Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Já jsem si na vánočku včera vyndala máslo a o půlnoci jsem ho zase zandala 😀 Vánočku nepeču, peču na to...
Že já kráva blbá letos pekla - právě mi ČP dovezla balíček - krabici cukroví, co mi poslala jedna stálá zákaznice, tý jo, to je good! 😀 😀 😀
Dnešní nocovka. O půlnoci jsem si řekla "Noc je ještě mladá, spíchnu Jasmínce rukavičky" a sr... jsem se s nima do dvou. FAKT STRAŠNÝ...
holky tak já ted pokořila tří kilového kapra ale už je v lednici pěkně naporcovaný polévka se vaří brambory na salát taky 😝 ještě douklízet co se vytahalo malej je nezmar dokáže udělat strašný burčus nemůžem najít ani obývák 😀 ale vůbec se mi do toho nechce odpoledne musíme k našim a večer musím došít potahy na židle 😠 jsem si to nechala na poslední chvíli takže na sovu se nedostanu asi až ve svátky ☹
@caramilla Týjo, takové zákaznice chci taky! I když je fakt, že mé zboží není tak famózní jako to tvoje 🙄 Těsto už mám skoro vykynuté, ještě ho chvíli nechám... Stromek právě zdobí manžel s Klárkou, zdála se mi zas nějaká teplá, tak má 38.7 pod paží a zpívá si jakoby se nechumelilo (takyže nechumelí 😀 ), jí ty horečny fakt nějak nevadí.
A úklid, to je jako co? 😕 Koupelna bych chtěla umýt, záchod taky, ale kdo se k tomu má ohýbat? Vysaje a vytře manžel, já akorát asi poskládám plíny a tím končím.
@ivuska.h losos, mňam 😀 úklid s dětmi??? Zbytečná práce. Měla jsem tu naklizeno a Jasmína si vzala jedno jediný linecký.... 😠 😠 😠
Jinak ta zákaznice měla ode mě přebalovací podložku, vložky a odličovací tampony takové obyčejnosti, ale šila jsem jí nějaké dárky pro kamarádky před Vánoci, i když jsem už nepřijímala objednávky, za to ponocování si to cukroví zasloužím. Ale jí ho jasmína, já nestíhám 😀
VŠEM PŘEJI POKOJNÉ SVÁTKY, JÁ ODJÍŽDÍM K NAŠIM A POKUSÍM SE BÝT DO 26. BEZ INTERNETU A BEZ STROJŮ, ASI TO NEPŘEJIŽU 😀 😀 😀 😀
26. mě picne, až si načtu poslední úkol z FM, ale asi to nevydržím a znásilním u našich nějaký PC, abych to viděla🙂))
@ivuska.h kapr na balkoně v tašce, zabitý včera...v obýváku hromada prádla na skládání a zaklizení (3-4 pračky...), na plotně se vaří brambory na salát a pekárna peče sekanou (ale nemám k tomu oloupané obyč.brambory...děti místo uklízení v pokojíčku vytahují další a další hračky a nejde už ani přes kolejiště otevřít dveře...nevysáto (nejde to přes binec na podlaze, hračky všude), nevytřeno, teprve včera jsem dopekla perníčky (těsto bylo týden v lednici...) - ne že bych nestíhala, času mám spoustu, ale mám nějaký maxi kopr ☹ a to jsem se rozhodla, že vyperu věci ložnici vč.polštářů...takže vana plná povlečení, prostěradlo, polštáře a do pračky vleze jen jeden polštář (naštěstí sušička to vysuší, ale stejně nemám rozum 🙂 ) no jsou tohle nějaké vánoce? A chlap v práci, ale hlavně že mu zbylo skoro 14 dní dovolené, ha ha ha (kterou musí do března vybrat)
@ivuska.h aha já jsem nedočítala jen jsem nakoukla a tak jsem se ptala 😀
Všem také přeji krásné vánoční svátky a úspěšný nový rok!
Pořádně si odpočněte a naberte síly do dalšího nejen šicího roku.
Holky krásné a pohodové svátky a bohatého Ježíška!
Jinak mně taky čeká štace po příbuzných, tak budu asi 4 dny (toliik?!!!) bez stroje (bylo mi zakázáno si krerýkoliv vzít), co já tam budu jenom dělat??? Aha, už vím, přežírat se cukrovím 😀 😀 a v duchu vymýšlet co ušiju 😀
Tak nakonec náš oběd - k sekané byl zítřejší ještě lehce teplý br.salát 😀
Za hodinu a půl mě zachrání mamka, odvede si děti ven a já konečně aspoň vytřu podlahu, s nimi se to nedá ☹
Doufám, že do té doby dorazí i manžel a začne uklízet druhou půlku bytu...chceme nastrojit stromek ještě dnes a na špinavou podlahu se mi to dávat nechce...Jana spí, takže ani nevysávám a tajně doufám, že usne i Jiřík...
Holky, taky přeji krásné a radostné svátky a bohatého Ježíška. A do nové roku jen to NEJ!
Pro nás to budou první vánoce s malou, takže jsem zvědavá, jak to bude všechno vnímat.
Jinak moc děkuji, že jste mě vzaly mezi sebe a už se moc těším, až tu konečně budu moct řešit moje vlastní šití 😝.
holky, ještě než vám popřeju krásný svátky, tak mám pro vás dobrou zprávu, a to že jsem včera donesla stoklasu a mtx k jam (kdo to chtěl posílat s předešlým mtx) a dneska odeslala všechny zbylé balíčky 🙂 v tabulce je u všech dopsáno poštovné, takže můžete posílat penízky. a prosím,obsahy balíčků si zkontrolujte, nějak se mi pomíchaly pruženky a jedna smatanová přebývá u verdas, zatímco 6m tyrkysové chybí u daisyr:/ na nápravě se dohodneme a případná vydání zaplatím!
@rebelie gratulace a co nedjřív se dej do kupy. Jsem moc ráda, že jsi v pořádku a prcek taky. Myslela jsem na tebe
@caramilla taky zjišťuju váš negativní vliv 😉 pořád jen u stroje vymýšlím blbiny co ještě ušít a je ze mě normální závislák.
A ještě jedna rychlovka pod stromeček. Dvě přebalovací podložky.
Honzíkovi jsme taky spíchla rukavičky, ale musím je předělat. Moc škrtí a jsou velké na dýlku. šila jsme podle free otobre a teda nějak ta velikost nesedí
Taky všem hezké svátky

@medvi11 Já bych se i chystala, ale jaksi nejsem ta, kdo o tom rozhoduje 😝