Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@daisyr jsem to nakonec dala na těch 60, akorát co mě štve, že se ty kraje u všech látek vždycky srolujou 🙄
jsem před chvílí došila druhej přehoz na gauč, tak zejtra sesbírám zbytek věcí co se na gauči válí (většinou hračky a pár reklamních letáků) a vyfotím tu nádheru 😀 první přehoz (na půlku gauče) jsem ušila už vloni a ta druhá půlka čekala už hodně dlouho, tak před vánocema ať to tu máme hezký 😀
teď jdu ještě hledat nějakej hezkej obrázek s tou lebkou 😀 manželovi se nápad zamlouvá, prý by se to staršímu mohlo líbit, tak uvidíme 🙂
bože vás dočíst je zázrak, tož jsem to jen proskákala. @ucitelka70 ad autosedačky za mě Romer - máme 2 jednu na popojížďy po městě 9-36 a druhou 9-18 a oproti Maxi-cosi Tobi, kterou jsme taky zkoušeli je Romer širší a pro dítě asi o dost pohodlnější. Mareček má nožky hezky roztažené a vypydá v ni spokojeně. Co se týče polohování (odpočinková poloha) tak jsem slyšela, že Be safe se dá napolohovat více než Romer.
ahoj holky, děkuji všem za držení palců. Maliník nezabral, homeopatie zdá se taky ne, akupresura rovněž nee, horká masážní vana s levandulí taky nic, takže jdu do riciňáku a buď odjedeme v noci, nebo tedy ráno kontrola - pokud se aspoň zlepší nález a utz i monitor budou OK, chci zkusit Hamiltona a ukecat ještě den doma a v úterý už jim asi neuteču... Mějte se tu krásně! Příště snad budu už psát i s miminkem.
@papajka7 plienky super 🙂 ale pozeram, ze si trosku zle nabila vrchny rad patentiek .. ti tam jedna stredna vystava. moja prva plienka, ale tiez bola taka :( mali by byt nabite asi takto: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zojec/album/... na funkcii im to vela neuberie, akurat ju nezapnes na najmensie presne 😉
zvysne vrchne patentky tiez potom rozne kombinujem 🙂 ale aj tak ich tu mam spustu ..
@animal čo na takéto povieš? https://www.modrykonik.sk/bazar/autosedacky/t81...
@michamicha ty krajě mě taky štvou, někdo tu snad radil kraje před praním sešít pružným stehem k sobě (látku přehnout) a pak vyprat a po té odstřihnout, ale nevím, nezkoušela jsem, od té doby jsem skoro nic neprala
@ucitelka70 také mám romer, také 9-18 kg. K tomu, zda vybrat tuto nebo už tu univerzálnější to je asi tak, jako se vším, co je moc univerzální, nemusí vždy vyhovovat přesně, pro malé dítě je ještě moc velká a ne třeba až tak bezpečná, jako ta do 18kg, pro velké, zase už může být menší...Ale kamarádka má tu britaxku a nijak si nestěžovala, snad jen, že tam byl syn ze začátku ten první rok dost utopený
Holky, ještě poraďte, pokud některá víte (diskuse o tom nápoji má skoro 200str. a nemám sílu to číst) - panák toho oleje, půl panáka slivky nebo vodky a k tomu meruňkový kompot či džus?
Dievcata, mam otazku, som zufala. Take krasne puly som kupila a neviem ako to zosit.
Pokusam sa sit gatky z PULu a je to "pain in the ass..." Co mi poradite, ako prisivat dve vrstvy PULu k sebe, ked su licami k sebe a teda tou PULovou stranou k patke a k platnicke? Sa mi to vlni, namiesto 3mm stehu mam pol mm steh... strach a hroza....
Jedine na com som zatial prisla je prisivat to spolu s netkanou textiliou - pul si oblozim netkanou a tak sijem. Tu potom odtial pracne odstrihavam, ale aj tak mi z nej pod stehom ostane taky 2-3 mm pruzok. Mozno este hodvabny papier, ktory by sa dal vytrhnut, no ten prave nemam a netusim, ci zozeniem v papiernictve.
Myslite, ze by mi pomohla teflonova lepiaca paska, ktoru by som nalepila odspodu na patku. A ak by som ju mala, potom sa lepi aj na tu platnicku z ktorej vykukaju tie zubky? Teflonovu patku nemam, ani neviem, ci by som na moju staru masinu zohnala.
Vdaka za radu ;)
@zojec ano mas pravdu,ved som aj napisala,ze tie patentky mi dali zabrat 😅 ,zle som ich rozpocitala,lebo som ich mala len 20,tak som sa snazila na druhej lepsie rozpocitat a dopadlo to rovnako 😠 ,no nic sitie mi ide skor ako matematika 😅
teraz tu lamem ihly na tej kozenej kabele,ako moj stroj presije dost,ale 4 vrstvy koze je asi na neho vela 😒 ,idem skusat dalej mozno raz sa podari 😅
@medvi11 No asi před hodinou jsem si vybalila ježíška (NV10), a to jen proto, abych zjistila, jestli se mu cestou něco nestalo... zítra si naštuduju, co a jak a zkusím, jestli šije... prý pak dostanu pod stromeček kartičku, že to do krabice zpátky dávat nebudeme 🙂. Takže jsem ještě nic nešila... tudíž asi hrozí riziko, že třeba nějakou jehlu i zlomím, než se s tím naučím.... Díky!

@rebelie Maliníkové listí jako čaj také nezabralo?