Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@dankakk došla včera, ale až teraz som sa dostala k tomu, dcéra ich obdivovala, ja som mala plné ruky práce, potom som aj pozabudla, veeľmi sú dobre, veľmi pekne ti ďakujem, tak sú úžasné tie látky. Ešte ma zaujíma, ako sa navýši cena aj s poštovným? teraz som brala z wendy, no príde dakedy po sviatkoch balík, a o 30 % sa predraželi vdaka poštovnému a balnému...
@ucitelka70 ale aj tak nevadí, lebo som veľmi rada, že budem mať pekné látky.... u nás ani pekné a k tomu predražené, a kvalitou bohvie čo to nie je, tak som zvedavá, od monikyjan teraz idem brať merino na skúšku, prvýkrát budem mať
Holky všem pěkné svátky štědrého ježíška nějaké to překvapení a klideček pohodu domácího krbu.
@ivuska.h tak ať je ti ok a malá se ozve až budeš jíst lososa 😀
Holky, všem přeji požehnané vánoční svátky, hlavně jejich klidné prožití a rozzářené oči dětí u vánočního stromečku...to je k nezaplacení. 😵 😀
@season hrudník neveľký, dcéra má 176/63 štíhla vysoká s béčkami prsiami 🙂
Oheň v krbe tíško praská,
v očiach vládne pokoj, láska.
Už sa stromček ligoce,
prajem Vám všetkým krásne a šťastné Vianoce.
V Novom roku len to naj,
aby ste v ňom zdravie, šťastie lásku mali
a stále sa na seba pekne usmievali 🙂
@ucitelka70 vzorky mylly tipujem? 😉 to predraženie fakt závisí, kolko sa dá ľudí do spoločného balíka. Aj to MTX vyzerá slubnejšie, ked sa nas nazbiera zo sedem a nie len štyri. 🙂
@season Poslala mi Dankak, včera došli vzorky, už viem, že chcem tie detské látky so žabou a autíčkom, to je fajnotka... a opice som chcela aj predtým, akoby som vedela, aký je matroš... páči sa mi.....
Tak istotne to zaváži, ak nás bude viac, tak bude aj obj. väčšia, a možno aj splníme tie množstevné zľavy.... len aby boli tie pásikavé látky
@ucitelka70 ja som zasa z tých opičiek už nejaká vyliečená, už štvrta látka, čo mi nepasuje na doladenie. Dva žlté patenty som skúšala, jeden tmavohnedý a ani škoricový finerib. Chlapci už sú veľkí, aby to mali na celé tričko - mito pripadá také pyžamkoidné. Tak som myslela, že to nejako nakombinujem a neviem sa trafiť ☹
@season tak nemusíš kombinovať, tak mi predaj...... nemusím objednávať
@rebelie Moc gratuluju a z té sekce si nedělej těžkou hlavu. Člověk si může plánovat, co chce, a stejně to dopadne jinak. Já taky takhle u Matese dopadla a u Karulky nakonec taky, protože zůstala napříč a nechtěla hlavou dolů. První dny jsou hrozné, hlavně ta bezmoc, že se člověk pořádně nemůže postarat o miminko, ale brzy budeš fit a v pohodě.
v prvom rade chcem všetkým popriať úžasné Vianočné sviatky plné pohody a pokoja.
@kryska5 mám chuť objednať toto: http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... chcela by som z toho ušiť pre malú šatky, ak by to bolo vhodné, v jednom ottobre mám na ne strih, dokonca aj z takéhoto dizajnu sú ušité. Ináč moja tiež nosí hlavne gate a tričká, ale chcem ju trošku podievčatkovať, tak niečo na šatky. ešte som zvažovala aj toto: http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
@season to posunutie bude fajn, aspoň budem mať z čoho zaplatiť zálohu 😉
@rebelie srdečná gratulácia, najkrajší vianočný darček 🙂
tak ja priložím konečne niečo hotové, dnes som šila celé doobeda (inak nechápem tú rýchlosť vás ostatných, strih som robila jeden deň, na látku ďalší a dnes som šila. ) sú to tepláčky pre malú a pre synovca, strih z Ottobre 1/2006 a 1/2007
xi, teraz pozerám, že to vyzerá ako väzenské oblečenie, no ale neva, hlavne že je teplučké, použila som deku z jysku
@monr obe látky sú pekné, čo si vybrala..... budeme šiť aj pre seba
@ucitelka70 presne nad tým som uvažovala, a majú k tomu aj ostružinový a čierny patent, keby sme sa nazbierali, isto do nich idem, lebo sama 3 kg by som nemala šancu (ešte tak 1kg by som možno zúžitkovala)
Krásne, pokojné Vianoce všetkým "švadlenkám" prajem 😵
@palosek úplne si vystihla to čoho sa ja neviem už dočkať -rozzářené oči dětí- , naše prvé Vianoce kedy už malá bude vnímať darčeky a atmosféru a ja sa strašne teším ako sa bude tešiť 😀 😀 😀
@monr výber je pekný, určite sa pridám .... po sviatkoch si snáď nájdem čas okukať aj ja či mi niečo do oka nepadne 😉 tuším si strihnem aj ja šaty, či sukňu aby sme ladili s malou z tej bodky 😉, nech je sranda 😀
@rebelie srdečná gratulácia k drobčekovi s krásnym menom 🙂
Hezké a pokojné prožití svátku Božího narození a Ivušce pod stromeček miminko 🙂
@monr pozerala som, 10,5 metra treba za 3 kg.... treba kampaň rozbehnúť....
Ahojky 🙂
jelikož jsem uprostřed úklidu a za půlhodiny musím udělat ještě asi milion věcí tak jen ve fofru:
Všem přeju krásné,veselé a pohodové Vánoce 😉 ať mají prkové rozzářená očička a ať se vám všem Ježíšek pěkně naježí 😉 😀 pěkně si to s dětičkama užijte 🙂
Páááá
Tak aj ja prajem krásne Vianoce a nech je to tu aj v novom roku také milé, prajné a inšpirujúce ako doteraz!!! 😀 😀 😀
Krásné Vánoce a hodně štěstí v Novém roce 🙂
komu doniesie ježiško OL? mohol by aj mne, ale nedonesie...... kúpim si sama v januári.....
Krásne sviatky prajem všetkým švadlenkám 😉
Prajem vsetkym sickam, krasne a pokojne Vianoce 😉 caramila, ivuska a dalsi makaci, nieze budete sit 😉
Sikovnice, krásne a pokojne Vianoce v kruhu najbližších 🙂
jaaj ted nevim jestli jsem tu uz prala nebo ne, tak kdyztak jeste jednou krasne svatky vanocni!! 🤐
holky preju vsem krasny vanocni svatky!!!🙂
ja jsem si prave u stromecku poplakala, dostala jsem Innovis 10 🤐
@aerin wau, gratulujem..... tvoj Ježiško má vkus.... 🙂, vie, čo potrebuješ

ahoj, jsem teď měla pár dnů problém s přihlášením na kobylu, tak jsem jen četla a nemohla reagovat
předně, gratuluju @rebelie k chlapečkovi, krásné a nezvyklé jméno 😵 a přeju brzké zotavení po porodu 😉