icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

season
2. jan 2012

@terezita slovenky sa modlia, aby ich ešte dali do ponuky, snád to nebola nejaká limitovaná edicia 😉
@ucitelka70 climayarn mam, ale som ešte nestihla nič, len hladkať 😀 baby s toho šijú spodky, funkčné tričká, kukly

stassy
2. jan 2012

@terezita a taky už není fialová lama... ☹

anielik
2. jan 2012

@season 🙂 dakujem 🙂

Neviete mi poradit ci sa toto "FROTÉ BAMBUS 80%+PES20% PŘÍRODNÍ 395GR " je vhodny na zupan pre deti? co myslite http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

terezita
2. jan 2012

@stassy jaj to je skoda, ta je moc krasna!!
@season snad ne.. no vsak uvidime..

ucitelka70
2. jan 2012

@season hádam niekto pridá do tabuľky objednávku claym....... zatiaľ som sama, aj na ott. ?

kryska5
2. jan 2012

baby SK 🙂 pridávam ešte šedivý patent http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... ten by mohol sadnúť aj pre chlapcov 🙂, prípadne ak by ste sa pridali niektoré čo majú dievčatá kľudne aj nejakú dievčenskú farbu by sme mohli prihodiť ...

@zojec akú veľkosť nosí tvoja bambuľka? pozerám že máme cca podobne staré, tak strih využijem aj ja 😉

season
2. jan 2012

@ucitelka70 ale nie si, mám už v IP dalsie dve kočky, uvidíme ako climayarn, treba ho až 10 m, tj aspon 7

ucitelka70
2. jan 2012

a ty máš koľko z toho doma? žeby si z toho odrezala? ak sa nenazbiera...... ešte si nerátala sumy a zálohy? ja mám hádam aj za 80 eur 😖

ucitelka70
2. jan 2012

@kryska5 pozri prosím ťa tabuľku, náhodou som do tvojho písala modrý pásik obojlíc, a neviem, koľko si mala...... tak prosím ťa prekontroluj, chcela som si upraviť, lebo mám toho veľa..... a viac som si dopísala :D

season
2. jan 2012

@ucitelka70 ja mám len asi meter, nepremeriavala som to, kludne Ti ho prepustím celý, nie je to celkom moja šálka kávy, tá farba nám neladí so šatníkom 🙂 akurát pozerám, že Ty más napísaný ten tmavší a ja mam sv. modrý ☹ a možno asi ponúknem aj červenú lamu (2m)na predaj, kúpila mi martinkah zelený chpatý flis a je to skoro to isté. A potom mam aj 0,5m svetlo zeleného, ten je taký miminkovský už dvojročák bude asi moc svetlý.

palosek
2. jan 2012

@crawler baby 😅 Asi před 3hod.mi volala kamarádka, jestli něco neobjednáme z mtx 😀 😀 😀 Patenty 😀
Takže @crawler: jak velkou obj. chceš dělat??? 😀

crawler
2. jan 2012

@palosek ahojky🙂 peníze mám, takže na cenu je mi to fuk, ale na metry nee - v table to mám napsaný - maximálně 80metrů - víc nestříhám ani náhodou 😀

crawler
2. jan 2012

@terezita proužky taky prohlížím 😵 je tam kupa krásných...sice je nepotřebuju nutně, ale...😀 😵 tak snad se na nějakých shodneme 🙂

caramilla
2. jan 2012

@crawler To nejhezčí z oboulíců je už fuč ☹ To zase někdo vzal celé role ☹
Jinak chtěla jsem dělat fineribovou objednávku, ale zas tolik jich asi nepotřebuju, tak třeba se to vejde k tobě, jestli ne, tak to rozdělíme třeba na dvě objednávky ...

palosek
2. jan 2012

@crawler mrzí mě, že teď nemají beránka ☹ Byla ty to krásná mikča s tímhle (http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...) 😀

palosek
2. jan 2012

@caramilla a vcelku se mi líbí tohle (http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...). Nevyužila bys? 😀 😀

jieff
2. jan 2012

tak konečně zveřejňuju svojí sovu, došitá byla i před silvestrem, jen to vyfotit...
Tašku mám ráda, příští co si ušiju bude vychytanější, lepší ucha a víc kapes (tu soví nenosim)
A tu jsou moje první pokusy o body, to proužkatý je celkem neforemný, jen jsem podhrnula okraje, to druhý je olemovaný a má lepší střih. U prvního jsem si obkreslila jedno Toníkovo body, u toho druhýho, jsem jedno starý rozpárala a obkreslila jednotlivý díly - lepší výsledek.
Jsou zatím jen ze starých trik, piluju, než si trofnu střihnout do merina🙂

crawler
2. jan 2012

@caramilla já vím, bavily jsme se o tom, ale říkala jsem si, že se do toho pustíš třeba až později a manža na mě doráží s dalšíma mikinama - ta s beránkem semu hrozně líbí - čuník jí nechce hodit do pračky 😅 takže chci do konce ledna objednat, aby jsem mohla rychle ušít...k fineribům se ráda přidám - je to skvělý matroš 😵 a věřím, že se to nezvrhne tak jako minule s těmi cca 120metry 😕 😀 takže klidně vkládejte 😀

crawler
2. jan 2012

@jieff páni - bodýnka krásný! klidně už jdi na merino 😉 a soví taška taky super! krásná látka, kde jsi ji vyšpatnila? 😵

boudova
2. jan 2012

Ježiši, jestli já neodolám tomu oboulíci s žirafou 😀 😀 😀

crawler
2. jan 2012

@jieff jé a teď (?)jsem si všimla, že jsi těhulka...jestli jsem ještě negratulovala, tak to chci napravit - hodně zdravíčka 😉 😵

piecee
2. jan 2012

zdravím, já bych brala ten climayarn přidá se někdo?🙂

palosek
2. jan 2012

@piecee máme z něj soupravičku, a malé je v ní teploučko, je to sice umělé, ale "funkční" 😀 Doporučuji ač se nepřidám. 😉

terezita
2. jan 2012

@crawler tak dej konec objednavek relativne brzo a treba se toho 120m nenasbira.. 😀
muzes tam prihodit tyhle dva oboulicy a ke kazdemu mi napsat 2 metry? dekuji!
www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route=produc...
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
a k fineribu bych se taky pripojila, podle toho, co tam date za barvy. ty ja rada.. 😵

jieff
2. jan 2012

@crawler látka je z ikey http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/9018... , jednou ji meli v akci, my tam náhodou byli a to jsem neodolala🙂
jinak s látkama mi tedy motáš hlavu, nejspíš si na mtx taky vyberu....jen penezenka je ted po vánocích nějak tenká...(tak nebudu platit hotově 😉
děkuju za gratulace, jsem z toho mrněte trochu bez šťávy, ale to se snad za chvili spraví

ivush moc gratuluju k Julii! pro mě je to uplně neuvěřitelný jak si klidně po porodu píšeš a posíláš fotky a jak vypadáte spokojeně, já tenkrát ty první dny pořád spala a kojila a byla jsem ráda, že jsme měli od babičky navařeno 🙂 a v nemocnici taky že?

daisyr
2. jan 2012

@jieff Bodyčka fakt super, taky bych se být tebou merina nebála. Jak jsi pěkně to bílé olemovala, mě se to vždy při šitý tahá a pak je to zvlněný, máš nějaký trik?
Také jsem si všimla těhu, tak přeji, ať je vše v pořádku a máš zase na koho šít 😉

crawler
2. jan 2012

@terezita máš to tam 😉 jo a prosím (klidně do IP) Tvůj email - až budu rozesílat hromadné info, tak abych nezahlcovala diskuzi 😉

crawler
2. jan 2012

@piecee je to super látka! malému jsem z ní našila a teď se chystám ještě na halenu pro mhd - určo se někdo přidá 😉 minule jsem jí stříhala přes 30 metrů 😀

kuna
2. jan 2012

@crawler...no já být tebou, uzavřu to dřív...začíná být v tabulce pohyb 😀

HOlky, můžete mi někdo vysvětlit, jaký je rozdíl mezi jednolícem a oboulícem a co je taková nějaká hladká, splývavá látka, podobná tričkovině - aby tam nebylo vidět žebro, jako je třeba na fineribu?