi to casto vytahovalo..

ucitelka70
18. dec 2011

@animal a prečo treba 2? či ten do 18 je pre malé bábo pohodlnejšie?

alinn
18. dec 2011

http://www.farbenmix.de/advent/19/19.htm bude tam ještě nějaké překvápko? 😒 🙄

sussanah
18. dec 2011

@terezita ten se obavam, ze nemam ☹

rebelie
18. dec 2011

ahoj holky, děkuji všem za držení palců. Maliník nezabral, homeopatie zdá se taky ne, akupresura rovněž nee, horká masážní vana s levandulí taky nic, takže jdu do riciňáku a buď odjedeme v noci, nebo tedy ráno kontrola - pokud se aspoň zlepší nález a utz i monitor budou OK, chci zkusit Hamiltona a ukecat ještě den doma a v úterý už jim asi neuteču... Mějte se tu krásně! Příště snad budu už psát i s miminkem.

alinn
18. dec 2011

@rebelie přeju Ti ať se vše zadaří, tak jak má 🙂

terezita
18. dec 2011

@rebelie toz drzime palce, at se to samo rozjede! 😉 a prejeme pohodovy a rychly porod! 😵

zojec
18. dec 2011

@papajka7 plienky super 🙂 ale pozeram, ze si trosku zle nabila vrchny rad patentiek .. ti tam jedna stredna vystava. moja prva plienka, ale tiez bola taka :( mali by byt nabite asi takto: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zojec/album/... na funkcii im to vela neuberie, akurat ju nezapnes na najmensie presne 😉
zvysne vrchne patentky tiez potom rozne kombinujem 🙂 ale aj tak ich tu mam spustu ..

daisyr
18. dec 2011

@michamicha ty krajě mě taky štvou, někdo tu snad radil kraje před praním sešít pružným stehem k sobě (látku přehnout) a pak vyprat a po té odstřihnout, ale nevím, nezkoušela jsem, od té doby jsem skoro nic neprala

daisyr
18. dec 2011

@ucitelka70 také mám romer, také 9-18 kg. K tomu, zda vybrat tuto nebo už tu univerzálnější to je asi tak, jako se vším, co je moc univerzální, nemusí vždy vyhovovat přesně, pro malé dítě je ještě moc velká a ne třeba až tak bezpečná, jako ta do 18kg, pro velké, zase už může být menší...Ale kamarádka má tu britaxku a nijak si nestěžovala, snad jen, že tam byl syn ze začátku ten první rok dost utopený

rebelie
18. dec 2011

Holky, ještě poraďte, pokud některá víte (diskuse o tom nápoji má skoro 200str. a nemám sílu to číst) - panák toho oleje, půl panáka slivky nebo vodky a k tomu meruňkový kompot či džus?

medvi11
18. dec 2011

@rebelie to je snad i jedno 🙂 jde o ten olej a nějak to vypít...dala bych to do džusu...

daisyr
18. dec 2011

@rebelie někde jsem narazila, že by to měl být ten meruňkový džuš a půl panáka alkoholu, ten džus kvůli nějakým minerálům či co

rebelie
18. dec 2011

@daisyr No, ten kompot rozmixuju... džus neměli a kompot je sladší... Tak jdu na to.

medvi11
18. dec 2011

@rebelie teda možná jsem i ráda, že jsem to nikdy nemusela vypít...ale tobě přeju, ať to KONEČNĚ zabere!

macin73
18. dec 2011

@ngvadi no já si nebyla jistá... nevím, nakolik se jehly "ničí" a jestli má smysl si kupovat druhé balení?

kryska5
18. dec 2011

@papajka7 ďakujem za povzbudenie 😀 tvoja sloníkovka je perfišná 😵 tie patentky musela byť fakt zábava ja som aj preto na jednej kapsovke robila len jednu radu 😝

zhrkz
18. dec 2011

Dievcata, mam otazku, som zufala. Take krasne puly som kupila a neviem ako to zosit.
Pokusam sa sit gatky z PULu a je to "pain in the ass..." Co mi poradite, ako prisivat dve vrstvy PULu k sebe, ked su licami k sebe a teda tou PULovou stranou k patke a k platnicke? Sa mi to vlni, namiesto 3mm stehu mam pol mm steh... strach a hroza....

Jedine na com som zatial prisla je prisivat to spolu s netkanou textiliou - pul si oblozim netkanou a tak sijem. Tu potom odtial pracne odstrihavam, ale aj tak mi z nej pod stehom ostane taky 2-3 mm pruzok. Mozno este hodvabny papier, ktory by sa dal vytrhnut, no ten prave nemam a netusim, ci zozeniem v papiernictve.

Myslite, ze by mi pomohla teflonova lepiaca paska, ktoru by som nalepila odspodu na patku. A ak by som ju mala, potom sa lepi aj na tu platnicku z ktorej vykukaju tie zubky? Teflonovu patku nemam, ani neviem, ci by som na moju staru masinu zohnala.
Vdaka za radu ;)

papajka7
18. dec 2011

@zojec ano mas pravdu,ved som aj napisala,ze tie patentky mi dali zabrat 😅 ,zle som ich rozpocitala,lebo som ich mala len 20,tak som sa snazila na druhej lepsie rozpocitat a dopadlo to rovnako 😠 ,no nic sitie mi ide skor ako matematika 😅
teraz tu lamem ihly na tej kozenej kabele,ako moj stroj presije dost,ale 4 vrstvy koze je asi na neho vela 😒 ,idem skusat dalej mozno raz sa podari 😅

kryska5
18. dec 2011

@rebelie nazdravie! nech to už zaberie 😵

medvi11
18. dec 2011

@macin73 jedno balení je JEDNA jehla 🙂 takže záleží na tom, jak moc šiješ a jak často lámeš...ale určitě se ti nezkazí dlouhým ležením v šití 😀

medvi11
18. dec 2011

@zhrkz pokud polepíš i ty zoubky, nebude se ti to posouvat už vůbec a nemusela by ses strefit do lajny a šít rovně, to se dělá při látání nebo nějakých aplikacích (viz to super video...) Zkus polepit tu patku něčím - holky to tu někdy psaly čím (izolepa stačí?)

papajka7
18. dec 2011

@zhrkz mne to silo v pohodke,som sama nechapala,lebo bola uz o tom diskusia,ze to nejde dobre,ale ked ti toto robi,skus tam dat papier mozes aj strihovy,alebo aky najdes doma,papier lahko odtrhnes 😉

macin73
18. dec 2011

@medvi11 No asi před hodinou jsem si vybalila ježíška (NV10), a to jen proto, abych zjistila, jestli se mu cestou něco nestalo... zítra si naštuduju, co a jak a zkusím, jestli šije... prý pak dostanu pod stromeček kartičku, že to do krabice zpátky dávat nebudeme 🙂. Takže jsem ještě nic nešila... tudíž asi hrozí riziko, že třeba nějakou jehlu i zlomím, než se s tím naučím.... Díky!

macin73
18. dec 2011

@ngvadi tak já si vezmu i to druhé balení - přihoď mi to tam 😉 díky